מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תשלום שכר לעובד במזומן ללא תלוש משכורת

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טען התובע כי גם כשהחל לקבל תלושי שכר, בתלושים לא נרשם מלוא שכרו וחלק שולם לו במזומן ("בשחור").
...
על כן התביעה כנגדו נדחית.
סוף דבר התביעה כנגד הנתבע מס' 2 נדחית.
התביעה כנגד הנתבעת מס' 1 מתקבלת באופן חלקי ועליה לשלם לתובע את הסכומים הבאים: (1) פיצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד, בסך 2,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לעניין זה ייאמר, כי התובע עצמו הודה כי עבד בנתבעת בסה"כ חודשיים לפני שטס לחו"ל. העובדה כי תלוש השכר לחודש יולי 2015 מתעד עבודה מיום 1.7.15 (ולא מיום 15.7.15- מועד התחלת העבודה), כך שהתלושים שהונפקו מתעדים שכר עבור חודשיים מלאים של עבודה, כמו גם העובדה שהצדדים התנהלו בהסכמה בדרך של תשלום שכר במזומן ושלא בהתאם לרשום בתלוש השכר, מלמדת כי התלושים הונפקו ביחס לזמן העבודה בפועל (חודשיים), הגם והם אינם תקינים על פי דין.
...
תביעות התובע לתשלום שכר עבודה, שעות נוספות, פדיון חופשה, פנסיה, החזר חוב דמי ביטוח לביטוח לאומי, הודעה מוקדמת, פיצוי בגין פיטורים ללא שימוע- נדחות.
תביעות הנתבעת להשבת דמי חופשה ששולמו ביתר, לתשלום הודעה מוקדמת, להשבת הלוואות ולתשלום פיצוי בגין נזקים- נדחות.
הנתבעת תשלם את הוצאות התובע בסך 500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 3,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

שכרו של התובע שולם במזומן ולא הונפקו לו תלושי שכר.
...
משכך, תביעה זו נדחית.
סוף דבר לאור המפורט לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שאנו קובעים כי על הנתבעת חלה אחריות אזרחית מכוח החוק להגברת האכיפה לתשלום הסכומים הבאים לתובע: גמול שעות נוספות בסך 11,767.5 ₪; גמול עבור עבודה בשבת בסך 5,800 ₪.
התביעה לפיצוי בגין מסירת הודעה לעובד ואי מסירת תלושי שכר, קרן השתלמות, הודעה מוקדמת, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ופיצויי הלנת שכר – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ממילא, בהיעדר תצהירי עדות ראשית וראיות מטעם הנתבעות, לא עלה בידיהן לסתור מסקנה זו. אשר על כן, ומאחר שהשתכנענו בשימוש לרעה של הנתבעת 1 בעיקרון האישיות המשפטית הנפרדת של הנתבעת 2 כדי לאפשר קפוח של התובעת בבוא היום, יש לקבל את התביעה לחיוב אישי של הנתבעת 1 ולחייב את הנתבעות 1 ו-2, ביחד ולחוד, בזכויות שלהן זכאית התובעת בפסק דין זה. הערה לפני סיום כאמור, נקודת המוצא להתקשרות בין הצדדים ליחסי העבודה בהליך שלפנינו היתה כי בחודשים אפריל עד יוני 2019 (כולל), שכרה של התובעת ישולם במזומן, מבלי שיופקו תלושי שכר ומבלי שהעסקתה של התובעת על ידי הנתבעת 1 תדווח לרשויות המס ולביטוח לאומי, וזאת על מנת שהתובעת תוכל להשלים קבלת דמי אבטלה בחודשים אלה, ואף הנתבעת 1 צימצמה את העלויות נילוות לשכר מדווח.
...
[12: ראו בעדות הנתבעת 1, עמ' 12 ש' 11- 19] לטעמנו, הגשת ארבע בקשות היתר פיטורים בעבר אינה מעידה על כך, כשלעצמה, ויש לבחון כל מקרה לגופו, אך במקרה שלפנינו שוכנעו בקיומו של קשר בין ההיריון לפיטורים ולכן איננו נדרשים לכך.
לטעמנו, הצהרה זו על רקע סמיכות הזמנים שבין גילוי דבר הריונה של התובעת בחודש 8/2019 להעברתה להעסקה על ידי העמותה בחודש 9/2019; בצירוף המפורט לעיל בדבר הפיצול המלאכותי בהעסקת התובעת, שלא בא לידי ביטוי ממשי בפועל; והעובדה כי נתבעת 1 היתה מודעת לזכויות מכוח חוק עבודת נשים נוכח בקשות היתר קודמות שהגישה לממונה על עבודת נשים בעבר – כל אלה מהווים מהוות חיזוק משמעותי לטענת התובעת כי פיצול העסקתה נעשה ביודעין ומתוך מטרה לסכל את תחולתו האפשרית של חוק עבודת נשים ככל שהנתבעת 1 תבקש לפטרה.
ממילא, בהעדר תצהירי עדות ראשית וראיות מטעם הנתבעות, לא עלה בידיהן לסתור מסקנה זו. אשר על כן, ומאחר שהשתכנענו בשימוש לרעה של הנתבעת 1 בעקרון האישיות המשפטית הנפרדת של הנתבעת 2 כדי לאפשר קיפוח של התובעת בבוא היום, יש לקבל את התביעה לחיוב אישי של הנתבעת 1 ולחייב את הנתבעות 1 ו-2, ביחד ולחוד, בזכויות שלהן זכאית התובעת בפסק דין זה. הערה לפני סיום כאמור, נקודת המוצא להתקשרות בין הצדדים ליחסי העבודה בהליך שלפנינו היתה כי בחודשים אפריל עד יוני 2019 (כולל), שכרה של התובעת ישולם במזומן, מבלי שיופקו תלושי שכר ומבלי שהעסקתה של התובעת על ידי הנתבעת 1 תדווח לרשויות המס ולביטוח לאומי, וזאת על מנת שהתובעת תוכל להשלים קבלת דמי אבטלה בחודשים אלה, ואף הנתבעת 1 צמצמה את העלויות נלוות לשכר מדווח.
[23: ראו גם: ע"ע (ארצי) 28894-09-20; ע"ע (ארצי) 41511-09-20 בנינו ואח' – חיון (3.6.2021)] סוף דבר לאור המוסכם בין הצדדים במעמד דיון ההוכחות ולאור האמור לעיל, על הנתבעות לשלם לתובעת, ביחד ולחוד ובתוך 30 ימים מהיום, את הסכומים הבאים: פדיון חופשה בסך של 1,151 ₪; דמי נסיעות בסך של 857 ₪; פיצוי בגין היעדר הפרשות לפנסיה בסך של 6,110 ₪; פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים, תשי"ד- 1954 בסך של 110,000 ₪; דמי הודעה מוקדמת בסך של 5,427 ₪; פיצוי בסך של 2,500 ₪ בגין אי מסירת הודעה לעובד על ידי הנתבעת 1 ופיצוי בסך של 2,500 ₪ בגין אי מסירת הודעה לעובד על ידי הנתבעת 2.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

אילן אישר בעדותו כי הוא לא דיווח על עבודת התובעים לרשויות ולא הנפיק לתובעים תלושי שכר, מאחר שהם עבדו אצלו באופן מזדמן בלבד (ע' 48, ש' 7-10), וכי הוא שילם לתובעים במזומן בכל פעם שסיימו את העבודה (ע' 49, ש' 28-29).
...
לסיכום, ממכלול הראיות שהובאו לפנינו עולה, כי התובעים הועסקו באופן מזדמן ושלא ברציפות על ידי אילן, שלא במסגרת עבודתו בגני אמין וללא קשר לשירותי הגינון שנתנה גני אמין לעירייה.
בנסיבות אלה, דין התביעות כנגד שתי הנתבעות להידחות, מבלי להידרש לבחינת שאלת האחריות המשותפת של הנתבעות ולרכיבי התביעה.
לאור האמור, התביעות נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו