מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תשלום שכר טרחת עורך דין על ידי יורש של לקוח שנפטר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בגדרי התביעה ביקש המנוח לחייב את התובע לפצות אותו בגין נזקיו בשל דחיית התביעה משנת 2001 במלוא סכום התביעה בסך של 3,462,440 ₪, האגרה ששילם בהליך משנת 2001 בסך 43,442 ₪, ההוצאות שנפסקו לחובתו בפסק הדין שדחה את התביעה - בסך של 41,674 לשניים מהנתבעים על פי הסדר אליו הגיע המנוח עם אותם בתיק הוצאה לפועל שפתחו נגדו, וסכום זהה לנתבע השלישי שטרם נקט בהליכי גבייה - וכן בתשלום שכר טירחת עורכי דין בסך של 43,000 ₪ לפחות שהמנוח שילם לתובע בגין ייצוגו בתביעה משנת 2001.
בהתאם להחלטה בפרוטוקול הדיון מיום 5.2.2014, קבע בית המשפט שלא ניתן לידון בבקשת התובע לביטול פסק הדין משהמנוח נפטר ולבקשה לא צורפו היורשים, וככל שהתובע עומד על בקשתו עליו להמציא צו ירושה או צו קיום צוואה של המנוח תוך שנקבע "בשלב זה, וכאמור בהחלטתי הקודמת, פסק הדין עומד על כנו, אולם ביצועו מעוכב למשך 6 חודשים מהיום". ביום 15.3.2019, חמש (5) שנים לאחר הגשת הבקשה לביטול פסק הדין, הגיש הנתבע בקשה לחידוש ההליכים ולקביעת מועד דיון, במסגרתה הודיע כי ניתן צו קיום צוואה אשר אישר את המחאת הזכות שהעניק לו המנוח במיגרש נושא התביעה ובכספים בקשר אליו ולתביעה בגינו.
משנמסר לו בבוקר הדיון על ידי עו"ד לנדאו, שאינו עורך דין במשרדו, על קיומו של הדיון הוא פנה למשרד באת כוח המנוח הסביר שלא זומן והוא בצפון ובקש שתוגש על ידה בקשת לדחיית הדיון, אך סורב.
טענת הנתבע לחוסר סמכות מקומית בשל מענם של יורשים נוספים של המנוח, נדחתה בהחלטות קודמות ואין לה מקום משהיורשים הנוספים וויתרו על חלקם במיגרש ונמחקו מהתובענה.
תנאי לכך שהלקוח, התובע את עורך הדין, יזכה בפצוי הנתבע בגין רשלנות עורך הדין, היא שיעלה בידיו להוכיח כי ישנו קשר סיבתי בין הנזק שנטען כי נגרם לבין מעשה הרשלנות (ראו; עניין חוטר ישי).
צו קיום צוואה הוגש על ידי הנתבע ביום 15.3.2019 בשל הליכים משפטיים בין היורשים.
...
לאחר ששקלתי את הדברים ואת התנהלות הצדדים אני סבורה כי יש לחייב את הנתבע בהוצאות משפט לטובת התובע בסך של 5,000 ₪ ואת התובע בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 12,000 ₪ ולהפחית את חיוב ההוצאות של הנתבע מחיוב ההוצאות של התובע - כך שהתובע יישא בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 7,000 ₪ תוך 30 יום.
לסיכום; מכל המקובץ פסק הדין שניתן נגד הנתבע במעמד צד אחד ביום 7.10.2013 בת.א 23648/08 - מבוטל.
התובע ישלם למנוח בגין האגרה ששולמה בתביעה משנת 2001 שנדחתה סך של 43,442 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 3.8.2009, וכן יישא בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עורכי דין בסך 7,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסוגיה הוגדרה ע"י תובעת בסעיף 1 לכתב התביעה כדלקמן: "בפני בית המשפט הנכבד עומדת תביעה אשר נידרשת בה תשובה לשאלה אחת השנויה במחלקות: האם תובעת אשר פונה אל הנתבעת לקבלת פיצוי מכח פוליסה בהתאם להוראות הדין (סעיף 22 לחוק חוזה וביטוח), והנתבעת אינה משיבה את עמדתה בפרק הזמן הקבוע בפוליסה ו/או חוזה הביטוח ו/או במועד הקבוע בסעיף 27 לחוק חוזה וביטוח, באופן שהפרת החוזה מצד הנתבעת גרם לתובעת נזק כיס הבא לידי ביטוי בתשלום לעורך דין, האם הנתבעת צריכה לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד ובעצם לפצות את התובעת על הנזק שניגרם לה כתוצאה מהפרת ההסכם ו/או הוראות הדין?". המועד שנועד לבצוע התשלום סעיף 27 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א - 1981 (להלן גם: "החוק") קובע: "תגמולי הביטוח ישולמו תוך 30 ימים מהיום שהיו בידי המבטח המידע והמסמכים הדרושים לבירור חבותו, אולם תגמולי ביטוח שאינם שנויים במחלוקת בתום לב ישולמו תוך 30 ימים מהיום שנמסרה למבטח תביעה לפי סעיף 23(א), והם ניתנים לתביעה בנפרד מיתר התגמולים". (הדגש אינו במקור- א.כ.) בת/1, אשר הופק על ידי הנתבעת, כותרתו: "כללים לבירור ויישוב תביעות – ביטוח חיים" נכתב בסעיף 2ג (1) (נספח ז' לתיק מוצגים מטעם המשיבה): "עם קבלת מלוא המידע והמסמכים וטופס התביעה (למעט במקרה פטירה) שנדרשו מהתובע, תשלח לתובע בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ- 30 ימים הודעת תשלום או הודעת המשך ברור או הודעת פשרה או הודעת דחיה". בת/3, אשר הופק על ידי הנתבעת, נכתב: "בקרות מקרה הביטוח תשלם החברה את המגיע על פי הפוליסה בתוך 30 יום מהיום בו הוגשו לה המסמכים הדרושים כאמור לעיל על פי ס"ק (א) לעיל". הסכם שכר הטירחה בין התובעת ועו"ד מלכה נחתם ביום 9/2/15.
עבור הטיפול המשפטי, ישלם הלקוח/ה לעורך הדין שכ"ט כדלקמן: היה וחברת הביטוח תשלם את תגמולי הביטוח תוך 30 ימים מהיום בו הומצאו לו מלוא המסמכים הנדרשים עפ"י פוליסת ביטוח אזי תשלם הלקוחה סך של 5,000 ₪.
כמו כן, המשיבה ביקשה את תיק קופת החולים של המנוח רק ביום 6/5/15 למרות שקבלה צו ירושה 11 ימים לפני כן ולא פעלה מיד.
...
קביעה זו מקובלת עלי ואין מקום להתערב בה. בנוסף, אני מסכימה עם מסקנת בימ"ש קמא כי הוראת סעיף 2ב להסכם שכר הטרחה אינה רלוונטית לענייננו.
לא ניתן על סמך חומר הראיות שעמד בתיק קמא להגיע למסקנה אחרת ואין מקום להתערב בקביעת הערכאה הדיונית לפיה "במקרה דנן לא הייתה פשרה. הסכומים שולמו במלואם". לא מצאתי מקום להתערב בהחלטת בימ"ש קמא מיום 11/12/19 במסגרתה נדחתה בקשת המערערת להגשת סיכומי תשובה.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתו, סוכם כי שכר טירחתו כאפוטרופוס ישולם לו על ידי לקוחותיו (האם והבת) ולפי המוסכם, זכאותו לשכר הטירחה התגבשה רק לאחר שהכסף היתקבל אצל הבת מכוח צו הירושה.
עילת התביעה השנייה, על אף שמקורה בסכומים אותם תובע עורך הדין בגין תפקידו כאפוטרופוס, נעוצה בעילה חוזית נוכח התחייבות האם כי השכר ישולם לאחר פטירת המנוח והעברת כספי הנאמנות לידי הבת.
...
סוף דבר: הבקשה להעברת הדיון לבית המשפט לענייני משפחה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לשם כך, קודם שהתגבשה עסקה, שכרה שירותיו של עורך דין על מנת להסדיר את רישום הזכויות בנכס על שמה, מאחר שלאחר מות בעלה המנוח היה הנכס רשום עדיין על שמו של אבי בעלה המנוח, ח'ליל מח'שי. רק בחלוף שנים מן המועד שבו הלך האב מח'שי המנוח לעולמו, ולאחר שהעבירה את המשך הטיפול בהעברת הזכויות בנכס לעורך דין אחר וחתמה על הבקשה לקיום הצוואה (ראו נ/ד1) נרשמו הזכויות על שמה.
זאת ועוד, עו"ד זועבי טען כי כל צד גבה שכר טירחה מלקוחו שלו והכחיש כי שילם לעו"ד חטיב שכר טירחה בגין השלמת הטיפול ברשום זכויותיה של נהאיה בפנקס רישום המקרקעין (ראו בעמ' 115 ש' 22-23).
יוצא כי גם בעיניין זה, גרסאות העדים סותרות ויש בכך כדי לפגוע בטענה, המוכחשת על ידי נהאיה, כי שילמה שכר טירחה לעורכי הדין עבור פעולותיהם בקשר עם עסקת המכר המוכחשת על ידה.
גם כאשר נישאל לגבי חלקיהם של יורשים נוספים במקרקעין, שלכאורה מכר בשמה של נהאיה למוחמד, השיב: "תפנה את השאלות האלה לעורך הדין חטיב" (ראו בעמ' 120 ש' 26 ובעמ' 121 ש' 7).
...
סוף דבר, תביעתו של עבד (4522-10-15) נדחית.
תביעתה של נהאיה מתקבלת באופן שאני מורה על ביטול הסכם המכר בין נהאיה למוחמד נושא תאריך 16.7.14.
כפועל יוצא, אני מורה לבטל את הרישום שנערך על פי אותו חוזה מכר ותחתיו לרשום את נהאיה כבעלת הזכויות בנכס.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לתשלום שכר טירחת עורכי דין בגין עבודה משפטית, אשר התובע טוען כי ביצע עבור הנתבעים שהינם יורשי המנוח רונלד סמורי ז"ל (להלן: "המנוח").
ביום 17.4.2006 הנתבע פנה מיוזמתו בתמיכת יתר הנתבעים אל התובע ובקש כי יטפל בירושה של אביו רפאל כהן –ארזי ז"ל ויעשה הכל על מנת לפנות מהחנויות את הדיירים המוגנים, מישפחות סוויסה וגריסרו.
לאחר שהתברר לתובע כי הנתבעים מכרו רכוש שהיה בחנויות מבלי לעדכן אותו מבלי לשלם את שכרו, פנה ביום 10.9.2008 במכתב נוסף לנתבע באמצעות עורך דין בלנגס ובו דרש כי ישולם שכר הטירחה המגיע לו. התובע פנה במכתבים נוספים אל עו"ד בלנגס גם בימים 25.9.2008, 5.11.2008, 13.11.2008 ו-17.11.2008.
עורך הדין לא יכול לכפות את שירותיו על לקוח שאינו חפץ בהם.
בדיון הראשון שהתקיים בתיק ביקש בא כוח הנתבעים צו המופנה לבנק דיסקונט על מנת לבדוק האם התובע גבה שיק על סך של 81,000 ₪ משנת 2006 שנמשך מחשבונו של המנוח כ- 3 שנים לאחר פטירתו ונעתרתי לכך.
חוסר שתוף הפעולה המתמשך מצידו של הנתבע כאמור והעובדה שלא יידע את התובע בדבר הפעולות שנקט בקשר עם החנויות ושכירת שירותי עורכי דין אחרים מובילים למסקנה כי אכן הנתבע ביקש מהתובע לחדול מטיפול בעינייני הנתבעים וכי עניינים מהותיים הקשורים לנכסים אותם ירשו הנתבעים לרבות הליכי פינוי בהם נקטו, טופלו על ידי עורכי דין אחרים.
...
חוסר שיתוף הפעולה המתמשך מצדו של הנתבע כאמור והעובדה שלא יידע את התובע בדבר הפעולות שנקט בקשר עם החנויות ושכירת שירותי עורכי דין אחרים מובילים למסקנה כי אכן הנתבע ביקש מהתובע לחדול מטיפול בענייני הנתבעים וכי עניינים מהותיים הקשורים לנכסים אותם ירשו הנתבעים לרבות הליכי פינוי בהם נקטו, טופלו על ידי עורכי דין אחרים.
סוף דבר, התביעה נדחית בשל התיישנותה.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות בסך של 25,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו