מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תשלום פיצויים והשבה בשל ביטול חוזה זכאות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לסעיף 9 בחוק התרופות, "משבוטל החוזה, חייב המפר להשיב לנפגע מה שקבל על פי החוזה, או לשלם לו את שוויו של מה שקבל אם ההשבה היתה בלתי אפשרית או בלתי סבירה או שהנפגע בחר בכך". כך, כאשר נתקבלה טענת התובע לביטול ההסכם מול הנתבעים נוכח הפרתו, עומדת לו זכות ההשבה, אלא שעליו הנטל להוכיח גם את הסכומים ששלם עד לביטול ההסכם.
טענה זו מתבססת על ההוראה בסעיף 11 (א) בחוק התרופות, שלפיה "הופר חיוב לספק או לקבל נכס או שירות ובוטל החוזה בשל ההפרה, זכאי הנפגע, ללא הוכחת נזק, לפיצויים בסכום ההפרש שבין התמורה בעד הנכס או השרות לפי החוזה ובין שוויים ביום ביטול החוזה". ככלל, במצב בו שירות או נכס שהובטחו לא סופקו ואף לא יסופקו, למשל בשל ביטול החוזה, זכאי הנפגע לפיצויים ששיעורם כשיעור ההפרש בין שווי השוק של המשאב המיוחל לבין מחירו החוזי של אותו משאב.
...
מקום בו לא הוכח קיומו של הפרש כאמור, לא יוכל התובע לעשות שימוש במנגנון הקבוע בסעיף 11(א) לחוק ודין תביעתו להידחות.
כך נמצא כי התובע לא הוכיח שנגרמו לו נזקים בני פיצוי בגין הפרת ההסכם, אלא רק את הנזק הלא ממוני שנגרם לו. טענות התובע לחיוב הנתבעים בפיצוי על הנזקים שנגרמו לו נדחות, זולת הטענה לחיוב בנזק לא ממוני בסך של 50,000 ₪.
אשר על כן אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את הסכומים הבאים: סך של 355,017 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בהתאם לתוצאת ההליך בבית המשפט המחוזי, עתרו הנתבעים לביטול פסק הדין שניתן בהיעדר הגנה, פסק הדין בוטל ולאור שינוי הנסיבות הותר תיקון כתב התביעה, באופן שהוא מתבסס כעת על עילת השבה בעקבות ביטול ההסכם.
ממילא, משלא התשכלל ההסכם לכדי מימוש, לא ביצעה עו"ד עזרן את מלאכתה (כך, לא הועברו הזכויות במקרקעין) ולא ברור באם בנסיבות אלה השיבה לתובעים את ששולם לה. הסך הנוסף, לא שולם למנוח כלל, ולא ברור כיצד טוענים התובעים כי סכום זה שולם שעה שהוראת סעיף 8.2.1 להסכם (שבוטל כאמור בעילת עושק) קובעת כי הסכום של 5,000 ₪ יוחזק בנאמנות אצל עו"ד עזרן עד לרישום הערת אזהרה – שלא נרשמה.
" ובהמשך, בעמ' 15 לפסק הדין (ס' 34 סיפא): "דומה כי המנוח לא היה בקיא בתנאי ההסכם, לא ידע על הפצוי "המוסכם" בסך 50,000 ₪ בגין הפרת ההסכם, לא ידע מתי וכיצד תשולם התמורה ומתי יזכה להנות ממנה.
...
בית המשפט המחוזי לא קיים דיון של ממש בעניין זה ולא קבע מסקנה ברורה בנושא.
לאור כל האמור, לא הוכיחו התובעים זכות השבה במקרה זה, ועל כן התביעה נדחית.
התובעים ישלמו הוצאות הנתבעים בסך 7,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לחיובים כספיים בסך כולל של 216,389 ₪, בטענה להשבת מקדמה ולתשלום פיצוי מוסכם בטענה להפרה ובטול הסכם מכר מקרקעין, ותביעה שכנגד על סך של 120,400 ₪, לפצוי מוסכם ולתשלום הוצאות, בטענה נגדית להפרת הסכם מכר.
אקדים מסקנה לדיון ואציין כי לאחר שחזרתי ובחנתי טענות הצדדים לרבות טענות צדדי ג', בכתבי הטענות והתצהירים שהוגשו והנספחים שצורפו להם, חזרתי ועיינתי במוצגים אשר הוגשו, ולאחר ששמעתי ושקלתי באופן בלתי אמצעי העדויות שנשמעו לפניי, מצאתי כי דין התביעה להיתקבל רק בחלק המתייחס לזכות להשבה חלקית בגין ביטול ההסכם; בנוסף מצאתי לקבל את התביעה שכנגד בחלקה המתייחס לפצוי המוסכם בלבד; בהתאם לכך, מצאתי לדחות ההודעה לצדדים השלישיים ובהתאמה לדחות גם ההודעה לצד רביעי.
לעניות דעתי יש להבחין ולהפריד בין חובת השבת כל סכום ששולם על פי ההסכם, ולבין הזכות לקזוז סכומים נוספים מעבר לתשלום הפצוי המוסכם בטענה להפרת ההסכם.
...
הואיל והתובע "שילם" סכום זה לנתבעת והיא מחזיקה בו, לכל המאוחר מיום ביטול הסכם המכר -לא יינתנו הוראות אופרטיביות בעניין זה. לאור התוצאה אליה הגעתי, ומשהתביעות ההדדיות התקבלו חלקית, מצאתי לנכון לקבוע כי כל צד יישא בהוצאותיו ובתשלום שכ"ט ב"כ. ההודעה לצדדים שלישיים נדחית.
לפיכך אני מחייב את הנתבעת לשלם לכל אחד מהצדדים השלישיים, סך כולל של 12,000 ₪ בגין הוצאות משפט, שכ"ט עו"ד ומע"מ בגינו.
כך גם נדחית ההודעה לצד ד'.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

כמו כן נטען כי הם זכאים להשבה בגין תשלומים והוצאות שנשאו בהם עבור ארנונה, מים וביוב , רכישת ריהוט , עלות שכירת משרדים בתל אביב בתקופה בה לא יכלו לעשות שימוש במושכר והשבת שכ"ט המומחים אשר בדקו את המושכר ונתנו את חוות דעתם.
נקבע בפיסקה 24: "סעיף 15 לחוק השכירות מאפשר לשוכר להשעות את החיוב של תשלום דמי השכירות כאשר נימנע ממנו מלהשתמש במושכר למטרות השכירות. סעיף זה מאפשר למשכיר לבטל את החוזה, כעבור זמן סביר, ובכך להתיר את הקשר החוזי בין הצדדים, על מנת למנוע מצב בו השוכר לא מבטל את החוזה אך ממשיך להחזיק בנכס בלי לשלם דמי שכירות. אולם אין להסיק מהסעיף שלילה של זכות השוכר לבטל את הסכם השכירות, בחלוף זמן סביר, בהתאם לדיני החוזים הכלליים. " "עיון בלשון סעיף 15 לחוק מעלה כי חובתו המתמשכת של המשכיר להבטיח שהשוכר יוכל להשתמש במושכר אינה קבועה במפורש בחוק, אלא "חבויה בין שיטיו" של הסעיף (כלשונו של לרנר כמצוטט לעיל).
שעה שמצאתי כי הדרישה למימוש האופציה בוצעה בחוסר תום לב, ולא ניתן הסבר סביר להתנהלות הנתבעים אשר החזיקו במושכר למרות טענותיהם למצבו, לא מצאתי כי זכאים הם לפצוי בגין נזק לא ממוני או הסעדים הכלליים בגין הפרת החוזה או ניהול מו"מ בחוסר תום לב. כחלק מהאדרת הנזק והקף הסיכסוך, נתבע סעד של 80,000 ₪ עקב "מניעת שימוש במושכר והפסדים, לרבות הפסד רווחים. לא הוצגה ראשית ראיה לאובדן רווחים, ואף לא הוכח כי החברה הייתה פעילה ומה היה הצורך שלה במשרדים במושכר או בתל אביב. על כן, אין בסיס לראש נזק זה.
...
סוף דבר סכסוך סביב שימוש במושכר הוביל להליך משפטי ארוך ומיותר, שעה שהצדדים היו צריכים להסכים סמוך לתחילת יחסי השכירות על סיום היחסים.
התביעה נדחית, ללא צו להוצאות.
על כן, אני מחייב את הנתבעים שכנגד לשלם לתובעים שכנגד סך של 22,200 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.10.14.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה להשבה ופיצויים בעקבות ביטול התובע הסכם לרכישת נכס נדל"ן בחו"ל, לאחר שנותר ללא נכס וללא הכספים ששילם תמורתו; רקע עובדתי ותמצית הטענות התובע רכש נכס נדל"ן בחו"ל מהנתבעת 1 (להלן: "הנתבעת") חברה העוסקת בשיווק נדל"ן בארה"ב. הנתבע 2 (להלן: "דגן") הוא בעל המניות בנתבעת ומנהלה.
בסעיף 7 להסכם נקבע "עם קבלת אישור הבנק על ביצוע התשלום בעבור הנכס ע"י הלקוח, ומיד עם סיום העברת הזכויות, יועבר לרוכש שטר בעלות בנכס". בתצהירו מאשר דגן שרישום הבעלות בנכס על שם הרוכש מתבצע עם קבלת אישור עו"ד הנאמן המלווה את העסקה שהכספים התקבלו בידיו בנאמנות.
...
דין התביעה בגין רכיב זה, להידחות.
אינני מקבלת את התביעה בעניין.
לא הוצגה לכך בדל של ראייה תומכת, ואין לחייב את הנתבעים להשיב לתובע תשלום זה. סוף דבר הנתבעים 1 ו-2, ישלמו לתובע (יחד ולחוד) סך של 209,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה (31.5.2020).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו