עוד נקבע כי המשיבות, הפועלות מכח הסכם מד"א, הן בגדר מיטיב כמשמעו בחוק ההטבה, וכי המערערת, כמבטחת של המזיק, חבה בשיפוי המשיבות בגין ההטבה המתבטאת בפנוי אוירי של נפגעי תאונות דרכים המכוסות בפוליסה שהוציאה, וכל עוד המערערת אינה משלמת פעמיים, אין זה משנה מי תובע את עלות הפינוי האוירי - הנפגע או המיטיב.
מהמסקנה האמורה בדבר מיקום עילת התביעה, כעילת תביעה על פי חוק ההטבה, עולה כי אבן הבוחן לחיוב המזיק או מבטחו בהשבת ערך ההטבה למיטיב היא סבירות ההטבה, והדבר נלמד מהוראת סעיף 5 לחוק ההטבה הקובעת: "אין להפרע על פי חוק זה אלא הוצאות, שכר שירות ודמי תמיכה סבירים ...".
סוגיית סבירות ההטבה בכל מקרה לגופו, מעוררת שאלות בשני מישורים; סבירות עצם הזנקת פינוי מוטס לפינוי הנפגע, וסבירות העלות הנדרשת כשיפוי עבור הפינוי המוטס בכל אחד מהמקרים הנדונים.
לפיכך סבורים אנו כי היה מקום לדחות התביעה בגין פינוי זה.
פינוי מר וואסה גירמאו (סעיף 85 בפסק הדין)
מדובר בנפגע כבן 51 שהיה מעורב בתאונת דרכים שארעה ביום 6.6.2008, עת ביקש להוציא את חפציו מתא המטען של אוטובוס, והאוטובוס עלה עליו עם גלגליו.
...
לפיכך סבורים אנו כי דין התביעה בגין פינוי זה היה להידחות.
בנסיבות אלה, בהתחשב במהות הפגיעה, הדימום הרב והחשש מקטיעת האמה, או למצער חשד לקריעת עורקים וגידים המחייבת הפניה למרכז רפואי על אזורי, סבורים אנו כי צדק בית משפט קמא בקביעתו כי בנסיבות המקרה, ההחלטה על הזנקת מסוק לפינוי הנפגע הייתה סבירה.
קביעתו זו של בית משפט קמא מקובלת עלינו ולא ראינו להתערב בה.
הפינויים השנויים במחלוקת - סיכום ביניים
נוכח מסקנתנו כי המשיבות לא עמדו בנטל להוכיח את סבירות ההחלטה בדבר פינוי מוסק בעניינם של מר מוחמד צואפטה ומר וואסה גירמאו (סעיפים 84 ו - 85 בפסק הדין), יש לדון בטענה כי מדובר במקרים הנופלים לטווח הטעות הסביר - שכונה "מיון יתר" או "Over Triage", והוערך על-ידי ועדת שמיס בשיעור של כ - 10% מכלל הפינויים מדי שנה.