על החייב נפסקו דמי מזונות עבור הקטין בסך של 1,500 ₪ עד הגיעו לגיל 18 או סיום לימודיו בבית הספר התיכון, לפי המאוחר (החל מגיל 18 ועד לגיל 21 דמי המזונות יעמדו על שליש מהסכום).
.
ברם, המערער הפר באופן בוטה את החובה להתנהל בתום לב, באי-תשלום מזונות ילדיו שהוקצבו במהלך הליך פשיטת הרגל.
בסעיף 183(א) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק") נקבע כי-"מצא בית המשפט בהליכי חידלות פרעון שניפתחו לבקשת יחיד, כי מיתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצוו לשקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חידלות הפרעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים היזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצוו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצוו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה".
בסעיף 163(ג)|(1) לחוק נקבע כי- "(1) בהליכי חידלות הפרעון, היחיד עשה אחד מאלה: (א) נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; (ב) לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; (ג) הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חידלות הפרעון".
לעניין זה נקבע כי "... סעיף 183 לחוק חידלות פרעון קובע כי בית המשפט רשאי לבטל "צו לפתיחת הליכים" שניתן בהליכי חידלות פרעון שניפתחו לבקשת חייב, אם היתקיימו הנסיבות המפורטות בסעיף 163(ג)(1), ובכלל זה אם החייב "נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל את ההליכים". גם הנסיבות הנוספות המפורטות באותו סעיף, שהתקיימותן מאפשרת ביטול ההליך – אי-שתוף פעולה עם הנאמן או עם "הממונה" והפרת ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חידלות הפרעון – אף הן ממקדות את המבט בהתנהלות החייב במסגרת ההליך ונועדו למנוע ניצול ההליך לרעה .
גם כאשר ניאות לעמוד בתשלומים אלה- באיחור ניכר ובאופן חלקי וחסר- היה זה בלית ברירה, בהמשך לבקשותיו של הקטין- הזכאי, באמצעות אמו, להורות על ביטול ההליך מחמת אי תשלומם, והחלטות בית המשפט בעיניין זה.
הדעת נותנת שאי תשלום דמי המזונות גרע מסיפוק צרכיו של הקטין, ובנסיבות אלה יש להחזיק את החייב כמי שהתנהג בחוסר תום לב, סבורני שאין הצדקה להמשיך בהליך של חידלות פרעון, ומשכך אני מורה על ביטולו.
...
לא ניתן להיעתר להצעת החייב לפריסת חוב הפיגורים באמצעות תשלומים חודשיים בסך של 200 ₪ מכיוון שמדובר בתקופת פריסה ארוכה ובלתי סבירה נוכח היקפו של חוב הפיגורים.
מכאן המסקנה המתבקשת היא כי החלטת בית המשפט על ביטול הליך פשיטת הרגל בעניינו של המערער אינה מגלה כל עילה להתערבותנו".
בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק") נקבע כי-"מצא בית המשפט בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה".
בסעיף 163(ג)|(1) לחוק נקבע כי- "(1) בהליכי חדלות הפירעון, היחיד עשה אחד מאלה: (א) נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; (ב) לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; (ג) הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון".
לעניין זה נקבע כי "... סעיף 183 לחוק חדלות פירעון קובע כי בית המשפט רשאי לבטל "צו לפתיחת הליכים" שניתן בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת חייב, אם התקיימו הנסיבות המפורטות בסעיף 163(ג)(1), ובכלל זה אם החייב "נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל את ההליכים". גם הנסיבות הנוספות המפורטות באותו סעיף, שהתקיימותן מאפשרת ביטול ההליך – אי-שיתוף פעולה עם הנאמן או עם "הממונה" והפרת ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון – אף הן ממקדות את המבט בהתנהלות החייב במסגרת ההליך ונועדו למנוע ניצול ההליך לרעה .
גם כאשר ניאות לעמוד בתשלומים אלה- באיחור ניכר ובאופן חלקי וחסר- היה זה בלית ברירה, בהמשך לבקשותיו של הקטין- הזכאי, באמצעות אמו, להורות על ביטול ההליך מחמת אי תשלומם, והחלטות בית המשפט בעניין זה.
הדעת נותנת שאי תשלום דמי המזונות גרע מסיפוק צרכיו של הקטין, ובנסיבות אלה יש להחזיק את החייב כמי שהתנהג בחוסר תום לב, סבורני שאין הצדקה להמשיך בהליך של חדלות פירעון, ומשכך אני מורה על ביטולו.