כאמור התובע העיד כי הרכב משמש את חייו הפרטיים, היה בחניה הפרטית שלו גם בתקופה שלאחר התאונה בה לא עבד, אך יחד עם זאת משמש אותו גם לצרכי עבודה (סעיף 12ג לתצהיר התובע), לא הוצגה לי חלוקה מסודרת של השמוש ברכב מבחינת זמן פרטי/זמן עבודה, ולכן אני סבור שחלוקה בשיעור של 50% משווי הרכב מהוה יחס ראוי והולם, בין אובדן אמיתי של ההטבה הפרטית, לבין חלק שכל מעביד היה מספק לו, קרי החזר הוצאות במסגרת העבודה, בין אם להגיע לעבודה (נסיעות), ובין אם להגיע לאתר בו אמורה להתבצע העבודה (החלפת מזגן).
עיון בפסק הדין מלמד כי בית המשפט העליון דן שם בנושא הזכויות הסוציאליות, ולא בנושא בסיס השכר, כאשר ישנה מצד אחד אמירה כי : "נוסף על השכר המשתלם לעובד, מקובל שהמעביד מעניק לו הטבות נוספות שוות כסף. במקומות עבודה רבים מוסדר הדבר בהסכמים קבוציים, ולעתים, בחוזים מיוחדים..." (סעיף 4) אולם מצד שני אומר כי : "...דוגמה לתנאי סוצאלי כזה היא הוצאות נסיעה המשולמות לעובד ואלה משמשות אותו לנסיעה לעבודה. אם מנימוקים התלויים בתאונה חדל העובד לעבוד, אין לחשב במסגרת הפסדיו את התשלום בעבור הוצאות הנסיעה. תשלום זה כיסה הוצאות בפועל, ולא הגדיל את הכנסתו של העובד." (ההדגשה אינה במקור – י.ס.).
...
להלן אבחן את יסודות עוולת הרשלנות, אך לפני כן אעיר כי איני מקבל את טענת התובע (סעיף 7 לכתב התביעה) לפיה חל בענייננו סעיף 41 לפקודת הנזיקין.
וכך גם בענייננו, מדובר כאמור בהרמת משקל של כ-30 ק"ג לגובה של מספר ס"מ, לצורך החלפת מדחס, מדובר בעבודת כפיים, לפיכך אני קובע כי בנסיבות אלה הנתבעת לא העמידה את התובע לפני סיכון בלתי סביר, ולכן לא קיימת חובת זהירות קונקרטית.
סוף דבר:
התביעה נדחית הן מהטעם שלא מתקיימת עוולת הרשלנות, וליתר דיוק לא קיימת חובת זהירות קונקרטית ולא ברור כיצד היא הופרה, והן מהטעם שאם הייתה אחריות, אזי לאור שיעור האשם התורם וחישוב הנזק, התביעה הייתה נבלעת.
התובע ישלם לחברת הביטוח – הנתבעת מס' 2 - הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪, וזאת בתוך 30 יום מהיום לידי בא כוחה, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד למועד התשלום בפועל.
כמו כן אני מורה על השבת פיקדון העדים שנותר במזכירות בית המשפט לידי התובע, באמצעות ב"כ.
זכות ערעור כדין.