לגירסת התובע, הוא זכאי לתשלום עבור: דמי הודעה מוקדמת, החזר מס, פצויי פיטורים, מענק הצטיינות, דמי הבראה, פדיון ימי חופשה, החזר בגין קנסות, נסיעות והוצאות היזדכות, החזר מזומן שנגנב, תוספת פיצול משמרות, תשלום עבור ימי מחלה, אובדן הכנסה ועוד (ר' סעיפים 62-68 לכתב התביעה).
נסיעות, הוצאות היזדכות
לטענת התובע ביום 10.4.2018, לאחר שהתייצב במשרדי הנתבעת בבית דגן, הורתה לו רותי, מנהלת כח האדם, לצאת לטופס טיולים אשר אילץ אותו "לעבור מסכת טרטורים במשך ימים שלמים, ואף יותר, ברחבי הארץ, ללא כל תשלום, ולהזדכות מכל מחויבויתי הרבות והמגוונות במקום לנהוג צדק והגינות עימי ולאפשר לי לעבוד ולהיתפרנס בכבוד בזמן יקר זה, שבוזבז לריק, בפרט לאור התועלת הרבה שהבאתי בשנת עבודה מלאה בתנאי עבדות ממש" (ר' סעיף 41 לתצהיר התובע; סעיף 111 לתצהירו).
בחקירתו נישאל התובע מתי היתה צריכה הנתבעת לשלם לו את מענק ההצטיינות ולא שילמה וכך השיב:
"ת. למעשה היו שם, קודם כל אני התייחסתי, לקראת הפיטורים שלי. זאת אומרת היה פה איזה ניסיון להראות לא מגיע לו בכלל הצטיינות אז מפטרים אותו, אז בטח שלא הגיע לו הצטיינות...
(ר' פרוטוקול עמ' 63 שורות 33-30)
משלא השלים התובע שנת עבודה לא קמה לנתבעת חובה לשלם לתובע פצויי פיטורים, למעט שיחרור הכספים שנצברו לזכותו בקופת הגמל ועל כן לא נותרה הנתבעת חייבת לו תשלומים נוספים בגין פצויי פיטורים.
...
משלא נמצא בסיס להשוואה בין אותו מקום עבודה המשלם לעובדיו תוספת פיצול בשיעור שלוש שעות נוספות – ככל שקיים מקום כזה, אף שהטענה לא הוכחה בפנינו – מצאנו לדחות את תביעתו של התובע ברכיב זה.
תוספת מחלה בגין החודשים פברואר ומרץ 2018
התובע טען שהסינוסיטיס שלו חזר לאור התנהגותו ה"גחמנית-קפריזית של מנהל הסניף" שמקיף את עצמו באנשים ש"אינם בוחלים באמצעים להשגת מטרותיהם, ואף מתנכלים לכל אדם אשר נוכחותו, בלי כל קשר לאיכותו, או מקצועיותו, עלולה להוות, לדעתם, איום על קידומם, המסחרר, קרי המפוקפק" (ר' סעיף 17 לתצהיר התובע).
כפי שציינו לעיל, שוכנענו כי התובע פוטר מטעמים עניניים ומקצועיים גרידא.
בע"ע (ארצי) 45431-09-16 אלכס גורביץ – א.ב.מ תעשיות פלסטיקה (1989) בע"מ נקבעו דברים אלה היפים לעניננו:
"הכלל המנחה בעניין טענות קיזוז של מעסיק כנגד תביעה של עובד המוגשת נגדו לתשלום זכויות המגיעות לו הוא, שאין הוא זכאי להישמע בטענה שתשלום כל שהוא שולם בטעות, כאשר הדבר נעשה במשך כל תקופת העבודה וההטבה הפכה להיות חלק מתנאי העבודה המוסכמים של העובד. בנסיבות שכאלו המעסיק אינו רשאי לבטל את ההטבה לאחר שהעובד סיים לעבוד..."
אף לעניות דעתנו, תשלום הזכויות הסוציאליות בגינן של שעות החופשה שנפדו על ידי הנתבעת מדי חודש בחודשו הינה הטבה שהפכה לחלק מחוזה העבודה של התובע ולא ניתן להורות על קיזוזה רק מן הטעם שהתובע הגיש תביעה זו.
סיכום ומסקנות
מצאנו, כי לא היה מקום להגשת התביעה כפי שהוגשה, על עשרות עמודיה.
ואולם לאור דחיית מרבית תביעתו של התובע (98%) מצאנו לחייבו בהוצאות הנתבעת בסך של 8,000 ש"ח.
לאחר הפחתת הסכום אותו חויבה הנתבעת לשלם לתובע מסכום ההוצאות שנפסק לחובתו (מתוך הנחה ששיעור המס השולי של התובע הוא אפס), מחויב התובע לשלם לנתבעת 5,238.32 ש"ח בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיו.