מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תשלום דמי מחלה מעבר ל 90 ימים

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לא למותר לציין בהקשר זה כי המדינה הבהירה בסיכומיה שככל שהמנוחה היתה עומדת בהוראות תקשי"ר עובדי הוראה באשר לפדיון ימי מחלה, היתה קמה לה זכאות לתשלום הפדיון ולעירייה הזכאות לשיפוי בגין תשלום זה (בכפוף לעמידה בכללי השיפוי, ראה סע' 8.2 לסיכומי המדינה).
לא למותר לציין, כי אין בחוק דמי מחלה מענה לשאלת צבירת ימי מחלה מעבר ל-90 ימים, וזאת מעבר לכך שאין בו כל הוראה באשר לפדיון ימי מחלה.
...
יוצא אפוא, שבעת פרישתה מתפקיד עובדת הוראה המנוחה לא היתה זכאית לפדיונם של ימי המחלה שצברה, ובעת פרישתה מתפקידה המנהלי, לא הצביעה על הוראת דין המקנה לה זכות לגרירת ימי המחלה מתקופת עבודתה בהוראה, לצורך פדיונם.
בנסיבות האמורות – דין התביעה להידחות וכך אני מחליטה.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

אמנם התובעת הביאה תעודות מחלה מעבר ל-90 יום אלו, אלא שלא קמה כל חובה חוקית לנתבעת לשלם לה דמי מחלה מעבר ל-90 יום, או שלא לפטרה לאחר תום 90 הימים, כך שבכל מקרה לא פוטרה בזמן שהייתה בתקופת מחלה.
...
שתי נקודות אלו אמנם לא מזכות אותה בפיצוי, כאמור, אם כי סבורים אנו כי יש בנסיבות אלו כדי להצדיק הליכה לקראתה בנושא ההוצאות.
סוף דבר: התביעה נדחית.
כפי שהובהר לעיל ולמרות שהתביעה נדחית – אין צו להוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לאור כל האמור, ומשתחשיבה של התובעת אינו עולה בקנה אחד עם הנתונים העובדתיים, החלטנו לדחות את התביעה ברכיב זה. דמי מחלה התובעת טענה בכתב התביעה, כי נוכח ניתוח שעברה בגבה נאלצה ליטול חופשת מחלה ממושכת.
לפיכך, ובהתאם לחוק דמי מחלה, התובעת הייתה זכאית בתקופת החלמתה מהניתוח בגבה לניצול 90 ימי המחלה הניתנים לצבירה, כך שעל הנתבעת לשלם לה את הימים הללו בסך של 18,834 ₪ (6,278 ₪ (ממוצע הכנסתה בשנת 2015) * 3 (90 ימי המחלה הניתנים לצבירה)).
...
לפיכך, הנתבעת תשלם לתובעת סך של 14,835 ₪ בגין פדיון חופשה.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים כדלקמן: סך של 50,427 ₪ בגין פיצויי פיטורים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.10.18 ועד מועד התשלום בפועל.
יתר רכבי התביעה נדחים בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעבר לעדותו בפנינו, התובע לא הביא ראיה שתתמוך בטענתו כי יש לחשב את זכאותו לימי מחלה על חוקת ההסתדרות ולמעשה ביסס את טענתו על האמור בהסכם העבודה האישי שנחתם אתו, לפיו: "העובד יהיה זכאי לימי מחלה בשנה בתשלום על פי דין, לפי שכרו המלא, וזאת כנגד הצגת אישורים רפואיים (לגבי מחלה מעל 3 ימים). העובד יהיה זכאי ליצבור ימי מחלה אלה או לפדותם עפ"י בחירתו". לטענתו, אילו כוונת הצדדים היתה להחיל על תנאי העבודה שלו את הוראות חוק דמי מחלה, הם לא היו כותבים בהסכם העבודה כי התובע זכאי ליצבור את ימי המחלה או לפדות אותם על פי בחירתו, שכן הטבות אלה אינן מהוות חלק מהוראות החוק.
חזוק לטענתו מצא התובע בכך, שבמהלך 19 שנות עבודתו בנתבע, לא מחקו לו ימי המחלה שצבר מעבר ל- 90 ימי מחלה, וזאת למרות שבמהלך החודשים מרץ עד דצמבר 2013 לא הוא זה שהכין את תלושי השכר של עובדי הנתבע, אלא הגב' אלברט.
...
המסקנה המתבקשת היא, כי התביעה שכנגד הוגשה כמשקל נגד לתביעתו של התובע, ואידך זיל גמור.
לאור כל האמור לעיל, ובנסיבות העניין, באנו לכלל מסקנה כי מן הראוי לדחות את התביעה שכנגד על כל חלקיה.
סוף דבר התביעה והתביעה שכנגד נדחות בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענתו, טענת הנתבעת כי הוא זכאי למיכסת ימי מחלה של 90 ימים, אינה עולה בקנה אחד עם הוראות ההסכם האישי שלו, הקובע כי הוא יהיה זכאי לימי מחלה "כמקובל בחברה ועל פי החוק". לעובדים בותקו ובמעמדו, נקבעה זכאות לצבירת ימי מחלה ללא מיגבלת ימים ולא רק 90 ימים.
אלא שלטענת הנתבעת כפי שפורטה בתצהירו של פאר, הזכאות לדמי מחלה בהסכם הקבוצי נתונה למשא ומתן, כך שישנם עובדי דור א כמו התובע שויתרו על הזכות הזו במעבר להסכם הקבוצי וישנם עובדים שהעובדים היתעקשו וזה ניכנס להסכם האישי שלהם, אולם ויתרו על זכויות אחרות, לדוגמה גובה השכר.
עיון בתעודות המחלה שצרף כנספח 9 לכתב התביעה מלמדות על ניצול של מעבר ל-90 ימי מחלה ולכן אין מקום להשיב לתובע את ימי החופשה ששולמו לו (וראו גם סעיפים 274-276 בסיכומי הנתבעת).
...
בשל כל האמור לעיל, עתר לתשלום הרכיבים הבאים: לאור פיטוריו שלא כדין וללא שימוע טען כי הוא זכאי לפיצוי על עצם המעשה, כאשר הנתבעת התעקשה לזמנו לשימוע שוב ושוב בזמן מחלה מאושרת, עת שהה בחופשת מחלה עוד לפני הזימון לשימוע ולבסוף פיטרה אותו בעודו שוהה במחלה.
לאחר שבחנו טענות הצדדים הראיות והעדויות שנשמעו בפנינו, הגענו למסקנה כי דין טענת הקיזוז להתקבל.
טענת התובע בסיכומיו כאילו מדובר בטענה קטנונית הנוגדת את המקובל בנתבעת, אינה מקובלת עלינו (סעיפים 70-71 בסיכומי התובע), שכן לא ניתן להכשיר "עוול בעוול". בכל אופן, הסבירה הנתבעת כי אפשרות זו ניתנה לעובדים חולי סרטן או קטועי גפיים (סעיפים 289-290 בסיכומי הנתבעת) ואנו מקבלים הסבר הנתבעת.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע פיצויי פיטורים מוגדלים בסך 1,129,805 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו