ראה בעיניין תשלום ביטוח לאומי ומס בריאות גם יחד, בגין מימוש אופציות שנחשב כהכנסת עבודה פירותית, דברים שנקבעו בתיק בל (י"ם) 10134/06 בנק המזרחי המאוחד בע"מ נ' המוסד לביטוח לאומי – פורסם בנבו – סעיף 15: "לא ל מותר לציין, כי הנתבע בעניינינו, לא היה צד ל אישור שהנו הסכם שנעשה למעשה, בין מס הכנסה לבין הבנק, אולם, דמי הביטוח הלאומי הנם בגדר תשלום שהולך לאחר תשלום מס הכנסה (ר ' סעיף 345 לחוק הביטוח הלאומי). שכן, בנוסף לתשלום מס הכנסה מוטלת על הכנסה פירותית חובת תשלום ביטוח לאומי ודמי בריאות. חיוב התשלום בדמי ביטוח לאומי הוא במועד החיו ב במס, כפי שנקבע בסעיף 102 לפקודת מס הכנסה. לא ניתן ל טעמנו, לנתק אם כן, בין חובת ת שלום מס הכנסה לבין חובת תשלום דמי ביטוח לאומי ומס בריאות".
דברים אלה הוזכרו על ידי בית המשפט העליון בע"א 6161/05 פקיד שומה ת"א 3 נ' חגי כץ – פורסם בנבו, שם, במסגרת דיון בעיניין עיקרוני אחר, הנוגע לסיווג הכנסה כפירותית או הונית לפי סעיף 102 לפקודה, נאמרו הדברים הבאים שיפים לעניינינו: "תכלית זו עשויה להיות מקודמת, ולוּ באופן חלקי, גם באמצעות סיווגה של ההכנסה כהונית, דבר אשר עשוי להעניק לנישומים פוטנציאליים הקלות מס מסוימות. כך, סיווג זה פוטר את הנישום מתשלום ביטוח לאומי ומס בריאות על הכנסת העבודה (בהקשר זה ראו, ב"ל (איזורי י-ם) 10133/06בנק המזרחי - ביטוח לאומי, סניף ירושלים ([פורסם בנבו], 11.5.08)).
...
יתרה מכך, גם לו הייתי מגיע למסקנה כי התובע זכאי לשווי המניות וכי הנתבעת הפרה את הוראות פסק הדין, לא הייתי מזכה את התובע בירידת הערך שתבע.
הסיבה לכך נעוצה בעובדה הפשוטה שכבר ציינתי לעיל בהקשר אחר, כי בתביעה הראשונה תבע התובע סעד שמחייב את המסקנה כי מכר את המניות לכל המאוחר ביום 13.7.06 (היינו הפרשי השער בין שער המניה ביום הגשת התביעה הראשונה ולבין שער המניה הגבוהה ביותר ולחילופין הממוצע בתקופה מיום 27.12.05 עד הגשת התביעה הראשונה).
סוף דבר
אשר על כן, התביעה נדחית.