רקע כללי וטענות הצדדים
התובעת היא תאגיד ערוני עצמאי, בבעלות עריית ירושלים, אשר הוקם מכוח חוק תאגידי מים וביוב, התשס"א-2001 (להלן: "החוק").
ביום 15.11.2016 היתקיים דיון קדם-משפט לפנַי, במהלכו הציגו הצדדים את טענותיהם, כאשר התברר למעשה, כי עסקינן בחיוב בגין "היטל ביוב" בלבד (להלן גם: "ההיטל") ולא חיוב בגין צריכת מים או אגרת ביוב (המשולמת לשם כסוי הוצאות החזקת הביוב).
...
הנתבע טוען מנגד, בין השאר, כי יש לדחות את התביעה נגדו שכן, היא הוגשה בעילה כספית בגין אגרות מים וביוב ואילו בהמשך, שינתה התובעת חזית באופן אסור, וטענה כי מדובר ב-"היטל ביוב". כמו כן, צוין בכתב התביעה שמקום מגוריו של הנתבע הוא שכונת ג'בל-מוכַּבר, אשר אינה מופיעה כלל במסגרת הפרויקטים של הנחת קו הביוב, ומכאן, בשנים הרלבנטיות לתביעה, כלל לא היה קיים פוטנציאל לחיבור כטענת התובעת.
סבורני, שפירוט זה מתחייב, ולמצער מצופה, מהתובעת בין בהיותה כפופה לחוק העזר ובין בהיותה רשות מינהלית שכפופה לכללי המשפט המינהלי, בכלל זה, כפופה היא לחובות השקיפות וההנמקה.
לאחר שתי בקשות אורכה שהגישה התובעת להגשת סיכומיה מטעמי עומס עבודה (אליהן נעתר בית המשפט), הגישה התובעת ביום 2.7.2018 בקשה להוספת ראיה, שהיא תצהיר אשר מראה את מיקום הנכסים ביחס לפרויקט הנחת תשתיות הביוב, וכן תצולמי אוויר של אזור הנכסים.
לפיכך, הואיל והוכח כי הקו הסמוך לנכסי הנתבע הונח בשנת 2017 (לא ברור מתי), לדידי, המועד הרלבנטי לחיוב הנתבע בהיטל הביוב הוא 1.1.2017, ולכן יש לחשב את הפרשי ההצמדה והריבית של קרן החוב ממועד זה.
סיכום
לאור האמור, התביעה מתקבלת באופן זה שעל הנתבע לשלם לתובעת את היטל הביוב בסך 55,623 ₪ כאשר סכום זה יישא ריבית והפרשי הצמדה לפי דין, החל מיום 1.1.2017.