המחלוקת:
המחלוקת היא האם יש לפרש את צו הארנונה ביחס למחסנים כך:
החיוב של 50% ארנונה, אשר נקבע, כי יוענק ל"שטחי מחסנים מכל הסוגים שאינם צמודים לבניין המשמש למגורים", יוטל רק על מחסן שאינו צמוד פיזית לכל הבניין (הבית המשותף), לדוגמה: המחסן הוא מבנה נפרד בחצר הבית המשותף – או שמא די בכך שהמחסן אינו צמוד פיזית לדירת המגורים והוא ממוקם בלובי הבית המשותף, בו ממוקמת הדירה אליה מוצמד המחסן רישומית ומשויך לה.
רוצה לומר – המחלוקת היא האם המחסן שיחויב בשיעור של 50%, צריך להיות ממוקם מחוץ לשטח הבית המשותף ואינו צמוד לו, או שמא יכול להמצא בשטחי הבית המשותף, אולם לא בצמידות ליחידת המגורים.
לסיום העידה הנציגה, כי מחסן שנעשה בו שימוש אישי, מצורף לשטח הדירה העושה בו שימוש, במובחן ממחסן המשמש את כל דיירי הבניין ואזי עסקינן בשטח משותף.
המחלוקת היא פרשנית בלבד ובתמצית, האם נידרשת צמידות פיזית של המחסן המשויך לדירת המגורים על מנת שזה יחויב בתשלום ארנונה מלא, ומקום בו המחסן אינו צמוד פיזית ליחידת הדיור אך מצוי בבניין עצמו, תשלום הארנונה יהא בשיעור של 50% מזה החל על יחידת מגורים.
קריאה של צו הארנונה מלמדת, כי "שטח ביניין המשמש למגורים... כולל מרפסות מקורות..." בהמשך נכתב "שטחי מחסנים מכל הסוגים שאינם צמודים לבניין המשמש למגורים יחושבו ב- 50% משטחם ויצורפו לשטח הבניין העקרי". פרשנות מילולית מכילה את פרשנות המבקשת, לפיה כאשר המבקשת ביקשה לכלול שטחים היא עשתה זאת מפורשות וכאשר החריגה שטחים היא גם כן עשתה זאת מפורשות.
...
משכך, נדחית טענת המשיבה, לפיה בקשת האישור הוגשה בשיהוי.
כלומר, טענת המשיבה, לפיה הסמכות הייחודית לברר את המחלוקת מסורה לוועדת הערר נדחית.
המשיבה תשלם שכ"ט באי כוח המבקשת בשיעור של 25,000 ₪ (כולל מע"מ) וכן תשיב למבקשת את עלות חווה"ד מטעמה לפי קבלה שתוצג לה.
הקבוצה מטעמה תנוהל התובענה הייצוגית היא: מחזיקי נכסים, כלומר, דירות, יחידות דיור למגורים המתגוררים בבניין מגורים (בית משותף) להם משויכים מחסנים המצויים בקומה נפרדת מקומת המגורים ואשר המשיבה מחייבת בגינם בארנונה עבור מלוא שטחו.