מתסקיר הנפגע עולה מציאות חיים קשה מאד, מורכבת מאד וחריגה מאד הנוגעת לבעיותיו של המתלונן בכל תחומי חייו, לרבות, מצב של העדר קשרי מישפחה, נתק מסוים שהיקפו לא ברור מילדיו, העדר קשר זוגי, העדר חברים, העדר מקום מגורים, העדר מקום עבודה, בעיות כלכליות, פגיעה בתאונת עבודה, ארוע אלימות נוסף שבו היה מעורב לפני כשנתיים, בעיות נפשיות שטופלו תרופתית, צריכת חומרים פסיכו-אקטיביים (סמים ואלכוהול) על בסיס יומיומי ועוד.
הראיות לעונש מטעם ההגנה
נע/1 – קובץ של 36 מסמכים: מסמכים אלו כוללים תקציר קורות חיים של הנאשם; תעודות בעיניין השכלה, לימודים והשתלמויות; תעודות הוקרה; מכתבי הערכה וכדומה.
בעיניין מדיניות הענישה הנוהגת הפנה בא-כוח המאשימה אל שלושת פסקי הדין הבאים:
(1) ע"פ 2775/17 חן נ' מדינת ישראל (18.12.2017) (להלן – עניין חן) – המערער, שלחובתו הרשעות קודמות, לרבות בעבירת אלימות שבעטיה נדון בעבר לארבע שנות מאסר בפועל, הורשע על-פי הודאתו בעבירות חבלה חמורה בנסיבות מחמירות ובעבירת באיומים.
...
בהחלטה מיום 10.6.2021 נקבע כי לנוכח עמדת המתלונן, הבקשה תידון שוב במהלך עדותו, אך בשל בחירת הנאשם להודות, בסופו של דבר לא נדרשה הכרעה זו. עניין נוסף שנדון במסגרת בקשותיו של הנאשם לקבלת חומר חקירה ומסמכים, נגע לקבלת גיליון הרשעותיו הקודמות של המתלונן, אשר מסירתו אושרה בהחלטה מיום 29.10.2020.
לנוכח כל האמור, ביקש בא-כוח הנאשם לאמץ את המלצת שירות המבחן.
ראיות אלו אף הוצגו לשירות המבחן, שהגיע למסקנה העולה מכלל הראיות, כי כפי שניסח זאת הנאשם, כל אשר בנה במהלך חייו ילך לאבדון וכי "הכול יקרוס בבת אחת" (עמ' 26, שורות 30-28).
מכאן עולה המסקנה כי הוכח כי הרשעת הנאשם תביא לפגיעה ודאית בו וכי אין מדובר באפשרות תיאורטית בדבר פגיעה אפשרית.