מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקצוב מוסדות חינוך מוכר שאינו רשמי בהתאם לתקנות משרד החינוך

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי למרות היותה מורה, לא שולמו לה זכויות בהתאם לזכויות עובדי הוראה וכי לא ניתנו לה התשלומים הנובעים מהיותה עובדת הוראה.
לטענתה, אף הפסיקה שהחילה את תנאי תשלום השכר על מוסדות רישמיים שאינם מוכרים המתוקצבים ע"י משרד החינוך (ע"ע 203/09 רשת הגנים של אגודת ישראל נ' שמחה בוסי (פורסם בנבו)), החילו זאת רק על מוסדות מוכרים לא רישמיים שקבלו תקציב ממשרד החינוך.
הוראות חוק חינוך מיוחד, תקנות חינוך ממלכתי (מוסדות מוכרים) תשי"ד ופסק דין בוסי, אינם חלים במקרה זה, מאחר ולא מדובר במוסד מוכר שאינו רישמי על ידי משרד החינוך.
...
משהוכח מעמדה כמי שאינה עובדת הוראה, ולא במוסד של חינוך רשמי לא מוכר, אינה זכאית לתשלומים וזכויות של עובדת הוראה והתביעות הנוגעות לסטאטוס זה נדחות.
מתקבלת תביעת התובעת לתשלום רכיבים אחרים כמפורט לעיל, בשיעור סכום השתכרותה במעמדה על פי ההודעה שניתנה לה. הנתבעת תשלם לתובעת כלהלן: הפרשי שכר חודשי בסך 4,320 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת שכ"ט ב"כ התובעת בסך 2000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

, השיב על שאלה זו בחיוב וקבע: "יישום הכללים שהתווה בית המשפט העליון בפסיקתו ביחס לתכליתו של חוק חינוך ממלכתי ולתכלית התקנות שהותקנו מכוחו ומכאן - אף ביחס לאופן שיש ליישמן - צריך להוביל למסקנה, לפיה הנתבעת מחויבת, בהתאם לתקנה 3(א)(6) לתקנות חינוך ממלכתי, בהענקת תנאי שכר לעובדי הוראה במוסדותיה השווים לאלה המוענקים לעובדי הוראה במוסדות החינוך הרישמי וכי הפרה של תקנה זו מקימה עילת תביעה עצמאית לכל אחת מהתובעות". וכך נימק בית הדין האיזורי את מסקנתו: "...בהבטחת רמתם של מוסדות מוכרים שאינם רישמיים - זאת, בין היתר, ע"י קביעת כללים המסדירים את תנאי ההעסקה של עובדי ההוראה המועסקים בהם - יש כדי לתרום להשגת היעדים שהוגדרו בחוק חינוך ממלכתי גם במוסדות המוכרים שאינם רשמים.
בית הדין הארצי, בדעת הרוב מפי כבוד השופטת רוזנפלד, דחה את העירעור וקבע כי אומנם התקנות לא מקימות עילת תביעה עצמאית ונפקות הפרתן היא במישור המינהלי, אך קיימת נפקות גם במישור יחסי עובד ומעביד שבין המוסד המוכר הלא רישמי לבין עובדיו: "בעצם פנייתו של מוסד חינוך אל משרד החינוך, בבקשה להכיר בו כמוסד מוכר שאינו רישמי, וודאי בעצם קבלת הטבות על יסוד ההכרה שהתבקשה, טמונה התחייבות מפורשת וברורה של המוסד למילוי אחר תנאי ההכרה, ולענייננו, התחייבות למילוי התנאי בדבר תשלום משכורות העובדים על פי המקובל במוסדות החינוך הרישמיים. התחייבות כזו היא בבחינת מובן מאליו, באשר היא העומדת ביסוד ההכרה, ועליה לאמיתו של דבר מושתתת קבלת ההטבות הכספיות הכרוכות בהכרה. התחייבות זו של המוסד, אומנם ניתנת למשרד החינוך, אך היא משקפת באופן ברור התחייבות של המוסד כלפי כלל הציבור, שמשרד החינוך אינו אלא נאמן שלו, וממנו הוא שואב את כוחו." מוסיפה השופטת רוזנפלד וקובעת כי: "בנוסף, ככל שמדובר בעובדי המוסד המוכר שאינו רישמי, אצלם ודאי נימצאת הציפייה הסבירה והלגיטימית כי מעסיקם שהתחייב לכך, פועל על פי תנאי ההכרה בהם הוא מחויב, וממלא אחריהם." ולבסוף: "מכלל הניתוח שנערך אודות פעולתה של הרשת כגוף צבורי ומחויבותה לתנאי בדבר תשלום משכורות העובדים כמקובל במשרד החינוך מחד, וציפייתם הסבירה והלגיטימית כי הרשת פועלת על פי תנאי ההכרה בה, מאידך, מתבקשת מסקנה אחת. המסקנה המתבקשת לדעתי היא, כי הדרישה שבסעיף 3(א)(6) לתקנות מוסדות מוכרים לתשלום שכר העובדים "לפי השיעורים והכללים הנהוגים במוסדות חינוך רישמיים", מגלמת בחובה התחייבות של המוסד לשלם לעובדיו שכר לפי השיעורים והכללים הנהוגים במשרד החינוך.
מן הכלל אל הפרט האם התובעת, כסייעת, זכאית להשוואת תנאים? סעיף 3א לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985 (להלן: "חוק יסודות התקציב"), קובע כי מוסדות חינוך מוכרים שאינם רישמיים השייכים למגזר החרדי מקבלים מימון מלא, בדומה למוסדות חינוך מוכרים ורשמיים.
...
לאור סיבת ההתפטרות (טיפול בילד), אנו קובעים כי התובעת זכאית למלוא פיצויי פיטורים (לפי שכר קובע של 6,050 ₪) ואין לקזז דמי הודעה מוקדמת.
כמו כן לא מצאנו לנכון לחייב את הנתבעת בפיצוי הלנת פיצויי פיטורים.
סוף דבר: התביעה כנגד העמותה - מתקבלת ברובה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בסופו של דבר, ולאחר שהוצא צו על תנאי ביום 7.8.14, הודיעה המדינה לבית המשפט העליון ביום 27.10.14, כי הנה מסכימה לתקצב את התובעת לשנת תשע"ב בהתאם לכללי משרד החינוך החלים על תיקצוב רטרואקטיבי של גני ילדים, כאשר למען הסר ספק, התיקצוב יהא כפוף להוכחת מספר התלמידים שלמדו בפועל בגני הילדים ובהתאם לכללי משרד החינוך ולממצאי הבקורת על תלושי השכר כדין, בתקופה הרלבנטית לתקצוב.
נדון מקרה זהה לענייננו, היינו מקרה בו הוגשה תביעה כספית בגין אי העברת תיקצוב על ידי משרד החינוך למוסד חינוך מוכר שאינו רישמי.
לעניין זה יש גם גם להוסיף כי אמנם מתן תיקצוב למוסד חינוך לא רישמי הנו בגדר שיקול דעת של השר על פי סעיף 11 לחוק חינוך ממלכתי (ראה למשל: בג"צ 8437/99 רשת גני חב"ד בארץ הקודש נ' שר החינוך, פ"ד נד (3) 69 (2000)), אלא שבעניינינו כבר נקבעה זכותה העקרונית של התובעת לתקצוב בהחלטת בג"צ בהליך הקודם, ככל ויוכח כי עמדה בתקנות ובכללי משרד החינוך.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, עמדתי הינה כי יש לדחות את הבקשה לסילוק על הסף.
אמנם, יהיו מקרים בהם יקבע בית המשפט כי ראוי היה שהתובע יפנה בתקיפה ישירה בהליך מנהלי את ההחלטה המנהלית, ולא בתקיפה עקיפה במסגרת תביעה כספית, אך אין עסקינן בעניין של סמכות עניינית, בגינו יש לדחות את התביעה על הסף, אלא בשיקול בין שאר השיקולים בתביעה העיקרית האם ליתן סעד לתובע אם לאו (ראה למשל: דנ"א 7398/09 עירית ירושלים נ' שרותי בריאות כללית [ניתן ביום 14.10.15], בסעיפים 28-29, 51-53 לפסק דינו של הנשיא גרוניס; רע"א 2063/16 הרב יהודה גליק נ' משטרת ישראל [ניתן ביום 19.1.2017] (להלן: "עניין גליק"), בסעיפים כא-כב, לו לפסק דינו של השופט רובינשטיין, הסיפא לסעיף 6 לפסק דינו של השופט עמית, וסעיף 1 לפסק דינו של השופט זילברטל).
מהשיקולים האמורים אני דוחה את בקשתה של המדינה לסילוק התובענה על הסף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

(ב) אין בהוראות סעיף קטן (א) כדי לגרוע מסמכותה של רשות חינוך מקומית לקבוע שיעור הישתתפות בתקציבי מוסדות חינוך מוכרים לא רישמיים הפועלים בתחומה, כולם או חלקם, העולה על השעור בהסדר הקובע, והיא רשאית לעשות כן גם לגבי רכיב מהרכיבים להישתתפות בתקציב לפי סעיף זה. לאחר חקיקת סעיף 11א לחוק הנ"ל תוקנו גם תקנות החינוך הממלכתי (מוסדות מוכרים), תשי"ד-1953.
בהתאם לתקנות הנ"ל, הרי שהשתתפות המדינה בתקציב שעות הלימוד של מוסד חינוך מוכר שמתקיימים בו קריטריונים מסוימים ("המפורטים בתקנה 3 לחוק ובכלל זה לימוד תכנית היסוד"), תהא בשיעור של 75% מתקן הבסיס של מוסד חינוך רישמי דומה.
בעיניין זה ראוי להביא את שנקבע בחוזר מנכ"ל משרד הפנים מחודש 8/2009 בסעיף 5(ו) צורף כנספח ט לנ/4 עליו נסמכת אף התובעת בתביעתה, ולפיו: "... יש להביא בחשבון לצורך חישוב סכום ההישתתפות שתעביר הרשות המקומית למוסד חינוך מוכר שאינו רישמי פלוני – את הוצאותיה של הרשות בגין מוסדות דומים בלבד". משכך אין שבפנינו אין כל אינדיקאציה להישתתפות בשכירות של מוסדותיה הרישמיים הדומים למוסדות התובעת.
...
מדובר בטענה לא מבוססת ומכומתת ודינה להידחות.
הטענה נדחית.
לסיכום: דין התובענה להתקבל בחלקה .

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

זו לשון סעיף 11: "השר רשאי לקבוע, בתקנות, סדרים ותנאים להכרזת מוסדות לא רישמיים כמוסדות חינוך מוכרים, להנהגת תכנית היסוד בהם, להנהלתם, לפיקוח עליהם ולתמיכת המדינה בתקציביהם, אם השר יחליט על התמיכה ובמידה שיחליט". אין איפוא, מחלוקת על כך שעל-פי הוראה זו, תיקצוב מוסדות מוכש"רים נתון לשיקול דעת השר.
על-פי סמכות שר החינוך האמורה, הותקנו תקנות מוסדות מוכרים וכן צו לימוד חובה (חינוך חינם שלא במוסד חינוך רישמי), תשל"ח-1978, המסדירים את הישתתפות המדינה בתקצוב מוסדות המוכש"ר, בכפוף לעמידתם בהוראות החוק, התקנות והתנאים שנקבעו.
זו הוראת תקנה 9(א)(1) בתקנות אלו: המדינה תשתתף בתקציב שעות הלימוד של מוסד מוכר (להלן – הישתתפות המדינה) בהתאם להוראות אלה: (1) הישתתפות המדינה תנתן למוסד שמתקיימים בו כל אלה: (א) הוא עומד בכל התנאים המפורטים בתקנה 3, ובכלל זה לימוד תוכנית היסוד; (ב) רשומים ולומדים בו תלמידים כדין לפי תקנות הרישום ותקנות העברה; (ג) מוסד החינוך מדווח למשרד החינוך באופן מלא על התלמידים הלומדים בו; כללי הרישום כוללים את כל ההוראות וההנחיות הנוגעות לאופן רשומם של ילדים לגני הילדים.
...
המשיב הוסיף כי תקצוב הגנים נעשה מכספי ציבור, ולכן אין לאפשר מצב של חוסר סדר ושל רישום בניגוד לנהלים, מאחר שהדבר יפגע בניהול התקצוב, בפיקוח ובבקרה הנעשים על כלל מוסדות החינוך.
לאחר עיון בכלל המסמכים הרבים שהוגשו מטעם הצדדים ולאחר שמיעתם באריכות בשני הדיונים שהתקיימו, נמצא כי יש לקבל את העתירה משלושה טעמים: הטעם הראשון עניינו בהימנעות המשיב להעמיד את העותרת על האפשרות לתיקון הרישום; הטעם השני נובע מכך שהתקנה שעליה סומך המשיב את טענותיו, טרם הותקנה במועד הרלוונטי; הטעם השלישי נעוץ בכך שהגריעה מתקצוב העותרת בנסיבות הנדונות לא הייתה סבירה ואף לא מידתית.
מכל הטעמים האמורים, העתירה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו