מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקנות הסעת נוסעים והובלת מטען בדרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לשימוש להסעת נוסעים שלא בשכר או בתשלום ולהובלת מטענים לשם עסק בעל הפוליסה או מקצועו, ללא תשלום או תמורה.
אין מחלוקת כי לא מדובר היה בנסיעה למטרות חברתיות ופרטיות (סעיף 21 לתנאי השמוש); משמדובר בנסיעה עם שלט במבחן על פי תקנות התעבורה, על פי סעיף 25 האמור, הרי שהדבר מוציא את תחולת סעיף 22 לתנאי השמוש בפוליסה אותה כלל הנפיקה לנוכח ההחרגה של סעיף 22 "למעט שימוש כלשהוא המופיע ביתר סעיפי חלק ב'"; לא היה מדובר בהסעת נוסעים או מטענים כהגדרת סעיף 24 ו-31, ובודאי שלא היה מדובר בגרירת כלי רכב ממונע (סעיף 36).
נסוי רכב בשביל אדם העומד לקנותו או הסעת הרכב על פי דרישתו של אדם כזה לאיזה מקום שהוא לצורך בדיקה או נסיון; (3) הבאת רכב שנמכר ממקום מכירה למקום שיעד לו הקונה; (4).הבאת רכב לבית מלאכה או לבית חרושת שם עומדים לבצע בו תיקונים, או החזרתו מבית מלאכה או מבית חרושת כאמור; (5).הבאת רכב לאחר שניבנה לנמל ולתחנת רכבת או למרכז המכירה של בית-החרושת; (5א) קניית רכב ומכירתו דרך עיסוק (הוספה לאחר התאונה – צ.ג.פ); (6).כל מטרה אחרת שרשות הרשוי תראה אותה כמטרה מסחרית.
...
אני סבורה כי לאור נסיבות העניין שלפנינו בהן הנסיעה היתה למטרות מבחן הרכב ולא למטרת איסוף החלק שהיה טפל לנסיעת המבחן ייתכן והיה מקום לחלק את החבות של חברות הביטוח על פי עקרונות הצדק.
שהרי ברע"א 3948/97 הנ"ל נקבע: "זכות ההשתתפות בין חברות ביטוח במקרה של ביטוח כפל היא במהותה זכות שביושר, המושתתת, על שיקולים של מניעת התעשרות שלא כדין. היא מבוססת על התפיסה, שלפיה, מקום שבו שניים או יותר צריכים לשאת בחיוב מסוים, יש לחלק את נטל החיוב באופן צודק ... כאשר תשלום שיפוי על נזק על ידי מבטח אחד משחרר את המבטח האחר מאחריות על פי הפוליסה אשר המבטח האחר נקשר בה, ראוי שהמבטח האחר, אשר שוחרר מאחריות, ישא בחלק יחסי צודק של החיוב. בנוסף, אין כל צידוק שהנשיאה בנטל תהיה על פי שרירות ליבו של הנושה... לבסוף יש לזכור כי כל אחד מהמבטחים קיבל פרמיה עבור פוליסת הביטוח שבה נקשר. בשל כך נתפס שחרורו מכל חבות, אף שאירע מקרה המכוסה על ידי הפוליסה, כבלתי צודק". ואולם, לנוכח החיקוק המופיע בסעיף 59 לחוק חוזה ביטוח סעיף קטן (ד) ולנוכח סוגי הביטוח בו עסקינן יש לקבוע כי במקרה שלפנינו החלוקה תהא שווה בשווה וכך אני מורה (לעניין זה ראו גם בע"א 5464/00 פרץ מהנדסים נ' קינן, פ"ד נז (4) 481, לרבות הביקורת על ההסדר הקבוע בסעיף 59 לחוק חוזה ביטוח; ראו גם ב תא (ת"א) 43324/04 ‏סהר חברה לביטוח בע"מ נ' אוטו בנץ בע"מ).
סוף דבר הנתבעות 3 ו- 4 תשלמנה לתובע את סכום הפשרה בחלקים שווים.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2014 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

אך במצב דברים שכזה, בו המחוקק החסיר מתקנות מסוימות את המילה "דרך" אין לי אלא להסיק כי כוונתו היא שבתקנות בהן לא מופיעה המילה "דרך", מדובר בתקנה אשר חלה הן על "דרך" כהגדרתה בסעיף 1 לפקודה והן בכל "מקום אחר". בסייפת הגדרת המונח "דרך" מציין המחוקק: "דרך-... או מקום פתוח שיש לציבור זכות לעבור בהם". על פי מילון אבן שושן: "ציבור- קהל, עדה, חבורה, כלל :"אל תפרוש מהציבור", "צא ולמד מה הציבור נוהג-ונהוג", "המתעסק בצרכי ציבור"..
"רכב תפעולי" - רכב כמשמעותו בפקודה למעט רכב פרטי ורכב צבורי, בין אם מותקן עליו ציוד דרך קבע ובין אם לאו, בין אם הוא מוביל מטען ובין אם הוא מסיע נוסעים, אשר ניתן היתר להפעלתו, לפי סימן זה, באזור רכב תפעולי".
...
סוף דבר לאור האמור לעיל, הוכח בפני, מעל לכל ספק סביר, כי התאונה ותוצאותיה הקשות, מותו של ח'אלד זיוד ז"ל, נגרמו עקב רשלנותו הגבוהה של הנאשם וכי היה על הנאשם, בנסיבות העניין, בנוסעו לאחור לנקוט באמצעי הזהירות הדרושים ולהיעזר במכוון עת נסע לאחור, כדי למנוע את הפגיעה.
לגבי חוות דעת הממונה – לטעמנו זה מוקדם מדי.
בטרם נשמעו טיעונים לעונש זה מוקדם לטעמי, כעת אנו סבורים שאין מקום.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

"רכב תפעולי" הוגדר בתקנות התעבורה, כדלקמן: "רכב כמשמעותו בפקודה למעט רכב פרטי ורכב צבורי, בין אם מותקן עליו ציוד דרך קבע ובין אם לאו, בין אם הוא מוביל מטען ובין אם הוא מסיע נוסעים, אשר ניתן היתר להפעלתו, לפי סימן זה, באזור רכב תפעולי". עוד נקבע בתקנה 95ב לתקנות התעבורה כי "רכב תפעולי פטור מחובת רישום ורשוי על פי הפקודה". על כן, אין חובה לרשום את הרכב במשרד הרשוי.
...
איני מקבל טענת המאשימה לפיה על אף שלמבקש רישיון נהיגה מדרגה B העובדה שהוא נהג מחוץ לאזור התפעולי יש בה כדי להקים יסודות העבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה מתאים לסוג הרכב.
בנסיבות אלה, משהגעתי למסקנה כי לא קיימות ראיות לכאורה לביצוע עבירה בניגוד לסעיף 10(א) לפקודת התעבורה או לעבירה אחרת הנמנית בתוספת השביעית לפקודת התעוברה, לא קמה סמכות לקצין משטרה להורות על איסור שימוש מנהלי ברכב.
סוף דבר אני מקבל את הבקשה ומורה על ביטול הודעת איסור השימוש והחזרת הרכב התפעולי לידי המבקש לאלתר.
אני מורה על עיכוב ביצוע החלטתי זו עד מחר 01.12.20 שעה 12:00 על מנת לאפשר למאשימה לשקול צעדיה ביחס להגשת ערר על החלטתי זו. המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לצדדים לאלתר ותוודא קבלתה.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הרכב משמש, מעבר להיותו "רכב מנועי", כ"רכב תפעולי" אשר הגדרתו בהתאם לתקנה 95א לתקנות היא: "רכב כמשמעותו בפקודה למעט רכב פרטי ורכב צבורי, בין אם מותקן עליו ציוד דרך קבע ובין אם לאו, בין אם הוא מוביל מטען ובין אם הוא מסיע נוסעים, אשר ניתן היתר להפעלתו, לפי סימן זה, באזור רכב תפעולי". רכב זה יש להפעילו באיזור רכב תפעולי ובילבד שנתקיימו התנאים המצוינים בתקנה 95ד לתקנות, וכן בתקנה 95א קיימת הגדרה מהו איזור רכב תפעולי ומי נחשב מפקח על רכב תפעולי.
...
סיכום הממצאים: מכל האמור לעיל, ניתן להסיק כי הרכב הוא רכב מנועי והמשמש כרכב תפעולי, המחייב לצורך נהיגתו רישיון נהיגה מדרגה B (כאשר הנהיגה בו מותרת רק ב"שטח תפעולי") או קיומו של היתר לשימוש ברכב תפעולי בשטח תפעולי מוגדר.
משכך, לא נותר אלא לקבוע כי בקשת המבקש לביטול סעיפי האישום דינה להידחות, וככל שנהג המבקש ברכב ללא רישיון נהיגה מדרגה B בשטח שאינו "שטח תפעולי" (כעולה מכתב האישום) נהג הוא ללא רישיון נהיגה בניגוד לסעיף 10(א) לפקודה ואם רישיון נהיגתו היה פסול בפסילה אשר הודעה לו (כעולה מכתב האישום), הרי שנהיגה כזו מהווה (לכאורה בשלב זה) נהיגה בזמן פסילה.
סוף דבר: · הבקשה נדחית.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים חיפה נפסק כדקלמן:

המבקשת הפניתה לסעיף 255 לחוק התו''ב שחוקק אחרי תיקון 116 ""כל עוד לא נקבעו , בחוק זה או בתקנות לפי סעיף 268 סדרי דין להליכים לפי פרק זה, יידונו ההליכים האמורים בדרך ובמועדים שבהם נדונים הליכים פליליים מאותו סוג, בשינויים המחוייבים". המבקשת הפניתה לפסק דין גאו- בר עליו הסתמכה המשיבה ומצאה לטענתה קביעה אחרת ממה שהמשיבה טוענת, וטוענת כי עסקינן בסמכות מנהלית נגד עבריינות והיא בעלת אופי עונשי היא ההריסה.
"רכב תפעולי" - רכב כמשמעותו בפקודה למעט רכב פרטי ורכב צבורי, בין אם מותקן עליו ציוד דרך קבע ובין אם לאו, בין אם הוא מוביל מטען ובין אם הוא מסיע נוסעים, אשר ניתן היתר להפעלתו, לפי סימן זה, באזור רכב תפעולי" הגדרת רכב בפקודת התעבורה (נוסח חדש) בסעיף ההגדרות: "רכב" - רכב הנע בכוח מיכאני או הנגרר על ידי רכב או על ידי בהמה, וכן מכונה או מיתקן הנעים או הנגררים כאמור, לרבות אופניים ותלת-אופן, ולמעט רכב ששר התחבורה פטר אותו בצו מהוראות פקודה זו כולן או מקצתן;" (ההדגשה שלי- ג.ב.).
...
עסקינן בהליך שאין חולק ולא יכול להיות חולק שניתן לדון בו בפני בית המשפט לעניינים מקומיים, אך הסמכות איננה ייחודית, ועת בחרו המבקשות להגיש את הבקשה לבית משפט זה, אין הן יכולות לטעון לחוסר סמכות של בית המשפט לדון בבקשה, כשאין מדובר בכתב אישום, או לטעון, כי מאחר וסמכות בית המשפט לעניינים מקומיים היא לדון בהליכים פליליים, כי אז, מכאן, נגזרת המסקנה על ידן, כי עסקינן בהליך פלילי, כפי שנדון כתב אישום, ומכאן, שנטל ההוכחה על המשיבה, לבסס את בקשתה, או לעניין מידת ההוכחה.
גם טיעון זה לגבי חובת המשיבה לערוך בירור מול גופים של המדינה והידברות , בטרם מתן צווים, ואותו השתק נטען, בשל ההליך שהתנהל בבג''צ בעתירה שהמשיבה הגישה, הליך אשר נמחק ללא הכרעה לגופו של עניין, גם טיעון זה אינני מקבלת.
ניסיון לאתר את ההנחיות במאגרים המשפטיים לא צלח, המבקשות לא צירפו את מלוא ההנחיות או תימוכין לכך כי עסקינן בהנחיה מחייבת, ועל כן, אין בידי לקבל את הטענה.
נתון זה, אשר לא נבחן כראוי ע''י המשיבה בטרם הוצאת הצו, הוא זה אשר מביא למסקנה, כי דין הצו להתבטל, וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו