הוועדה המחוזית עידכנה את סעיף הליקוי בגין צלקות לפי המבחן העדכני, לפי סעיף 75(א)(2), מבלי לשנות את דרגת הנכות (10%).
על החלטה זו ערער המבקש לור"ע.
ביום 17.4.12 ערכה ור"ע ישיבה בעיניינו של המבקש, במהלכה נשמעו טענותיו באשר למיגבלות התנועה בברך ימין והצלקת הכואבת.
הבקשה והתגובה
בבקשה נטען, כי אין "לפתוח" מחדש את סוגית ההכרה בפגימה של הקרע במנסקוס, אלא רק בקביעת דרגת הנכות לה זכאי המבקש בגין פגימה זו. על כך הוגש עירעורו של המבקש וזוהי הסוגיה שעמדה בפני בית המשפט המחוזי.
בנוסף, גם אין לראות בהודעות המשיב ליידוע המבקש כי התקבלה החלטה בעיניינו על-ידי הוועדה הרפואית, מכוח תקנה 5(יא) לתקנות הנכים (ועדה רפואית עליונה), תשכ"ד-1964, כהכרה בנכות לפי סעיף 28א לחוק הנכים (תגמולים ושקום) [נוסח משולב], תשי"ט-1959, שכן ההודעות הן בחינת מילוי תפקיד טכני-פורמאלי ולא של שיקול דעת.
...
לטענת המשיב, דין הבקשה להידחות.
ועוד, במקרה דומה של טעות נזדמן לי לומר:
"...דומה, כי אין חולק באמת שההכרה בתעוקת לב בטעות יסודה, ואם החליטו שתי הערכאות הקודמות, כי אין זה מקרה מתאים להנציח בתיק קונקרטי קביעות שגויות, אין עילה להתערב בהכרעתן בגלגול שלישי, ולהלום כי טעות שנשתרשה (ותגמולים לא מעטים שולמו בגינה) – תונצח. ככלל אין טעות יכולה להצמיח זכות קבע, והעובדה שעובדי הציבור לא פעלו באופן נמרץ כדי לבדוק את כל הנחוץ בשלב מסוים, אינה יכולה להוות בסיס לזכאות. המבקשת משיגה על התייחסות ועדת הערעור לשיקולים 'של מדינות ציבורית ומשפטית' ועל אי התייחסותה לשיקולים הנוגעים לתכליתו הסוציאלית של החוק. ברם, סבורני כי על הועדה לשקול את מכלול השיקולים, משני הסוגים - ובמקרה דנא כך היה" (רע"א 1652/10 רבינוביץ נ' קצין התגמולים, פסקה ז' (2010)).
סבורני, כי גם טעמים של מדיניות ציבורית ושיפוטית מנחים שלא לראות בהסתמכות המבקש, בעובדה שקיבל תגמולים במשך ארבע שנים, כזאת שמצדיקה הנצחה של טעות, ככל שנפלה כזו, שהמחיר בגינה הוא תשלום תגמולים שנים ארוכות מכספי ציבור.
סופו של דבר, עניינו של המבקש יובהר בפני ור"ע, כך שדברים יועמדו על דיוקם לרבות באשר לשגגה, ככל שנפלה.
אין בידי איפוא להיעתר למבוקש.