מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקנה 44 לתקנות התעבורה: פרשנות תקנה 44

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

תקנה 44 לתקנות התעבורה תשכ"א – 1961 שעניינה פניית פרסה קובעת כי: "44.(א) לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן - פניית פרסה), אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא.
אפילו יהיה מי שיאמר כי מדובר בפרשנות שאינה מתיישבת עם לשון התקנה, שהרי הואיל ואין במקום פנייה שמאלה ומשכך לא היה צורך בסימון אפשרות של פנייה שמאלה על הכביש, הרי שלאור טיבו של הכביש כעולה מת/1, ביצוע פניית פרסה במקום - אסור הוא, לאור הוראות תקנה (א), שכן הדבר מהוה הפרעה לתנועה.
...
בכתב הגנתם טענו הנתבעים כי התאונה התרחשה עת ביצע רכב התובעת פניית פרסה במקום אסור; לצורך כך, כך נטען, נכנס רכב התובעת לנתיב נסיעת רכב הנתבעים ופגע בו. לאור האמור, טענו הנתבעים, האחריות לתאונה רובצת במלואה על התובעת ודין התביעה להידחות.
בנסיבות אלה, אם התאונה התרחשה לאחר שרכב התובעת כבר עצר, ואין כל עדות כי זה נסע בנסיעה מהירה עת נכנס לנתיב נסיעת רכב הנתבע, הרי שהמסקנה המתבקשת היא כי רכב הנתבע צריך היה להיות במרחק מה מאחורי רכב התובעת.
בשים לב לאמור, לעובדה כי מחד רכב התובעת ביצע פרסה במקום אסור ומאידך כי לנתבע היתה אפשרות לאור העדויות, למנוע את התאונה ולמצער לצמצם את הנזקים, סבורני כי יש מקום ליחס לנהג התובעת אשם תורם בשיעור של 40%.
לאור האמור, אני מקבל את התביעה בחלקה ומחייב את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובעת סך 17,100 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בנסיבות העניין, נהיגתה מנוגדת לתקנה 44 (א) לתקנות התעבורה, לפיה יש לבצע פניית פרסה "בנסיבות שאין
פסיקת בית המשפט קבעה כי אין פרושו של דבר של המנעות מהטלת אשם תורם לרכבים הנוספים המעורבים בתאונה.
...
לפיכך אני קובעת ששני הנהגים אשמים באופן שווה בתאונה.
בנוסף, ישלמו הנתבעות סכום של 300 ₪ בגין הוצאות משפט.
לסיכום - נוכח האמור לעיל ונוכח קביעותי, אני קובעת כי התובעים הוכיחו תביעתם וכי על הנתבעים לשלם סכום של 11,808.5 ₪ וזאת בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין אצל הנתבעים, שאם לא כן יישא הפרשי ריבית והצמדה כחוק עד למועד התשלום בפועל.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יש לדעת כי דבר המחוקק הוא שאל לו לנהג לפנות עם רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי אלא בנסיבות שבהן אין הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך (ראה נא את דבר המחוקק בתקנה 44 לתקנות התעבורה).
לא אדע אם האיחור הנ"ל לפגישה שאליה נסע הנאשם גרמה (כשיטת התביעה) לנאשם אולי להחפז , אך כן אדע שאם הנאשם לא ראה את רוכב האופנוע בשום שלב למרות שלא נסתר שדה הראיה הפתוח (ואף הנאשם עצמו התבטא במילים "רחוק רחוק לא היה כלום" ובנו של הנאשם התבטא "היה אופק ריק" – כלומר היה שדה ראיה פתוח למרחק) אזי פרושו כאמור שהנאשם כשל בדרך נהיגתו בנהיגה חסרת זהירות עת חסם דרכו של רוכב האופנוע שנע בנתיב הנגדי.
...
לאחר שנתתי את דעתי לעדויות, לראיות, לסיכומי הצדדים, וגם למצופה עפ"י דין מנהג המבקש לבצע פניית פרסה שמאלה (אף כזו המותרת) , מסקנתי היא כי דין הנאשם להרשעה בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.
לאור כל המפורט לעיל, מסקנתי היא כאמור שהוכחה נהיגה חסרת זהירות מצד הנאשם באירוע דנן עת נכנס עם רכבו לנתיב הנסיעה הנגדי מבלי להבחין כאמור בשום שלב ברוכב האופנוע על אף שדה הראיה שעמד לרשותו וכי האחריות לתאונה ולתוצאותיה מונחת לפתחו.
לאחר כל זאת מורשע הנאשם בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

המסגרת הנורמאטיבית הרלוואנטית לשאלה זו מצויה בתקנות 44(ב) ו 36(ד) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה") ולהלן לשונן: תקנה 44(ב): "(ב) בכפוף לאמור בתקנת משנה (א), מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה." יושם לב, כי תקנה 44(ב) אינה הוראת איסור ומנוסחת דוקא על דרך החיוב: "מותר
בכל פסקי הדין צוין במפורש כי המסקנה אליה הגיעו בתי המשפט נעוצה בכללי הפרשנות הדווקניים החלים בדין הפלילי לפיהם, יש לאסור במפורש פניית פרסה על מנת להרשיע נאשם בפלילים בעבירה שכזו, שהרי הוראות הדין הפלילי עוסקות באיסורים וכלל הוא כי כל מה שלא נאסר מותר הוא.
...
בשולי הדברים אציין, כי בכל מקרה, גם אילולא הגעתי למסקנה הנ"ל, הרי שניתן לקבוע כי הנתבעת פעלה בניגוד לתקנה 36(ד), על פיה "לא ייכנס אדם לצומת, לא יעבור בו ולא יצא ממנו אלא בכיוון החץ שסומן בנתיב שממנו נכנס לצומת". כלומר: במקרה דנן היה על הנתבעת לנסוע אך ורק בכיוון החץ, דהיינו לנסוע רק ישר.
נוכח כל האמור, אני קובעת כי הנתבעת החלה בביצוע פניית פרסה אסורה בכביש בו מופיע חץ המורה על נסיעה ישרה ובכך יצרה תקלה בלתי צפויה בכביש, אשר הביאה לקרות התאונה.
על כן, אני קובעת חלוקת אחריות כדלקמן: הנתבעת 65% התובעת 35% סוף דבר- אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך 4,940, בצרוף הפרשי הצמדה מיום 23.11.11, אגרת משפט בסך 355, שכר העדה כפי שנפסק ושכ"ט עו"ד בסך 1,200 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2011 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

כך, שהוא פירש את המעשה כתחילתה של פנייה ימינה.
בית המשפט העליון נמנע מלקבוע כי קיים איסור כזה, נוכח הנוסח הבעייתי של תקנה 44 לתקנות התעבורה (ראו רע"פ 1675/01 מדינת ישראל נ' איתן רותם (מיום 3.9.01), ע"פ (ירושלים) 2467/00 מדינת ישראל נ' איתן רותם (מיום 14.1.01) ומנגד ראו ע"פ (חיפה) 1362/04 מדינת ישראל נ' אמיר ברזל (מיום 29.6.04).
...
מכאן שעליו אין אחריות, ודין התביעה נגדו להדחות.
-לעניין ת"א 27676-01-10-תביעת התובע מאיר אסולין היא על סך 9677 ₪, לפיכך, הנתבעים ישלמו, יחד ולחוד, 30% אחוז מסכום זה, דהיינו סך של 2903 ₪ (לאחר עיגול – כאשר סכום זה נושא הפרישי הצמדה וריבית מיום הגשת התובענה ועד ליום התשלום המלא בפועל).
-לעניין ת"א 5870-05-10 – תביעת אלדן היא על סך 5838 ₪ ביחס למאיר אסולין, התביעה, כאמור, נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו