יש מעט מאד מחלוקת בעובדות בין הנהגות, ועיקר הגנת הנתבעת – שלא היתה מבוטחת בעת התאונה – היא בשאלת פרשנות העובדות; כמו-כן, היא חולקת על מקצת מהנזקים שנקבעו בחוות-דעת השמאי, זאת בהתבסס על חוות-דעת נגדית, בה הועלה ספק לגבי 2 רכיבים שהוחלפו (מגן קדמי ופנס).
שני כלי הרכב הגיעו לכיכר מרח' הרברט סמואל, כשהתובעת 2 מתעתדת להמשיך "ישר" (לצאת ביציאה השניה, לרח' דוד שמעוני), ואילו הנתבעת מתעתדת לפנות ימינה (לצאת ביציאה הראשונה, להמשך כביש 4 צפונה).
בפועל, תקנות התעבורה אינן מתייחסות להסדרת תנועה במעגלי תנועה (למעט מתן זכות קדימה לרכב שבתוך מעגל התנועה, אם מוצב תמרור 303), וניתן להגיע למסקנות, בעקיפין, על יסוד תקנה 41 ותקנה 42, המסדירות פניה ימינה באופן כללי.
היגיון ההיתנהגות בכביש אף הוא מחייב, כי רכב המבקש לצאת ביציאה הראשונה במעגל תנועה, לאמור, לפנות ימינה, יעשה כן בנתיב החצוני בלבד, אלא אם מדובר במקום בו התנועה כולה, או רובה, זורמת לאותו כיוון, ושני הנתיבים מנקזים את כלי הרכב לכיוון הפניה ימינה (וגם אז, רק בזהירות מירבית).
...
לאור כל האמור, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 2 85% מהפסדיה המוכחים, דהיינו: 2,817 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד היום; ועוד אני קובע כי התובעת 2 זכאית לשיפוי בשיעור 85% מהפסדיה עבור הנחת העדר תביעות, ומתיר לה להגיש תביעה בגינו, אם לא ישולם לה השיפוי לפי דרישה, קודם להגשת תביעה.
עוד אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 1 85% מנזקיה המוכחים: 18,414 ₪, וכן את אגרת התביעה (מחצית ראשונה), כשסכומים אלה נושאים הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד היום.
כן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 1 את אגרת התביעה (מחצית שניה, ככל שהתובעת תחויב לשלמה), את שכר העד, מר דוד, כפי שנפסק, ושכ"ט עו"ד בסך 2,154 ₪ (בקביעת שכה"ט סטיתי כלפי מטה מהתעריף המינימלי המומלץ, נוכח הימשכות חקירתה הנגדית של הנתבעת, שעה שכבר יותר מאשר נרמז על ידי בית המשפט כי כבר אין בכך צורך ואין בכך כדי לחדש דבר, מקום בו אין כמעט מחלוקת בעובדה, וכן בשים לב לכך שאין מאחורי הנתבעת חברת ביטוח שתישא בעלויות המקובלות של ההליך המשפטי).