בתום הבאת הראיות מטעם הצדדים ולאחר שמיעת סיכומי התובעת והנתבעים, ביקשה ב"כ התובעת רשות מבית המשפט להשיב לסיכומי הנתבעים והודיעה לפרוטוקול הדיון כהאי לישנא: "בעיניין נתבע 1 סיכמנו אני וחברי שלאור העובדה שהוא לא בעל הנכס אז כמובן שאני אמחוק אותו גם אמרתי בדיון הקודם באמת שאם הוא לא בעל הנכס אין בו צורך מה שכן טוב שהוא הגיע היום כי כל ההתנהלות עם חברת החשמל הייתה מולו אז כמובן שברור שאני אמחק אותו אני לא צריכה אותו " (הזמן שבין דקה 37:53 ל- 38:15 להקלטת הפרוטוקול).
כאמור לעיל, ב"כ הנתבעים הסכים למחיקת התובענה תוך שבקש לבוא על הוצאותיו, אם כי, אין בכך, כדי למנוע מבית המשפט לידון מיוזמתו בשאלה אם בנסיבות מקרה זה ראוי לדחות את התביעה תחת מחיקתה, כשם שבית המשפט רשאי לקבוע מיוזמתו תנאים לחידוש תובענה לאחר עתירה להפסקתה ללא בקשה מבעלי הדין (ראו נא: ע"א 3975/21 מדינת ישראל- משרד הבריאות נ' אי. סיג בע"מ, פסקה 11 לפסק הדין, (ניתן ביום 20.3.22) (להלן: "עניין משרד הבריאות")) זאת בשים לב, בין היתר, לאחריותו של בית המשפט על ניהול ההליך המשפטי כאמור בתקנה 3 לתקנות.
בעיניין משרד הבריאות עמד בית המשפט העליון על השיקולים שעל בית המשפט לשקול בבואו להכריע בבקשה להפסקת תובענה וחזר על כך גם בפסקי דין מאוחרים שניתנו לאחרונה (ראו נא: ע"א 8416/22 רמי שבירו הנדסה בניה והשקעות בע"מ נ' רשות מקרקעי ישראל, (ניתן ביום 14.11.23); ע"א 3018/23 עו"ד רמי קוגן נ' פזי גרשון (ניתן ביום 14.11.23)).
מתן אפשרות לחידוש התובענה מהשלב שבו הופסקה בהתאם לתקנה 41(ג)(1) לתקנות יש בו כדי ליגרור את הנתבע להליך משפטי נוסף ומחודש עם כל הכרוך בך, כאשר לכל היותר העתירה שתהיה בפי התובעת היא למתן פסק דין על סמך הראיות שהוצגו והסיכומים שנשמעו לפניי.
לכך אוסיף, כי עקרונות היסוד של התקנות מנחות אותנו לקיים הליך משפטי ראוי והוגן (תקנה 2 לתקנות) ולשם כך, על המערכת השיפוטית ולאזן בין האינטרסים של בעלי הדין והאנטרס הצבורי (תקנה 5 לתקנות) כאשר האנטרס הצבורי כולל בין היתר קיומו של "דיון משפטי צודק, מהיר ויעיל, חסכון במשאבי זמן ועלויות". דומה, כי דברים אלה נכונים ביתר שאת לאור מהות ההליך ואופיו שהנו הליך המתנהל בסדר דין מיוחד של דיון מהיר עליו חלות הוראות מיוחדות בהתאם לתקנות.
בסעיף 14 לכתב ההגנה, טענה הנתבעת כי "בנתה לפי היתר" (ההדגשה שלי- ס"ע) ובהמשך לכך בסעיף 15 לכתב ההגנה נטען כי "הנתבעים אף מציינים כי בנו לפי היתר בנייה" (ההדגשה שלי- ס"ע), כאשר בסעיפים 2 ו-4 לכתב ההגנה ביקש הנתבע לדחות את התביעה נגדו בטענה כי אין לו זכות "בנכס" המתואר בכתב התביעה וכי "אינו קשור למסכת העובדתית המתוארת בכתב התביעה".
בשום שלב של ההליך לא התייחסה התובעת לחוסר הקוהרנטיות בטענות הנתבעים במסגרת כתב ההגנה.
...
בכל מקרה, ואף אם אניח לטובת התובעת כי עדות המתכנן לא נסתרה וכי אותו מסמך מהווה חלק מהיתר הבניה, הרי נוכח המסקנה אליה הגעתי לעיל, כי התובעת כשלה בלהוכיח כי הנתבעת הינה בעלת המגרש וכי היא ביצעה את הבניה שיצרה את המפגע ממילא אין בכוחו של מסמך זה כדי לשנות את המסקנה אליה הגעתי.
התוצאה:
התביעה נגד הנתבעים נדחית.
במכלול השיקולים המנחים בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט- 2018 והפסיקה, אגב שימת הלב, בין היתר, למהות התובענה וסכומה, מספר הדיונים שהתקיימו, מספר העדים, ההתנהלות הדיונית של הצדדים וזכות הגישה לערכאות, אני מחייב את התובעת לשאת בהוצאות הנתבעים בסך של 5,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום שאם לא כן יישא הסכום בהפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום המלא בפועל.