מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקנה 160(ד) לתקנות סדר הדין האזרחי: הגשת בקשה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת, לאחר שנודע לה שהוגשה הבקשה לפירוק, הגישה הודעה לבית המשפט ובה חזרה על בקשתה למתן פסק דין כנגד הנתבעת אשר לא הגישה סיכומים, וטענה, שלא ניתנה החלטה לעיכוב הליכים בתיק הפרוק ולכן אין מניעה ממתן פסק דין.
הפן הנורמאטיבי- אי הגשת סיכומים בתיק: ראו בעיניין זה הדברים שנאמרו ביחס להחלטת ועדת ערר בעיניין העדר הגשת סיכומים, אשר יפים גם לענייננו, במסגרת ו"ע (מרכז) 54905-05-13 רפפורט נ' מנהל מסוי מקרקעין- מחוז מרכז (ניתן ביום 14.05.15): "בהתאם לתקנה 160(ד) בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן: "תקנות סד"א") – "דינו של בעל דין שלא הגיש את כתב סיכומיו במועד הקבוע, כדין בעל דין שלא התייצב במועד שנקבע לדיון, זולת אם הורה בית המשפט הוראה אחרת", ולפיכך, בנסיבות המקרה דנן, כאשר המשיב נימנע במודע מלקיים החלטת ועדת הערר בדבר הגשת סיכומים, חלה תקנה 157(2) בתקנות סד"א לפיה "התייצב התובע, ואילו הנתבע לא התייצב לאחר שנמסרה לו הודעה כראוי, רשאי התובע להוכיח תביעתו עד כמה שחובת הראייה חלה עליו, ואז יהא זכאי לסעד המבוקש, ולכל סעד מתאים אחר". לאור האמור קבעה ועדת הערר כי "על הועדה מוטלת החובה לבחון האם העורר הוכיח את הנטען בכתב הערר, ולצורך זה תביא הועדה בחשבון גם את הנטען בסיכומי העורר" (סעיף 6 בהחלטת ועדת הערר מיום 29.4.15).
...
בנסיבות אלו ומאחר ולא הוצגה בפניי כל החלטה על עיכוב הליכים כנגד הנתבעת, הרי שאין מניעה ממתן פסק דין בתיק זה. עם כל ההתחשבות במצב אליו נקלע מנהל הנתבעת הרי לאחר שניתנו אורכות נוספות להגשת הסיכומים ולכל הפחות להגיש כל הודעה שהיא, לעדכן את בית המשפט לאחר שכבר זומן דיון לצורך כך, הרי שבאיזון שבין ההתחשבות במנהל הנתבעת מחד, וזכויותיה של התובעת לקבלת שכרה מאידך, אני סבורה כי, ניתנה הזדמנות מספקת לנתבעת, לפחות לעדכן את בית המשפט והיא לא פעלה בהתאם.
מעבר לסכומים שקיזז המומחה בחוות דעתו, אינני מקבלת את טענת הקיזוז אשר הנתבעת, לא הצליחה להוכיח אותה, ואף התברר כי אותם מסמכים שצירפה לא התייחסו לנתבעת.
כמו כן, אינני מקבלת את פרשנותה של הנתבעת לחלוקת הרווחים שבין הצדדים.
לאור האמור לעיל, תשלם הנתבעת לתובעת תוך 30 יום את הסך של 1,005,902 ₪ , בתוספת סך של 120,000 ₪ בגין הוצאות ושכ"ט עו"ד. המזכירות תשלח העתק מפסק הדין לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן פסק דין כנגד הנתבעת, אשר לא הגישה את סיכומיה במועד ו/או עד עתה, וזאת בהתאם להוראות תקנה 160 (ד) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן בהתאמה: "הבקשה"; "התקנות").
...
במצב דברים רגיל הייתי נעתר לבקשת התובעת.
נוכח האמור אני מורה, כי הנתבעת תישא בהוצאות הבקשה בסך של 4,500 ₪ אשר ישולמו לתובעת בתוך 30 יום ממועד קבלת ההחלטה, זאת ללא קשר לתוצאות ההליך.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה המסגרת הנורמאטיבית לפי תקנה 160 (ד) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד 1984 (להלן: התקנות), דינו של בעל דין שלא הגיש סיכומים במועד שנקבע לו, כדין בעל דין שלא התייצב במועד שנקבע לדיון, זולת אם הורה בית המשפט אחרת.
תקנה 201 לתקנות קובעת, כך: "ניתנה החלטה על פי צד אחד או שניתנה באין כתבי טענות מצד שני, והגיש בעל הדין שנגדו ניתנה ההחלטה בקשת ביטול תוך שלושים ימים מיום שהומצאה לו ההחלטה, רשאי בית המשפט או הרשם שנתן את ההחלטה – לבטלה, בתנאים שייראו לו בדבר הוצאות או בענינים אחרים, ורשאי הוא, לפי הצורך, לעכב את ההוצאה לפועל א לבטלה; החלטה שמטבעה אינה יכולה להיות מבוטלת לגבי אותו בעל דין בלבד, מותר לבטלה גם לגבי שאר בעלי הדין, כולם או מקצתם." על פי ההלכה הפסוקה, מקובל להבחין בין מקרה שבו נידרש ביטול פסק דין מתוך חובת הצדק, לבין מקרה שבו הביטול נתון לשיקול דעת בית המשפט.
...
בסופו של דבר, לאחר שהמשיב הגיש בשם המבקשים בקשת רשות להתגונן מפני תביעת הבנק, הושג הסדר חוב למול הבנק.
בכל הכבוד, הסבריו ותשובותיו של המשיב מקובלת עליי.
סוף דבר המבקשים לא עמדו בשני התנאים הדרושים להביא לביטול פסק הדין שניתן בהעדר סיכומים מטעמם.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תקנה 160(ד) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 קבעה, בשעתה, את זו הלשון: "160. דרך סיכום טענות
התקנה הפניתה להוראתה של תקנה 157 והחלק הרלוואנטי בה, בהיתחשב במיהותה של בעלת-הדין, שלא הגישה כאן את סיכומיה, היה זה שבתקנה 157(3) לאימוֹר: "157. אי-התייצבות לדיון
(3) התייצב הנתבע ואילו התובע לא התייצב לאחר שנמסרה לו הודעה כראוי, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הנתבע, למחוק את התובענה או לדחותה; הגיש הנתבע תביעה שכנגד, רשאי הוא להוכיח אותה עד כמה שנטל ההוכחה עליו, ואז יהא זכאי לסעד המבוקש ולכל סעד מתאים אחר".
...
היא לא גילתה שום ענין, אפילו לאחר שבית-המשפט אפשר לה פעם אחר פעם הזדמנות לתקן את התנהלותה ולהעלות את הבירור על פסים תקינים, לעשות כן. התובעת הייתה מיוצגת ונחה דעתי כי אותו מחדל מתמשך לא נבע מאי-הבנתו של ההליך המשפטי או מאי-הכרתיו הוראותיו הדיוניות של הדין.
התביעה נדחית.
בתוך 15 ימים מיום, שקיבלה לידיה פסק-דין זה תשלם התובעת נתבעים הוצאות-משפט בסך של אלף שקלים ועוד שכר-טרחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 45 אלף שקלים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ההלכה בהעדר סיכומים הנה כדלקמן: לפי תקנה 160 (ד) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984, דינו של בעל דין שלא הגיש כתב סיכומיו במועד הקבוע, כדין בעל דין שלא התייצב במועד שנקבע לדיון, זולת אם הורה בית המשפט הוראה אחרת.
לפי תקנה 157 (3) לתקנות, באם התייצב הנתבע ואילו התובע לא התייצב לאחר שנמסרה לו הודעה כראוי, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הנתבע, למחוק את התובענה או לדחותה.
...
לטענת הנתבעת 2, דין התביעה כנגדה להידחות, שכן רכב הנתבעת 1 לא היה תחת כיסוי ביטוחי תקף בעת התאונה.
לכל האמור לעיל, נוספת העובדה שהנתבעת והתובע הצטוו להגיש פלטי שיחות שלהם, לצד שכנגד, אך נמנעו מעשות כן. הנתבעת 1 צירפה פלט שיחות של אחד בשם "ישמעל טחן", אך ככל שהוברר לי לא מדובר בפלט שיחות השייכות לה. התובע לא המציא כל פלט שיחות מטעמו.
לסיכום, מכל המקובץ, מצאתי כי התובע והתובעת לא עמדו בנטל השכנוע המוטל עליהם.
משכך דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו