בכתב-האישום המתוקן מיום 6.11.19 צוין, כי לפי תקנות בריאות העם (צוות סיעודי במרפאות) התשמ"א-1981 ותקנות בריאות העם (עוסקים בסיעוד בבתי חולים), התשמ"ט-1988, על אדם המעוניין לעסוק כאח/אחות במדינת ישראל, לקבל הכרה ממינהל הסיעוד במשרד הבריאות ולהירשם בפנקס המורשים לעסוק בסיעוד (להלן: "הפנקס").
במהלך תקופת עבודתו שם כאח מוסמך עסק המשיב, בין היתר, במתן טיפולים רפואיים וסיעודיים לשוהים בהוסטל למרות שמעולם לא הוסמך לכך ועל יסוד מצג השוא הישתכר סך כולל של 62,452 ₪ במהלך תקופה זו. לפיכך ייחסה המדינה למשיב באישום הראשון עבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות לפי סעיף 415 סיפא לחוק העונשין, התשל"ז-1977, והתחזות כבעל תעודה לפי סעיף 443 של חוק העונשין.
(2) באישום השני נטען, כי מנהל בית האבות בירכא קיבל המלצה להעסיק את המשיב בתפקיד אח ראשי ולצורך זה הוא הזמין אליו את המשיב לריאיון, שבמהלכו הציג עצמו המשיב בפני המנהל כאח מוסמך וכן הציג בפניו את המסמכים המזויפים ביודעו שהם מזויפים.
הסנגורית הדגישה, שמיתחם הענישה שקבע בית משפט קמא (8 חודשי מאסר עד 15 חודשי מאסר בפועל) אינו חורג ממדיניות הענישה, וגם העונש שהוטל על המשיב אינו חורג ממדיניות הענישה הנהוגה ובודאי לא באופן המחייב את היתערבות ערכאת העירעור.
...
כמו-כן סבורים אנו, נוכח חומרת העבירות בהן הורשע המשיב, שיש להעמיד את המאסר המותנה שהטיל עליו בית-משפט קמא על 9 (תשעה) חודשים, וזאת חלף התקופה שקבע בית-משפט קמא.
עוד ובנוסף, סבורים אנו, שראוי בנסיבות העניין להטיל על המשיב צו מבחן ל-18 חודשים בהתאם להמלצת שירות המבחן בתסקיר מיום 21.6.20.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאנו מקבלים חלקית את ערעור המדינה, ודנים את המשיב לתשלום קנס בסכום של 30,000 ₪ או 180 ימי מאסר.