כללי
המבקשת הראשונה בזמן, אדווה כהן (להלן: המבקשת הראשונה), הגיש ביום 13.12.20 בקשה לאישור תובענה ייצוגית (להלן: בקשת האישור), נגד המשיבה, סטופ מרקט בע"מ.
לטענת המבקשת הראשונה, שילובן של הוראות סעיף 15(א) לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981, הוראות תקנה 6(1) לתקנות הגנת הצרכן (מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), התשמ"ד-1983 (להלן: תקנות מכירה מיוחדת) והוראות תקנה 2 לתקנות הגנת הצרכן (כללים שונים לפירסום מחירי שירותים ונכסים), התשנ"א-1991, מלמדת כי מכירה מיוחדת מוגבלת ל-35 יום בלבד.
בנוסף, המשיבה טענה כי הטענה שתקופת מבצע מוגבלת ל-35 יום בלבד אינה מבוססת על הוראות חוק כלשהיא; כי טרם נקבעו הוראות חוקיות ביחס למשכה של מכירה מיוחדת; כי הנחיית הממונה אינה נחשבת תקנה בת פועל תחיקתי ועל כן אינה מטיל חובה על המשיבה; כי כאמור בהנחיית הממונה, תקנה 6(1) לתקנות מכירה מיוחדת הותקנה בחוסר סמכות ואין לה כל תוקף.
...
השיקול הראשון- האם התובענה הראתה עילת תביעה לכאורה; על פני הדברים, סבורני שעל פניו אין המדובר בתביעת סרק, או לפחות כזו המצדיקה דיון לבירורה.
משהסכימה המשיבה לשלם 38,100 ₪ כשכר טרחה וגמול, אולם נפסק אך סכום של 7,500 ₪, אני מורה שאת היתרה בסך של 30,600 ₪ תעביר המשיבה לקרן לפי סעיף 27 לחוק תובענות ייצוגיות, כך שהציבור יזכה לא רק בסכום של 30,000 ₪ עליו הסכימו הצדדים, אלא בסכום נוסף (שהוא גבוה ממנו) כאמור.
לאור כל האמור לעיל, בקשת ההסתלקות, על כל חלקיה וסעיפיה, למעט הגמול ושכר הטרחה, מקבלת תוקף של פסק דין;
בקשת האישור נמחקת והתובענה האישית נדחית;
בנסיבות העניין מצאתי לפטור מחלקה השני של אגרה.