מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקיפת נהג מונית על רקע גזעני

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

על-פי המתואר בכתב האישום, המשיב ונוספים מבני משפחתו מתנכלים מזה שנים לעובדי תחנת מוניות בה מועסקים נהגים רבים ממוצא ערבי, על רקע גזעני.
בהמשך לכך, נטען בכתב האישום כי המשיב החליט לתקוף ולדקור נהג מתחנת המוניות.
...
הכרעה דין הבקשה להתקבל.
מסקנה זו מבוססת הן על עובדות כתב האישום והן על עברו המכביד של המשיב והפרות תנאי שחרור שנקבעו לו במקרים קודמים.
סיכום הבקשה מתקבלת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בבואי להכריע בין גירסת המתלונן לבין גירסת הנאשמים (שהיא ברובה גירסתו של נאשם 1), אני סבורה שמרבית הראיות האחרות שבתיק, דהיינו עדות נהג המונית מחמד ראזם, תומכות בגרסת המתלוננים, כפי שאפרט עתה: נושא מהותי המשליך על אשמת הנאשמים הוא הסיבה שבעטיה התפתח הוויכוח בין המתלונן לבין הנאשמים.
לעומת זאת, אינני סבור כי יש ממש בטענת הסניגור המלומד שלצורך הוכחת מניע גזעני בביצוען של עבירות אלימות, יש צורך בהוכחת התארגנות מוקדמת, כדי לתקוף אדם על רקע מוצאו, או שנידרש להוכיח כי הושמעו התבטאויות גזעניות תוך כדי התקיפה.
...
מכל מקום, אני סבורה שעל פי מבחן המניע הדומיננטי שנקבע לעיל, ניתן לקבוע כי המניע הגזעני לא היה המניע הדומיננטי למעשי הנאשמים.
לאור כל האמור אני מרשיעה את נאשם 1 בעבירה של איומים.
התוצאה היא שאני מרשיעה את נאשם 1 בעבירת איומים שלא ממניע גזעני, ומזכה את הנאשמים מיתר העבירות שיוחסו להם.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כתב האישום פותח בתאור הרקע למעשה, לפיו המשיב ובני משפחתו מתנכלים מזה שנים, על רקע גזעני ולאומי, לתחנת מוניות "גילה" ברחוב לשם בגילה המנוהלת על ידי בסאם עבדו ובה עובדים נהגים רבים ממוצא ערבי.
אשר לארוע מושא כתב האישום נטען כי המשיב החליט לתקוף ולדקור נהג מונית מבין נהגי התחנה.
...
המסקנה אליה הגעתי היא אפוא כי מכלול הראיות שתואר לעיל – כאשר כל אחת מצטרפת לאחרת – מקים ראיות לכאורה להוכחת האמור בכתב האישום בעוצמה הנדרשת.
בעניינו של המשיב מתווספות לחוסר האמון הבסיסי גם הרשעותיו בעבירה של הפרת הוראה חוקית ובעבירה של בריחה ממשמורת חוקית, שמובילות לאותה מסקנה.
אני מורה אפוא על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

סמוך לשעה 03:00 ובעקבות הארוע הנ"ל, קשר המשיב עם חמישה אנשים או יותר, קשר לתקיפה ולפגיעה אנושה במתלוננים, והקושרים הגיעו לתחנת הדלק כשהם חמושים בסכינים שאחזו בידיהם.
ואכן, ההגנה אינה חולקת על קרות האירועים, אך כופרת בקיומה של כל זיקה בין המעשים לבין המשיב: גם בכתב האישום לא נקשר המשיב לתקיפתו של נהג המונית ולא נטען כי היה במקום; וזיהויו כאחד מהקושרים וכמי שתקף את ויסאם ועומרי בתחנת הדלק, שגוי ומוטעה.
כבר אומר שניתן גם ניתן – המתלוננים נחלצו זה-עתה מארוע של תקיפה על-רקע גזעני-לאומני, וכמעט-מיד נקלעו לארוע חמור יותר, אף-הוא נושא מאפיינים ברורים של גזענות ולאומנות, כשהתוקפים ידעו היכן הם נמצאים והגיעו מוכנים לתקוף בסכינים.
...
קיומן של ראיות לכאורה נקבע אפוא לפי המבחן של ״אם נאמין״: "אם נאמין לראיות התביעה, האם יהא בהן כדי לחייב את המסקנה שהעורר ביצע את המעשה המיוחס לו?״ [בש"פ 215/19 סלאימה נ' מ.י. (2019)]. ככלל, חומר החקירה נבדק "על פניו", אלא-אם מצויות בו פירכות מהותיות וגלויות לעין, המצביעות על חולשה של ממש בתשתית הראייתית הלכאורית [בש"פ 5899/12 כנעאני נ' מ.י. (2012); בש"פ 2751/18 אבו עסא נ' מ.י. (2018)].
זיהוי המשיב על-ידי ויסאם במסדר זיהוי תמונות[footnoteRef:2]: [2: לא לחלוטין הוברר מדוע לא נערך מסדר זיהוי חי, אך סוף-דבר נערך מסדר תצלומים (תמונות) בהשתתפות הסניגור, ללא התנגדות [פרוט' הדיון, ע' 4];] ויסאם נחקר לראשונה ביום 06.03.22 במהלך אשפוזו, סיפר על מצבו הנפשי הקשה ושלל יכולת לזהות את תוקפיו [מסמך 16].
סוף-דבר: שאלתי, האם בוסס דיו זיהויו הלכאורי של המשיב, כאחד מהתוקפים בתחנת הדלק, ועניתי –כן. במילים אחרות, קיימות ראיות לכאורה לאישום נגד המשיב.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מנגד, הפסיקה שהוגשה על ההגנה מתייחסת למקרים שונים, כגון פציעה באמצעות סכין במהלך סיכסוך בין עובדים, או דקירה במהלך קטטה, או בעבירה של תקיפה סתם של נהג מונית על רקע סיכסוך דרכים, ומקרים נוספים שאין בהם אלמנט של "תקיפה המונית". כפי שנקבע בפסקי הדין הרבים שהוגשו על ידי הצדדים (שני קלסרים), הענישה הנהוגה בעבירות של תקיפה חבלנית, מגוונת למדי, גם כאשר העבירה בוצעה בצוותא חדא (ראו למשל, ת"פ 22969-03-21 מדינת ישראל נ' אבו נסר ואח' (2023)).
באותו מקרה דובר על תקיפה בנסיבות מחמירות על רקע גזעני והיזק בזדון לרכוש.
...
עם זאת, אני מקבל את הטענה לפיה, צירוף שני התיקים של הנאשם 4 מציבים אותו (בחזרה) בשורה אחת לעניין העונש הראוי עם שאר הנאשמים.
המסקנה מכל האמור, היא שנכון למקם את עונשיהם של הנאשם קרוב יותר לחלק הנמוך שבמתחם.
אשר על כן, ולאחר שנתתי דעתי לתיקון 113 לחוק העונשין ולטיעוני הצדדים, החלטתי לגזור על הנאשמים את העונשים הבאים: לכל אחד מהנאשמים: מאסר בפועל למשך 10 חודשים, בניכוי ימי מעצרו של כל נאשם ונאשם על פי רישומי שב"ס. 6 חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים, שלא יעבור עבירה בה הורשע וזאת החל מיום שחרורו ממאסר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו