בקשת מעצר עד תום ההליכים של המשיבים כנגדם הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של חטיפה לשם סחיטה, סחיטה בכוח, סחיטה באיומים, גניבה, תקיפה הגורמת חבלה של ממש בנסיבות מחמירות
העובדות עפ"י כתב האישום –
חסן רבאיעה, תושב השטחים (להלן: "המתלונן"), עבד ולן במועדים הרלוואנטיים במחסן פירות וירקות בבעלות עדנאן עואד (להלן: "עדנאן"), באיזור התעשייה בטמרה.
ליד הנהג ישב "בילאל אלזאיד... הוא ישב לידו מקדימה בהתחלה בזמן שלקחו אותי מחנות הירקות". המשיב 3 ישב מאחור בצד שמאל, והמשיב 2 בצד ימין מאחור.
שנית, המתלונן מהודעתו הראשונה זיהה את המשיב 5 בשמו ובתיאורו כמי שתקף אותו, שוחח עם אביו בטלפון, איים עליו ונסע עמו ברכב המזדה ("בילאל עואד בחור שמן עם זקן ויש לו חסבה בשדות טמרה"; "הבחור שיש לו עזבה באלסהל...בילאל אלזאיד"; "יש לו זקן, השיער שלו מקדימה דליל והוא בריא")
שלישית, לא מצאתי כל פגם או מחדל בחקירה, בודאי לא מהותיים, משהוצגה למתלונן תמונה, ללא פרטים מזהים, של המשיב 5, והוא זיהה אותו בשמו והוסיף "כן זה הוא, הוא שהרביץ לי הלילה"
זאת ועוד, אף אם הייתה מתקבלת הטענה כי מדובר בפגם, הרי שבשלב לכאורי זה ביהמ"ש אינו נידרש לשאלות בעיניין מהימנות עדים או משקלן של ראיות, ושאלת המשקל שראוי לייחס למחדלי חקירה נטענים מקומה להתברר בפני המותב העקרי (ראה בש"פ 8571/20 דוד קריחלי נ' מ"י, מיום 27.12.20).
...
עיון בחומר החקירה כמפורט בהרחבה לעיל מביא למסקנה כי קיימות ראיות לכאורה בעוצמה נאותה להוכחת המיוחס למשיב 5 –
ראשית, לא מצאתי סתירה, בוודאי לא מהותית המקעקעת גרסת המבקשת, בין דוחות הפעולה של השוטרים לעניין ירידת המשיב 5 מרכב הסיטרואן ובריחה לכיוון שדות טמרה, לבין גרסתו הקוהרנטית והעקבית של המתלונן בהודעותיו, כי המשיב 5 ישב תחילה ברכב המאזדה, במושב ליד הנהג, ובהמשך הדרך, לכאורה, כשהבחינו המשיבים במשטרה, ירד המשיב 5 מהרכב.
מהטעמים לעיל, אני קובע קיומה של תשתית לכאורית בעוצמה מספקת להוכחת המיוחס למשיב 5.