מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקיפת הליך בוררות באמצעות תביעה משפטית

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

יצוין כי המדינה הודיעה בתגובה, ביום 26.07.20, כי משהסירו התובעים את בקשתם לקבלת צו מניעה בשלושת התיקים ובהעדר מניעה משפטי הרשות תפעל להקצאת המשקים IS AS בהתאם לפסק הבורר, והכל בהתאם לכללי ונהלי הרשות והדין (במאמר מוסגר יאמר כי לא ברור לי לפיכך מדוע הרשות הודיעה ביום 09.11.21 כי היא זקוקה להכרעה בטענות הסף שכן "ההחלטה בטענות הסף עשויה להיות השלכה להליכי ההקצאה", שכן בהודעת הרשות מיום 26.07.20 כאמור, נימסר לבית המשפט כי בכוונת הרשות לפעול להקצאת המשקים).
לאחר מחיקת הבקשות לסעד הזמני, ניתנה על יד בית המשפט ביום 15.08.20, החלטה כדלקמן: "ב"כ התובעים מתבקש להבהיר עד ליום 17.09.20 מדוע יש מקום להמשיך את ההליך דנן כאשר בסעיף 7 ל – "בקשה למתן הוראות להמנע מכל פעולה להקצאת משקים לבני מייסדים בפעמי תש"ז" אשר הוגשה על ידי התובעים ביום 26.06.19 נרשם: "משמעות מימוש פסק הבוררות הנה התייתרות התביעה בתיק שבכותרת תוך העדפה אסורה ופסולה של הקצאת מקרקעי ישראל..., זאת בהיתחשב בכך שהודע כי פסק הבורר אושר ביום 06.10.19, וכן בהיתחשב בכך שב"כ התובעים ויתר על בקשתו לסעד זמני.." בתגובה לכך הוגשה הודעה על ידי התובעים לפיה הם עומדים על ברור תביעתם בכל שלושת התיקים שבכותרת עד תומם, ולפיכך התיק נקבע לקדם משפט.
אם הליך הבוררות חסר נפקות, מדוע אם כן התובעים המתינו לסיומו? התובעים מחזיקים בדיעה מנותקת מהמציאות לפיה פסק הדין של בית המשפט המחוזי הנכבד, אשר אישר את פסק הבוררות, שקבע את הקצאת הנחלות אותה מבקשים התובעים לתקוף בהליכים דנן הנו VOID .
...
הטענה כאילו פסק הבורר אינו מחייב ו/או רלוונטי כלפי התובעים דינה להידחות.
עוד קבע הבורר כי הוא נעתר לבקשה חלקית ומאפשר למבקשים להתייצב לדיון שהיה קבוע באותו יום ולשטוח טענותיהם.
לסיכום אני דוחה את שתי המרצות הפתיחה על הסף, ההמרצה שהגישו ה"ה כנה וה"ה גובר.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפני תביעת האשה לאישור פסק בוררות שניתן ביום 5.9.22 ע"י בית דין צדק בני ברק מיסודו של מרן רבי נסים קרליץ זצ"ל ( תמ"ש 52158-09-22 ) ותביעת האיש לביטול פסק הבוררות ( תמ"ש 51263-10-22 ) .
ביום 29.4.22 הגישה האשה בקשה לצוו הגנה נגד האיש ונגד בנם א' , בטענה כי הותקפה ע"י א' וחולצה ע"י המישטרה .
ב"כ האשה הציגה החלטות מהן עולה כי ביום 15.3.23 לא התייצב באיש לסידור גט בבד"ר וחוייב בהוצאות לטובת האשה , לאחר שנקבע כי האישור שהציג אינו תקף למוסדות משפטיים .
למעשה אין צורך לקרוא את כל הנוסח הסטנדרטי של הסכם הבוררות ודי בקריאת שלושת המילים שהוספו בכתב יד לגבי נושא הבוררות , כדי להגיע למסקנה לפיה האיש ידע היטב כי תוצאה אפשרית של הליך הבוררות היא גירושין והוראות נילוות בענין חלוקת רכוש , מזונות וזמני שהות , כפי שאירע בפועל .
...
על כן , אני דוחה את הטענה שפסק הבוררות מנוגד לתקנת הציבור וקיימת עילה לביטול פסק דין סופי .
סיכום אשר על כן , אני דוחה את תביעת האיש לביטול פסק הבוררות מיום 5.9.22 ומקבל את תביעת האישה לאישור פסק הבוררות מיום 5.9.22 .
לאור תוצאת פסק הדין ונימוקיו , אני מחייב את האיש לשלם לאישה הוצאות משפט בסך של 5,850 ₪ .

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

נטען כי דפוס בטחון וחזוני קשרו קשר לגזול את נכסי ההקדש מושא פסק הבוררות, באמצעות יצירת מסמכים מזויפים וניהול הליך משפטי פקטבי שבסיומו ניתן פסק בורר שאושר בפסק הדין, ואשר מעניק זכויות יש מאין לחברת דפוס ביטחון.
דרך אחרת לתקוף החלטה של בית המשפט לפי חוק הבוררות המהוה פסק דין, כל עוד אינו חלוט, היא בהליך ערעורי (סעיף 38 לחוק הבוררות).
מכאן מורכבות ההכרעה בטענות המערערים, שתצריך בירור עובדתי הולם, למשל בשמיעת עמדתו של עו"ד מאמו ובירור מעמדו ביחס להקדש ואל מול חזוני בנוגע להליכים מול דפוס בטחון; בהצגת ראיות להתנהלות חזוני לאורך השנים בשם ההקדש והאם יש פער בינה לבין היתנהלותו באותם הליכים; ובבחינתה של הנגיעה ליתר הגופים המשפטיים שנתבעו בהליך הבוררות.
...
הכרעה מטעמים אלה, הערעור נדחה.
במכלול השיקולים, אני קובע כי המערערים יישאו בהוצאות כל אחד מן המשיבים בסך של 3,000 ₪ בתוספת מע"מ (לכל משיב).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסגרת הנורמאטיבית סעיף 5 לחוק הבוררות, שכותרתו "עיכוב הליכים בבית המשפט", קובע כך: "(א)       הוגשה תובענה לבית משפט בסכסוך שהוסכם למסרו לבוררות ובקש בעל-דין שהוא צד להסכם הבוררות לעכב את ההליכים בתובענה, יעכב בית המשפט את ההליכים בין הצדדים להסכם, ובילבד שהמבקש היה מוכן לעשות כל הדרוש לקיום הבוררות ולהמשכה ועדיין הוא מוכן לכך.
למעשה, התובעים תוקפים את התקיימותם של כל אחד מן התנאים הנזכרים בעניינינו.
ובזו הלשון: "פרשנות הסכם הבוררות, הן לענין עילות המחלוקת והן לענין זהות הצדדים הכפופים לבוררות, נשלטת על ידי הכללים המקובלים של פרשנות חוזים... ייתכן, בנסיבות מסוימות, כי אומד דעת הצדדים להסכם בוררות יצביע על כוונת הצדדים לאפשר הרחבה של עילות התביעה להכרעה בבוררות, או על הוספת צדדים לבוררות, עם או בלי קשר להוספת העילות, וכן על עניינים נוספים שהבוררות אמורה לעסוק בהם, אף שאינם מוצאים ביטוי מפורש בהסכם הכתוב". (ראו: רע"א 8523/05 ‏החברה המרכזית לפיתוח השומרון בע"מ נ' מזי את יחזקאל בע"מ (14.2.2010)) לעניין זהות הצדדים עליהם חלה תניית הבוררות.
וכהפניית הנתבעים: "כפי שעולה מהבקשה שלחו המבקשות מספר מכתבי התראה בהם טענו כי המשיבים מפרים את התחייבויותיהם על פי החוזה. אולם, כפי שקבע בית המשפט המחוזי - ועל כך אין חולקים - המבקשות לא הציעו למשיבים לקיים הליכי בוררות אלא "חזרו והתרו בהם כי ינקטו נגדם בהליכים משפטיים". במצב דברים זה אין ללמוד מתשובות המשיבים למכתבי ההתראה, שבהן לא ביקשו להעביר את הסיכסוך לבוררות, על כוונתם שלא להזקק להליכי בוררות" (ראו: רע"א 363/01 נרקיס בניה בע"מ נ' ד.ש.י. אריאל לבנין והשקעות בע"מ (29.3.2001)).
...
אלא שאני סבור כי תנאי סעיף 5 לחוק הבוררות מתקיימים, ואף לא הוצגו טעמים טובים לחזרה מאותה הצהרה לפרוטוקול הדיון.
סוף דבר לאור המקובץ, הבקשה לעיכוב ההליכים משום תניית בוררות מתקבלת.
אף סבורני, מבלי לחייב, כי טרם נאמרה המילה האחרונה בהקשר לאפשרויות הידברות והגעה להסכמות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

משלא עשו כן, הפך פסק הדין לחלוט, ואין לאפשר לתובעים עתה, כשנתיים וחצי לאחר מתן פסק הדין, לתקוף את אותו פסק דין בדלת האחורית על-ידי פתיחת הליך סרק נוסף.
: "לכלל בעיניין מעשה-בית-דין שני ענפים שונים – השתק עילה והשתק פלוגתא. שני הענפים האמורים מבטאים תפיסה שלפיה יש בכוחה של ההכרעה השיפוטית להביא, במקרים המתאימים, לסיומה של ההיתדיינות המשפטית באותו עניין. הענף אשר רלוואנטי לענייננו הוא כלל השתק העילה. על-פי כלל זה, משנדונה תביעה לגופה והוכרעה על-ידי בית-משפט (או בורר) מוסמך, אין מקום להזקק לתביעה נוספת בין אותם צדדים או חליפיהם, אם התביעה הנוספת מבוססת על עילה זהה לזו של התביעה הראשונה ... לכלל בדבר השתק עילה שני טעמים עקריים: מניעת הטרדה חוזרת של בעל-דין בשל אותה עילה ומניעת עומס-יתר על המערכת השיפוטית בקיום היתדיינות חוזרת בעילה אשר כבר נדונה והוכרעה ... המבחן אשר על-פיו מוכרעת שאלת קיומו של השתק עילה הנו 'מבחן זהות העילות'. השאלה הרלוואנטית בהקשר זה היא אם עילתה של התובענה שהוכרעה זהה לזו של התובענה החדשה. מבחן זהות העילות לעניין טענת מעשה-בית-דין זכה לפירוש רחב למדי בפסיקתו של בית-משפט זה. כך נקבע כי העקרון של מעשה-בית-דין יחול אף אם שתי התביעות מבוססות על עילה שהיא רק זהה ביסודה אפילו בתביעה המאוחרת נכללים פרטים ורכיבים שלא נזכרו בתביעה הקודמת ... נודעת חשיבות לשאלה אם הזכות שנפגעה או האנטרס המוגן בשתי התביעות הנם זהים, וכן למידת הדמיון בין התשתית העובדתית העומדת בבסיסם של שני ההליכים ... על-מנת להכריע בשאלת קיומו של השתק עילה במקרה שלפנינו נדרשים אנו איפוא לבחון אם העילה אשר עומדת בבסיסה של הודעת צד ג' זהה לעילה אשר נכללה במסגרת התביעה שכנגד". רואים אנו, שהראציונל העומד בבסיס הכלל של מעשה בית דין, על שני ענפיו הנ"ל – השתק עילה והשתק פלוגתא – הנו מניעה ממי שכבר ניתן לו יומו בית המשפט, לחזור ולתבוע בשל אותה עילת תביעה, או להתדיין בקשר לאותה פלוגתא.
...
משלא עשו כן, הפך פסק הדין לחלוט, ואין לאפשר לתובעים עתה, כשנתיים וחצי לאחר מתן פסק הדין, לתקוף את אותו פסק דין בדלת האחורית על-ידי פתיחת הליך סרק נוסף.
המסקנה המתבקשת מהשתלשלות הדיונית של ההליך המאוחד בבית הדין ותחילתם של ההליכים בבית משפט השלום, כמפורט לעיל, מצדיקה הכרה בקיומו של השתק עילה במקרה זה, שיש בו כדי להביא לדחיית התביעה.
יתירה מכך, האינטרס של התובעת כאן יוצג על ידי התובע דנן, כאשר התובע דנן הוא בעל מניות התובעת, וכאשר התובעת היתה צד להסכם, כפי שמצויין בראש ההסכם, נספח ה לכתב התביעה כאן: "STIFTER HK LTD באמצעות מנהלה מר שמואל דנן". סוף-דבר: לנוכח האמור לעיל, ובהתאם להוראות תקנה 43 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו