מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקיפה בנסיבות מחמירות - חתך באצבע עקב ניפוץ חלון

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במקביל יצא המבקש 2 מרכבו והכה באמצעות אלת בייסבול בשמשת חלון הנהג של רכב הסיור עד שניפץ אותה וכן הכה את האח בכתפו.
לאח נגרמו שריטות בפנים ובעין, חתכים וחבלות בזרועו וכאבים בכתפו ורכב הסיור ספג נזקים כבדים.
בגין מעשים אלה מיוחסות למשיבים עבירות של תקיפה בנסיבות מחמירות וחבלה במזיד בצוותא ברכב, לפי סעיפים 382א ו-413ה יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין.
כפי שציינתי לעיל, גם בהתנהלות שלאחר מכן מצויות טביעות אצבעותיו, הקושרות אותו לפניה נוספת ברוח דומה אל הקטין.
...
בדילמה שבין הוראה על מעצרו לבין התרת שינוי מקום החלופה לבית שמש, סבורני כי יש לבחור באפשרות האחרונה.
בשל כל אלה, אני קובע כי תנאי השחרור הנוכחיים יוותרו בעינם, בשינוי אחד שעניינו במיקום חלופת המעצר: המבקש 1 ישהה בכתובת עליה הורה בית המשפט ביום 10.9.15.
נוכח החלטתי זו, מתייתר הצורך לדון בבקשת המבקש 1 לאפשר לו לשהות בכתובת האמורה בימי חג הסוכות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לאחר מכן חסם את פיה, על מנת שלא תצרח, ואף סגר את דלתות הבית והחלונות.
דיון והכרעה סעיף 379 לחוק קובע: "התוקף שלא כדין את חברו, דינו - מאסר שנתיים, והוא אם לא נקבע בחוק זה עונש אחר לעבירה זו מחמת נסיבותיה". סעיף 382 (ג) קובע נסיבות מחמירות לעבירת התקיפה: "העובר עבירה לפי סעיף 380 כלפי בן זוגו, כמשמעותו בסעיף קטן (ב), דינו - כפל העונש הקבוע לעבירה". ביצוע עבירות אלימות בתוככי המשפחה טומן בחובו פגיעה גופנית שנלוות לה פגיעה בכבודו של האדם המותקף.
בת"פ 23438-02-13 מד"י נ' פלוני: הורשע הנאשם לאחר ניהול הוכחות בעבירות תקיפת בת זוג הגורמת חבלה ממשית ואיומים, הנאשם תקף את בת זוגו עת נסעו ברכבה, הכה אותה במכות אגרוף בפניה, משך בשערותיה וניפץ על ראשה ספל זכוכית שהיה בתיקה.
הכניס את אצבעות ידיו לפיה וגרם לה לדימום משפתיה.
הנאשם איים על המתלוננת, משך בשערותיה, חנקה, נטל סכין ואיים לפגוע בעצמו וחתך את ידו.
...
לאחר שנדרשתי למכלול השיקולים הרלוונטיים ובהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40יג'), אני קובע מתחם עונש הולם שהינו החל ממספר חודשי מאסר בפועל שיכול וירוצו בעבודות שירות ועד ל– 18 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס, ופיצוי למתלוננת.
עם זאת, אני סבור, כי אין מקום להקל עמו ובפרט שלא נטל אחריות על מעשיו ולא הביע חרטה וצער.
סוף דבר אשר על כן הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 4 חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שירות.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2006 בעליון נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה, נפצה המתלוננת את חלון רכבה על-מנת לקחת את תיקה.
כתגובה, הדף אותה המבקש על שברי הזכוכיות, כשהוא גורם לחתך באורך של 1 ס"מ באצבע כף-ידה השמאלית.
באשר לחומרת העבירה, דומה שהמחוקק היתייחס בחומרה יתרה להכאת בן-זוג, כעולה מסעיף 382(ג) לחוק העונשין שכותרתו "תקיפות בנסיבות מחמירות" ולפיו: "העובר עבירה לפי סעיף 380 כלפי בן זוגו, כמשמעותו בסעיף קטן (ב), דינו - כפל העונש הקבוע לעבירה". מלשון הסעיף עולה באופן ברור, כי המחוקק היתייחס בחומרה לתקיפת בן-זוג ומשכך הכפיל את העונש בגין עבירה זו לעומת עבירה של תקיפה "רגילה", כאמור בסעיף 380 לחוק העונשין.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות.
דין הבקשה להידחות גם לעצם העניין.
אשר-על-כן, בקשה רשות הערעור נדחית.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

-כנגד המשיבים הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של חבלה בכוונה מחמירה – עבירה לפי סעיף 329(א)(2) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977 (להלן: "החוק"), תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות – עבירה לפי סעיף 274 לחוק ונשיאת נשק – עבירה לפי סעיף 144(ב) לחוק.
-ב"כ המשיבים לא חלקו על הימצאות המשיבים ברכב, או על העובדה כי בשלב מסוים הרכב נסע על המדרכה בניסיון להמלט, אלא ציינו כי המשיבים לא ידעו כי המדובר בשוטרים וכי המשיב 2, שהוא בעל צ'יינג' הנוהג להעביר סכומי כסף גדולים ברכבו, לכן האיץ את מהירות הרכב ונמלט מאחר וחשש כי מתנכלים לו. ביחס לאקדח שנטען כי נזרק מן הרכב, הכחישו המשיבים האמור וטענו כי לא היו דברים מעולם, ולא נימצאו על האקדח טביעות אצבע של המשיב 1.
-גם מהדו"ח של השוטר דסאלי אשר היה בצוות, עולה כי כשהתקרב למקום הבחין בשוטרים רן ונדב יורדים מן הרכב, שאת מספרו קיבל קודם בתדרוך, רצים לעברו כשהם צועקים "מישטרה". הוא ראה את נדב מנסה לפתוח את דלת הנוסע, אז הרכב חתך ימינה עלה על המדרכה כאשר באותו שלב נדב ניפץ את החלון של הנוסע תוך שהוא קפץ הצידה.
...
-בחינת חומר הראיות מעלה, כי אין חולק כי במועד האמור נשלח צוות של מספר שוטרים לכביש בן גוריון בכניסה לאשקלון על מנת לזהות רכב מיצובישי אפור מספר 4234866, הרכב בו נסעו המשיבים, כאשר נאמר שבאותו רכב אמורים להמצא המשיב 1 ואדם נוסף, ולעצור את הרכב בשל חשד כי מצוי בו אמל"ח. על מנת לעצור את הרכב, יצרו השוטרים חסימה משטרתית, רכב המיצובישי הגיע ונעמד בפקק שנוצר מהמחסום ובסופו של דבר המשיבים נעצרו ברכב המיצובישי, כאשר המשיב 2 נוהג ברכב והמשיב 1 לצדו.
עוד לא היה חולק על כך שבשלב מסוים נופצו זכוכיות הרכב על ידי השוטרים, באמצעות אלות ניפוץ, בניסיון להשתלט עליו ובסופו של דבר הרכב נעצר לאחר שהשוטר אריאל שלף את נשקו והמשיבים הוצאו מן הרכב ונעצרו.
מכל האמור לעיל, מצאתי כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת העבירות המיוחסות למשיבים ואף קיימת עילת מעצר של מסוכנות לאור המעשים המיוחסים להם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

ת"פ 50716-07-22 עבירות התפרצות והסגת גבול לשלושה בתי כנסת, והפרת הוראה חוקית (להלן: "התיק השני"): האישום הראשון – בין התאריך 8.7.2022 בשעה 20:15 ועד 9.7.2022 בשעה 8:00 הגיע הנאשם לבית כנסת "נווה דורון קדושי פולין" ברח' ז'בוטינסקי בבאר יעקב, ניגש לחלון השמאלי בחלקו האחורי של בית הכנסת, עיקם את סורג החלון, ניפץ את החלון וניכנס אל בית הכנסת.
ברע"פ 977/16 פלוני נ' מדינת ישראל (10.2.2016) (הוגש ע"י המאשימה), נדחתה בקשת רשות ערעור שהגיש נאשם שהורשע על יסוד הודאתו בעבירות תקיפה הגורמת חבלה של ממש כלפי בת זוג, איומים, היזק לרכוש במזיד ותקיפה סתם, בכך שניפץ את מכשיר הנייד של המתלוננת, היכה בפניה, משך בשיערה, בעט ברגליה, הכה בפניה ובראשה, ואיים עליה.
בעפ"ג (מרכז-לוד) 13916-04-20 מדינת ישראל נ' אלמיהו (7.7.2020), נדונו ערעורי המדינה והמשיב, שהורשע לפי הודאתו בפציעת בת זוגו והתנגדות למעצר, בכך שלאחר ששתה אלכוהול החל להישתולל וכשאשתו ביקשה שיפסיק, נטל סכין מהמטבח, דקר אותה בבטנה בנוכחות ילדיהם וגרם לה חתך באורך 2 ס"מ. בית משפט השלום קבע מיתחם עונש הולם הנע בין 12 ל-30 חודשי מאסר, וגזר על הנאשם 16 חודשי מאסר בפועל, בהיתחשב בהודאתו ובהיעדר עבר פלילי.
אחותה של המתלוננת הכתה את הנאשם במטאטא, אך הוא דחף את אצבעותיו לעיניה.
ברע"פ 3478/18 קמנקו נ' מדינת ישראל (8.5.2018), נדחה עירעורו של נאשם שהורשע לאחר שמיעת ראיות בשתי עבירות פריצה לבניין שאינו מקום מגורים ושתי עבירות גניבה בנסיבות מחמירות.
...
לסיכום קביעת מתחמי הענישה ההולמים: בתיק הראשון, בגין עבירות האלימות כלפי בת זוג והפרת הוראה חוקית, קבעתי מתחם עונש הולם כולל הנע בין 18 ל-36 חודשי מאסר בפועל; בתיק השני, בגין עבירות ההתפרצויות לבתי כנסת והסגת גבול, קבעתי מתחם ענישה כולל הנע בין 8 ל-18 חודשי מאסר בפועל; בתיק השלישי, בגין עבירות התפרצות לכלי רכב והחזקת כלי פריצה, קבעתי מתחם עונש הולם הנע בין 6 ל-12 חודשי מאסר בפועל, ובתיק הרביעי, בגין עבירות תקיפה סתם והחזקת סכין, קבעתי מתחם עונש הולם הנע בין מאסר קצר שיכול שירוצה בעבודות שירות ועד 10 חודשים.
במכלול כל השיקולים לעיל, אני סבורה שיש להשית על הנאשם ענישה מוחשית ומרתיעה, תוך איזון בשיקולי הענישה לקולה כנובע גם מנסיבותיו האישיות המורכבות של הנאשם.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים שלהלן: מאסר בפועל למשך 30 חודשים, החל מיום מעצרו (ובניכוי ימי מעצרו בתיקים שבכותרת, בהתאם לרישומי שב"ס).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו