מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקיפה בנסיבות מחמירות של מטפל סיעודי

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

רקע המשיבה, מטפלת סיעודית, הורשעה על יסוד הודאתה במסגרת הסדר דיוני, בעובדות כתב אישום מתוקן, בבצוע עבירה של תקיפה בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות), שעניינה מעשי תקיפה שביצעה בקשישה שהייתה תחת טיפולה.
...
אני קובע אפוא כי התביעה תהיה רשאית להגיש בשלב הטיעון לעונש בהליך זה את הסרטון המתעד את מעשי הנאשמת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בפסק דין אליו נידרשתי בעת האחרונה במסגרת ת"פ (ראשל"צ) 26758-04-18 מדינת ישראל נ' SUBBA (16.9.2019) (להלן: עניין SUBBA) העוסק אף הוא בתקיפה של קשיש על ידי מטפלו, עמדתי על כך שהפגיעה בערכים מוגנים אלו מועצמת מקום שקרבן העבירה הוא קשיש חסר ישע, אשר בשל מצבו הרפואי תלוי בחסדיו של הנאשם להתנהלותו היומיומית.
על הצורך להחמיר בענישה בעבירות אלימות נגד קשישים, ובפרט עבירות המבוצעות על ידי מטפליהם, עמדה השופטת ע' ארבל בע"פ 1836/12 נריינה נ' מדינת ישראל (1.6.2012) (להלן: עניין נריינה): "...חברה נבחנת בדרך שהיא מטפלת בחסרי הישע שבקרבה, זקנים וילדים בפרט. במדינת ישראל קיימת תופעה נרחבת של קשישים, הן במוסדות והן בביתם, אשר נעזרים במטפלים. מעשי תקיפה ואלימות של מטפלים כלפי מטופלים ככלל קשים לגילוי, בשל העידר יכולת פיזית או נפשית של קורבנות העבירה להתלונן על הנעשה בהם בחדרי חדרים. כאשר מגיעים מקרים שכאלה ראוי שיזכו, אם כן, למענה שפוטי הולם לפיו לא ניתן להשלים עם מעשי אלימות, השפלה וניצול של קשישים אלו בידי מטפליהם. חשוב שבתי המשפט יעבירו מסר ברור, נחרץ וחד משמעי שיש בו התוויה של נורמות התנהגותיות ראויות והצבת הגדר שמעבר לה אותן התנהגויות הן פסולות ואסורות." בחינת נסיבות ביצוע העבירות מעלה כי מידת הפגיעה בערכים המוגנים בעניינינו היא בינונית.
כמו כן, הפנה הסניגור לפסקי הדין הבאים: ע"פ 8881/17 ראנסינגה נ' מדינת ישראל (11.6.2018), במסגרתו נדון עניינה של מטפלת סיעודית בקשישה שבמהלך תקופה של שבוע היתעללה בקשישה בכך שדחפה אותה, סטירה על פניה, הכתה אותה באמצעות מגבת בעודה עירומה ומשכה את בגדיה.
...
נוכח כל האמור, בשים לב לנסיבות ביצוע העבירות בענייננו, לעצמת האלימות שהופעלה, לעובדה שמדובר בשני אירועים נפרדים שבוצעו בתוך תקופה של כשבועיים, בהתחשב בערכים המוגנים שנפגעו, במידת הפגיעה בהם, במדיניות הענישה הנוהגת, ותוך התעלמות ממקרים חריגים שאינם משקפים את רמת הענישה המקובלת, מצאתי לקבל את עתירת המאשימה ולקבוע מתחם עונשי הולם הנע בין 8 ל-16 חודשי מאסר בפועל.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ונתתי דעתי לאמור בתסקיר, לא מצאתי כל הצדקה חוקית לחרוג ממתחם הענישה שנקבע.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים: 8 חודשי מאסר בפועל, בניכוי הימים בהם הייתה נתונה במעצר בין התאריכים 12.3.2020 ועד 19.3.2020.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בת"פ 14765-08-09 מדינת ישראל נ' אינס אנטוניו (ניתן ביום 27/8/09) הורשע הנאשם בעבירה שעניינה תקיפת חסר ישע בידי אחראי, בשעה ששמש כמטפל סיעודי של קשיש יליד 1938, שעבר ארוע מוחי והפך לחסר ישע.
בת"פ 1816/09 מ"י נ' ולנטינה דובינדה (ניתן ביום 23/6/11) הורשעה הנאשמת לאחר ניהול הוכחות בעבירה של תקיפה בנסיבות מחמירות של אחראי כלפי חסר ישע לפי ס' 382(ב) לחוק העונשין, שהעונש המירבי הקבוע בצדה (4 שנים) נמוך מהעונש הקבוע לצד עבירה של תקיפת חסר ישע בידי אחראי (7 שנים).
עפ"ג (מחוזי-י-ם) 19157-05-12 אנבל אוליבר נ' מדינת ישראל (ניתן ביום 24/9/12) דן בערעורה של הנאשמת, עובדת סיעודית שהורשעה בעבירה של תקיפה סתם (במקום עבירה של תקיפת חסר ישע בידי אחראי, הגורמת חבלה של ממש,שיוחסה במקור) והושתו עליה 3 חודשי מאסר.
...
בית משפט השלום דן את הנאשמת ל-3 חודשי מאסר.
בהתאם לכללי הבניית ענישה, אני סבור כי מתחם העונש ההולם לאירוע שבפני נע בין חודשיים מאסר ל-12 חודשי מאסר.
לפיכך, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: 4 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ע"פ 5248/06 גלינה גוריאצקין נ' מדינת ישראל (9/11/2006): הנאשמת הורשעה לאחר ניהול הליך הוכחות בעבירות של היתעללות בקטין ושל תקיפת קטין בנסיבות מחמירות שביצעה כלפי תאומים בני 7 חודשים בהם טיפלה.
ע"פ 1940/18 וילמה טמוראדה נ' מדינת ישראל (20/3/2019): מטפלת סיעודית של קטינה הסובלת מפיגור שיכלי, הורשעה על יסוד הודאתה, בשל ארוע היתעללות רציפה ואגרסיבית שנפרשה על פני כמה שעות.
...
לנוכח כל האמור לעיל, עתר ב"כ המאשימה למקם את הנאשמת בחלק תחתון יחסית של מתחם הענישה, ולהשית עליה 7 שנות מאסר, מאסר על תנאי ופיצוי משמעותי לנפגעי העבירה לצורך סיוע בשיקומם.
בבית המשפט המחוזי חזרה המערערת מהערעור, והערעור נדחה.
סוף דבר: לאור כל האמור, אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 3.5 שנים החל מיום מעצרה בתאריך 1/11/2020.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 5.3.2017 הוגש כתב אישום נגד המבקש ונגד שלושה נאשמים נוספים בגין פרשה קשה ועגומה שארעה במחלקה סיעודית בבית אבות בחיפה, שעניינה היתעללות בקשישים ובבעלי מוגבלויות על ידי מטפלים סיעודיים שהיו אמונים על השגחתם וטיפולם.
ביום 8.2.2018 הורשע המבקש על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בשתי עבירות של היתעללות בחסר ישע על ידי אחראי לפי סעיף 368ג סיפא לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק), תקיפה בנסיבות מחמירות לפי סעיף 379 בצרוף 382(ב)(2) לחוק וכן בעבירת איומים לפי סעיף 192 לחוק; וביום 7.6.2018 גזר בית המשפט המחוזי את דינו.
יוסף לכך כי המבקש נעדר עבר פלילי, הביע חרטה על מעשיו והחל לקחת חלק בהליך טפולי; וכן כי שירות המבחן המליץ לשקול את האפשרות שעונש המאסר שיוטל על המבקש יומר בעבודות שירות (לצד מאסר על תנאי ומתן פיצוי למתלוננים).
...
משאלו הם פני הדברים ובאיזון השיקולים, התוצאה היא שאני מורה על עיכוב ביצוע רכיב עונש המאסר בפועל שהושת על המבקש עד להכרעה בערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו