מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תקופת צינון לאחר פרישה משירות ציבורי

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפנינו בקשה לפי סעיף 4 לחוק שירות הציבור (הגבלות לאחר פרישה) תשכ"ט-1969 (להלן: "החוק"), לקצר את תקופת הצינון הקבועה לגבי המבקש, המשמש בתפקיד מנהל תחום בקרה ותקצוב ברשויות המקומיות במשרד הפנים (להלן: "המשרד") וכן כרפרנט של הרשויות המקומיות במחוזות יו"ש וירושלים במשרד ואשר מתעתד לעבור לתפקיד גזבר המועצה המקומית מבשרת ציון (להלן: "המועצה").
דיון והכרעה חוק הצינון קובע את ההגבלות החלות על עובדי הציבור ובכללם עובדי המדינה לאחר פרישתם מהשרות הצבורי וזאת במטרה למנוע חשש לפגיעה בטוהר המידות, למנוע מצב של ניגוד עניינים ממש ואף למנוע חשש לפגיעה במראית עין של טוהר המידות או של תדמית השרות הצבורי ולמעשה בא להבטיח את אמון הציבור בשירות הצבורי ובעובדיו.
...
נתון זה אכן מוביל למסקנה של הוועדה כמו על יתר רשויות המדינה להפעיל סמכויותיה באופן היכול לסייע ולו במעט לקידום ההתמודדות עם נזקי המשבר ולעידוד תעסוקה במידת האפשר כולל בנוגע להפעלת שיקול הדעת לגבי קיצור תקופת הצינון הקבועה בחוק במקרים המתאימים.
לפיכך, אנו קובעים למבקש תקופת צינון חיצוני של 4 חודשים ממועד הפרישה בפועל משירות המדינה זאת בכפוף לעמידה בתנאי סעיפים 2 ו-3 לחוק.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המבקש ביקש את האישור המבוקש, להתחיל לעבוד כרפרנט ביטוח בריאות באחת מחברות הביטוח באופן מיידי וללא הגבלות נוספות, בין היתר בהסתמך על הנימוקים הבאים שפרט: קבלת הצעת העבודה הראשונה הייתה לפחות שלושה חודשים לאחר שפרש מהשרות הצבורי, והוא לא היה במגע עם גופים מפוקחים בקשר להעסקתו תוך כדי עבודתו במשרד האוצר; היותו מועסק כיום במשרד לבטחון פנים, והעובדה שאין לו כל קשר או מגע עם כלל הגופים המפוקחים; מעברו ממשרד האוצר למשרד לבטחון פנים, כשמלכתחילה לא חיפש עבודה בחברות הביטוח והן שפנו אליו מספר חודשים לאחר עזיבתו; תפקידו במשרד האוצר כפקיד שאינו מנהל, בדרגה של עד 41, תפקיד זוטר, ובלא יכולת לקבל החלטות רגולטוריות עצמאיות לגבי חברה זו או אחרת.
סעיף 2 לחוק קובע, כי "מי שטיפל, אגב מילוי תפקידו בשירות הציבור, בענין פלוני של אדם פלוני, לא ייצג אחרי פרישתו מהשרות את האדם באותו ענין כלפי המוסד של שירות הציבור שבו שירת". סעיף 3 לחוק, קובע כי "מי שפרש משירות הציבור וערב פרישתו היה נימנה עם סוג עובדים ששר המשפטים, באישור ועדת העבודה של הכנסת, קבע בתקנות לענין חוק זה בהיתחשב עם אופי תפקידם – לא ייצג אדם לפני עובד בשירות הציבור שהיה כפוף לו ערב פרישתו, ולא יבקש ממנו להעניק זכות לו עצמו ולצורך עסקו, בין בהסכם ובין כמעשה של רשות, כשההענקה מסורה לשיקול דעתו של אותו עובד; והוא, כל עוד לא עברה שנה אחת מהיום שבו פסקו יחסי הכפיפות". ממשיך סעיף 4(א) לחוק וקובע, כי "מי שפרש משירות הציבור ובתפקידו בשירות הציבור היה מוסמך להחליט על פי שיקול דעתו על הענקת זכות לאחר, או להמליץ על הענקת זכות כאמור, או שהיה ממונה על עובד אחר בשירות הציבור המוסמך כאמור, לא יקבל זכות מאדם שניזקק במהלך עסקיו להחלטתו בתחום הסמכות האמורה". ההגבלה שבסעיף 4(א) לחוק תקפה במשך שנה ממועד הפרישה, אלא אם ניתן היתר לקבלת אותה זכות או קיצור תקופת הצינון מהוועדה למתן היתרים, שהוקמה מכוח סעיף 11 לחוק, כאמור בסעיף 4(ג)(3) לחוק.
...
בתום הבדיקה, המשיבה והלשכה המשפטית באוצר הגיעו למסקנה שהתנהלותו מול כל חברות הביטוח הייתה זהה כמפורט בבקשה והוא התבקש לאחד את הבקשות.
עם זאת, שוכנענו, שקיימים שיקולים רבים שמצדיקים את צמצום תקופת הצינון שיש להחיל על המבקש על פי החוק.
לאור כל האמור אנו סבורים, שקיצור תקופת הצינון, כך שהמבקש יוכל להתחיל לעבוד באחת מחברות הביטוח, באופן מיידי, בכפוף להצהרתו כי היא מודע למגבלות המוטלות עליו מכוח סעיפים 2 ו-3 לחוק ומתחייב למלא אחריהן, יש כדי להפיג את החשש האמור לפגיעה בטוהר המידות ולחזק את אמון הציבור במערכת השלטונית.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בתפקידו זה, המבקש נימנה על מתח דרגות 41-36 בהתאם לדרוג המח"ר. בבקשה המבקש מתאר, כי ביום 16.6.21 הוא קיבל הצעת עבודה ממהנדס בשם רסמי עתמאנה שבקש להעסיק אותו לאחר פרישתו מהשרות הצבורי ובתום תקופת הצינון שתקבע בעיניינו.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלנו בדבר מצאנו להורות על קיצור תקופת הצינון בעניינו של המבקש כך שיוכל להתחיל לעבוד במתן ייעוץ כמבוקש, תוך 5 חודשים ממועד פרישתו הפורמלי מהשירות הציבורי.
בנסיבות אלה הגענו לכלל מסקנה, כי תקופת הצינון הראויה בעניינו של המבקש היא תקופת צינון בת 5 חודשים (ור' לעניין זה החלטת הוועדה בו"ע 1623-09-21 לב ארי נ' נש"מ (29.11.21), וההבדל בהיקף הממשקים וחלקם מעבודתו השוטפת של המבקש שם, ובנסיבות קבלת הצעת העבודה וההתנהלות שבימים לאחר מכן).
" סוף דבר.
מצאנו כי יש לקצר את התקופה הקבועה בחוק כך שהמבקש יוכל להתחיל את עבודתו עם הגורמים המפורטים בסעיף 7 להחלטה ביום 1.6.22.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המבקש עותר לכך שיינתן לו היתר העסקה מיידי, כך שיוכל להתחיל לעבוד בחברה החל מיום 1.1.23, מיד לאחר פרישתו הפורמאלית מהשרות הצבורי, ובתום 4 חודשים של חופשת פרישה שבהם הוא נותק מתפקידו ומסמכויותיו.
אשר לאורכה של תקופת הצינון המתאימה בנסיבות העניין, המשיבה מסכימה לעמדת המבקש, וטוענת כי בנסיבות העניין די בניתוק של 4 חודשים מתפקידו, ועל כן ניתן להעתר לבקשה ולהתיר למבקש לעבוד בחברה החל מיום 1.1.23 מיד בתום פרישתו הפורמאלית מהשרות הצבורי.
...
אנו סבורים כי בנסיבות אלה, יש לעמוד על תקופת צינון משמעותית יותר כמתחייב ביחס לבעלי דרגה דוגמת המבקש.
נתנו דעתנו לנימוקי הבקשה ולעמדת המשיבה, ואולם נראה לנו כי העמדת תקופת הצינון על 4 חודשים לגבי אדם בדרגת בכירותו של המבקש, היא קצרה מדיי.
בנסיבות אלה מצאנו כי האיזון הראוי בין הזכויות של המבקש לבין האינטרסים המוגנים בהוראות חוק הצינון, תהיה תקופת צינון בת 6 חודשים.
" סוף דבר.
החלטנו לקצר את התקופה הקבועה בחוק כך שהמבקש יוכל להתחיל לעבוד בחברת Global enviromental solution החל מיום 1.3.23.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בנימוקיה המשיבה מפנה לכך, שבתפקידו האחרון המבקש נימנה על הדרג הבכיר א', ביחס אליו נקודת המוצא היא תקופת צינון בת 12 חודשים בהתאם להנחיית היועץ המשפטי לממשלה בדבר גיבוש עמדת המדינה לגבי תקופת הצינון הראויה לפורשים משירות הציבור (הנחיה מס' 1.1711 מיום 16.7.12); המבקשת מפנה לכך לכך שלמבקש הייתה סמכות להמליץ בלבד בעניינים שנגעו למרכז השילטון המקומי; כי המבקש פרש מהתפקיד לנוכח סיומה של כהונת השר שמינה אותו; כי הצעת העבודה התקבלה לאחר שפרש מהשרות הצבורי; וכן לכך שהעבודה כבורר תהיה בהקף חלקי, ולא תהיה עיקר עסוקו של המבקש.
...
אנו סבורים כי בנסיבות העניין, זה אורכה של תקופת הצינון המתחייבת בעניינו של המבקש.
אמנם היקף הממשקים בין המבקש לגופים המדוברים בשנתיים האחרונות לא היה משמעותי, אך אנו סבורים כי דרגתו ומשרתו של המבקש, מחייבים הקפדה יתרה בקביעת תקופת הצינון המתאימה.
בנסיבות אלה, מצאנו, כי יש לקבוע בעניינו של המבקש תקופת צינון בת 9 חודשים, שיש בה מצד אחד להגן על התכליות העומדות בבסיס המגבלות הקבועות בהוראות חוק הצינון, ויש בה מנגד, לתת ביטוי לנסיבות עניינו של המבקש כפי שהובאו לפנינו.
" סוף דבר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו