מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תצהיר תמיכה בבקשת קיום צוואה

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

למעשה טוען התובע כי התצהיר התומך בבקשה לצוו קיום צוואה של האב ניתן ב 2006 בעוד שהתצהירים שצורפו הם משנת 2008 ו 2009 ולכן לא ניתן היה לראות את התצהיר ככזה התומך בבקשה.
...
כל טענותיו של התובע בעניין זה נדחות מכל וכל.
יתר טענותיו של התובע בעניין "הפגמים" שנפלו בתצהירים נדחות, שכן, כאמור, התובע חתם עליהם מרצונו החופשי וניסיונו לנער את חוצנו מהם ניכר להיות נגוע בחוסר תום לב קיצוני שלא אתן לכך יד. במהלך בירור הבקשות התייחסו הצדדים לנסיבות רכישת הדירות, לרבות כספים שנטען שניתנו על ידי הצדדים לצורך כך. עניין זה אינו רלוונטי להליכים שבפני, אולם יש בו כדי להסביר את המניעים שעמדו בבסיס ההסכמות שבאו לידי ביטוי בהסתלקות האחים ובחלוקת התמורה בינם לבין עצמם.
בשים לב לתוצאה אליה הגעתי וכן להתנהלות, הריני להורות כדלהלן: שתי התובענות נדחות בזאת.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

העדים הגישו רק תצהירים בתמיכה לבקשת מר מ. למתן צו קיום צוואה וזאת, לאחר כשבועיים ימים לאחר פטירתה של ד. ז"ל. מעדותם של עדי הקיום עולה תמונה כי הללו ערכו את תצהירם לבקשת מר מ., למען "יקבל המגיע לו". וכך מעדותה של הגב' י. לפרוטוקול הדיון מיום 5/12/2021, בעמ' 29: "ש. לבית המשפט: מעבר למוסרנות שגבירתי משקיעה בנו, אפשר להשיב לשאלה איך פגשת את עורך דין שחר?
...
לסיכום, לפי כל דרך, מר מ. הוא היורש היחידי, או בהתאם לצוואתה האחרונה של ד. ז"ל, צוואת "שכיב מרע", או בדרך פרשנות צוואתה של האם (ז.), בהיותו המטפל והדואג לבת ד. ז"ל. טענותיו של מר ר. אין חולק כי עו"ד ש. וא. לא טיפלו בד. ז"ל עד אחרית ימיה כפי הוראות הצוואה, הם אף זנחו את תביעתם ולא הגישו סיכומים.
סוף דבר · תביעתה של עו"ד פ. לפרשנות צוואה – נדחית.
..למעט הוראותיה בדבר "יורש אחר יורש". · תביעתו של מר מ. לקיום צוואתה של ד. ז"ל "שכיב מרע" – נדחית.
· תביעתו של מר ר. למתן צו ירושה אחר המנוחה ד. ז"ל ותביעתו להתנגדות מתן הצו בתביעת קרובי המשפחה – נדחות.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

_____ הגישה תצהיר תמיכה בקיום הצוואה, ו___ ביקש שלא להיות .
...
הטענה נדחית.
סיכום לאחר עיון בצוואה שמיעת העדויות ובירור הטענות לעיל, המתנגדת לא הרימה את נטל הוכחת טענות ההתנגדות להשפעה בלתי הוגנת או למעורבות פסולה, והן נדחות.
לא נסתר כי הצוואה נחתמה ע"י המנוחה ומרצונה החופשי, ויש לכבד רצונה זה. ההתנגדות לקיים את הצוואה - נדחית.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

שכן גם אם מעט לאחר פטירתו של המנוח ערכה ח' זיכרון דברים ואף עשתה תצהיר לתמיכה בו, עצם העובדה שבית המשפט לא זכה להתרשם מעדותה על אודות נסיבות עריכת הצוואה והילדים אף לא זכו לחקרה ולתהות האם אמנם ח' נכחה במעמד ההקלטה, מהוים אבן נגף משמעותית בבואנו לבחון האם יש ליתן משקל לדבריו של המנוח ולקיימם כצוואה של ממש.
גם מטעמים אלה, איפוא, לא ניתן לקבל את בקשתה, שבה ציינה מ' את עצמה כזוכה על פי הצוואה הנטענת שבעל פה. כך או אחרת, דומה שהערפל הפרשני שהודגם לעיל, אשר לא הוסר כל עיקר לאחר שמיעת הראיות, איננו מאפשר קביעה אופראטיבית בדבר זהות הזוכים בנכסיו של המנוח, גם לו אניח שמדובר בצוואה של ממש בעל פה. כפועל יוצא, ולו בשים לב להוראותיו של סעיף 33 לחוק הירושה, אין לקיים את דברי המנוח בהקלטה בבחינת צוואה, ודין בקשת מ' להדחות.
...
כפועל יוצא, דין הבקשה למתן צו ירושה על פי דין להתקבל.
סיכום אופרטיבי לאור מכלול קביעותיי לעיל אני מורה כדלקמן: ההתנגדות לבקשה לקיום צוואה בעל פה מתקבלת, והבקשה לקיום הצוואה בעל פה נדחית.
ההתנגדות לבקשה למתן צו ירושה נדחית, והבקשה למתן צו ירושה מתקבלת.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הנתבעת הצהירה ששרתה את המנוחה, טיפלה בה וסעדה אותה וסיפקה לה בעצמה את כל צרכיה "וללא יוצא מן הכלל" (סעיף 13 לתצהיר תמיכתה בבקשה לביטול צו קיום הצוואה).
...
גם נסיבות עריכת הצוואה מבססות באופן מובהק את המסקנה בדבר השפעה בלתי הוגנת.
ניתן לסבור שהענקת רכושה העיקרי לנתבעת עוד בחייה אף מחזק מסקנה זו, שכן לא די בתלות המוחלטת של המנוחה בנתבעת ובתנאי הבידוד בהם חיה באותה תקופה ובהנחלת כל רכושה לנתבעת לאחר אריכות ימיה, בהענקה הנטענת גם רוקנה את עצמה בחייה ממרבית רכושה באופן שאך מגביר את תלותה בנתבעת ומחזק את המסקנה שנפל פגם ברצונה בעשיית הצוואה.
לפיכך אני דוחה את טענת הנתבעת וקובעת שלא רק שהענקת המתנה אינה מלמדת על רצון המנוחה כפי שהוא גם משתקף בצוואות כנטען על ידיה, אלא שהענקת המתנה מחזקת את המסקנה שנפל פגם ברצונה של המנוחה.
סיכומו של דבר אני מורה כדלקמן: מתקבלת התביעה לביטול צו קיום הצוואה מיום 20.7.20.
מתקבלת ההתנגדות לקיום הצוואות מיום 8.3.18 ומיום 25.10.17 ואני קובעת שהן פסולות.
הנני נעתרת לבקשה לקיום צוואת המנוחה מיום 22.7.15.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו