מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תצהיר עדות ראשית בסדר דין מהיר לפי התקנות חדשות

בהליך ביצוע תביעה בהוצאה לפועל (ת"ת) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הבקשה להוצאת המסמכים שלא גולו בגילוי המסמכים הראשון ולמחיקת הסעיפים המתייחסים אליהם תקנה 214ח' לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן - "התקנות"), אשר סמכויות הרשמים עודן מעוגנות בהן לאור הוראות המעבר [ראו תקנות סדר הדין האזרחי (תיקון) (תיקון), התשפ"א – 2020 שפורסמו ביום 27.12.20], קובעת כך: א) לכתב טענות בתובענה בסדר דין מהיר יצרף בעל דין רשימה של המסמכים הנוגעים לענין הנידון, המצויים או שהיו מצויים ברשותו או בשליטתו, ושאותרו על ידו לאחר חקירה ודרישה.
יצוין, כי הוראות דומות מופיעות בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן – "התקנות החדשות"), הן בתקנה 79 הקובעת הסדר דומה להסדר שבתקנה 214ח' כאמור, והן בתקנה 60, אשר קובעת כי "הליכי גילוי ועיון נאותים מהוים תנאי בסיסי לקיומו של הליך שפוטי ראוי והוגן". לא זו אף זו, אלא שבהתאם לעקרונות היסוד נקבע בהמשך התקנה, כך – "סבר בית המשפט שבעל דין לא קיים כראוי את חובתו לפי פרק זה, רשאי הוא לחייבו באופן מיידי בהוצאות ובמקרים מיוחדים אף למחוק את כתב טענותיו". אין כל ממש בטענות המשיבה בתגובתה ובהיתממותה לפיה כל שעשתה הוא לפעול בהתאם לבקשת המבקש ולהחלטת בית המשפט.
באשר לבקשת ב"כ המבקש, זו התייחסה במפורש לשתי ההקלטות ולתמלילים שהוזכרו בגילוי המסמכים מטעם המשיבה, ואותם, ורק אותם, היה עליה להעביר לו. באשר להחלטת בית המשפט – אין בהחלטה זו, המורה על הגשת תצהירי עדות כדי להתיר למשיבה להגיש מסמכים, הקלטות ותמלילים שעל פניו היו ברשותה עוד בעת הליך גילוי המסמכים, ותמוהה מאוד טענתה בעיניין זה. מכל מקום, ההוראה הייתה להגיש תצהירי עדות ראשית, והמשיבה עשתה דין לעצמה עת הגישה גם "תצהיר גילוי מסמכים ורשימת מסמכים" מבלי שקבלה היתר לכך.
...
סיכום אני מקבלת את הבקשה וקובעת שהמשיבה אינה רשאית להגיש את המסמכים המפורטים בסעיפים 5(ו)-(ז) ובסעיפים 5(י)-(יב) כראיה מטעמה.
בהתאם, אני מורה על מחיקת כל הסעיפים בתצהירה של גב' יעל קלמן, בהם יש התייחסות למסמכים אלה.
בהתאם להוראת תקנה 53 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, אני קובעת שהמשיבה תשא בהוצאות המבקש בגין בקשה זו בסך של 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

מעבר לכך, למשיבה מותר היה להגיש תצהירים אלה לאחר הגשת כתב התביעה, לפי לשון תקנות 214ג' ו-214ט' לתקנות סד"א במתכונתן הקודמת, הרלוואנטיות להליך זה (שניפתח טרם כניסת התקנות החדשות לתוקף).
תקנה 214ג לתקנות קובעת: "בכתב טענות בתובענה בסדר דין מהיר יפרט בעל דין את טיעוניו, ויצרף לו תצהיר מטעמו ערוך לפי טופס 17א, לשם אימות העובדות שבכתב הטענות וכן חוות דעת מומחה, ואסמכתאות משפטיות, אם ישנן; תצהיר בעל דין שלא צורף לכתב הטענות בעת הגשתו, לא יוגש, אלא ברשות בית המשפט; בעל דין רשאי לצרף תצהיר של אדם אחר, מטעמים מיוחדים שיפורטו בתצהיר" ואילו תקנה 214ט קובעת: "(א) בתובענה בסדר דין מהיר יגישו בעלי הדין תצהירי עדות ראשית של העדים ארבעים וחמישה ימים לאחר שהוגש כתב ההגנה האחרון, אלא אם כן קבע בית המשפט מועד אחר להגשת התצהירים; הוגשה תביעה שכנגד, רשאי בית המשפט להורות כי תצהירי העדות הראשית בתובענה ובתביעה שכנגד יוגשו באותו מועד". משמעות הדברים היא שתצהיר בעל דין יש לצרף מלכתחילה, בעוד את תצהירי העדים ניתן לצרף תוך 45 ממועד הגשת כתב ההגנה או במועד שקבע בית משפט.
...
עוד טענה המשיבה כי סע' 26,27 ו-29 לתצהיר רלוונטיים להליך שכן עוסקים בתשובה לנטען בכתב ההגנה, לעיתוי הגשת התביעה, ולתכונות המקצועיות של מנהל המשיבה, המשליכות על המוניטין המקצועי ועל גובה שכה"ט. לאור כל האמור ביקשה המשיבה לדחות את הבקשה למחוק הסעיפים הנ"ל מהתצהיר.
כפי שצוין בהחלטתי הנ"ל, מתן האפשרות למשיבה לפרט בתצהיר את פרטי השירות המשפטי-מקצועי שנתנה למשיבה היה על רקע המסקנה כי הציגה הצדק סביר למחדליה, בכך שלא פירטה את אופי השירות מושא התביעה לפרטיו ולא צירפה את המסמכים הרלוונטיים (בשל טענת חיסיון עו"ד-לקוח, שנדחתה).
אשר על כן, הבקשה מתקבלת בנוגע למחיקת הסעיפים הנ"ל והם נמחקים בזה.
נוכח התוצאה – אני סבורה כי דין הבקשה לחיוב בהוצאות להתקבל, אולם מאחר והבקשה התקבלה בחלקה בלבד, המשיבה תישא בהוצאות כמקובל, בסך 3,500 ₪, ולא בהוצאות לדוגמא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר כניסתן של התקנות החדשות לתוקף, פסיקת בתי המשפט בעיניין זה ממשיכה להנחות את ביהמ"ש גם בעידן היעילות הדיונית ויש לפרש את הפסיקה ברוח התקנות החדשות.
זה המקום לציין כי התובעת לא עתרה לסעדים שאינם כספיים בכתב התביעה (שהוגש בסדר דין מהיר).
אם נלך לשיטת התובעת אזי כיצד הנתבע היה אמור לדעת כי עליו להיתגונן מפני תביעה של 28,000 ₪ בגין האיחור בתשלום, המתייחסת למועדים הנקובים בבקשה, ככל שהתובעת אינה מעמידה אותו על ההיבטים העובדיים והכספיים של טענה זו? למותר להזכיר כי גדר המחלוקת נקבעת בכתבי הטענות ולא בתצהירי עדות ראשית של התובעת על כל המשתמע מכך לעניין הכללת הטיעונים בתצהיר עדות התובעת.
...
משכך, כל טענות התובעת לעניין האגרה - נדחות.
בית המשפט אמון לא רק על שמירת האינטרסים של הצדדים להליך אלא גם האינטרס הציבורי, שבמקרה זה מוליך למסקנה כי פחות זמן שיפוטי יבוזבז אם יותר התיקון המבוקש בכפוף לתשלום האגרה המתחייבת והוצאות לצד שכנגד.
סוף דבר אני מתירה תיקון כתב התביעה כמבוקש בכפוף לתנאים הבאים: תשלום הוצאות הנתבעים בגין התגובה והצורך בתיקון כתב ההגנה בסך כולל של 2,340 ₪ שישולמו באמצעות ב"כ עד ליום 8.8.21 ; תשלום הפרש האגרה הנדרש עם תיקון כתב התביעה בגין סך של 26,000 ₪ (שהוא הפער בין הסך של 2,000 ₪ שבגינו שולמה אגרה במועד פתיחת ההליך בגין הפיגור בתשלום ובין הסכום המתוקן) עד ליום 8.8.21.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בתמצית מרובה, ומבלי לפרט את כלל האירועים יצוין כי ההליך הקודם הנו תביעה בסדר דין מהיר, על סך 50,600 ₪ בגין נזקים שנגרמו לטענת התובע לשעון אספנות שלו, על ידי צד ג'.
בהחלטה נכתב כי "במידה ובעל דין לא יגיש תצהיר של עד, לא יורשה להביא את העד, אלא אם כן ישתכנע בית המשפט, על פי בקשת בעל דין הנתמכת בתצהיר כאמור, כי תצהיר העד לא הוגש מסיבות מוצדקות". הצדדים הופנו גם לתקנה 168 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 הקובעת אף היא הוראה זו. עוד ניתנה הוראה בהחלטה לתובע, להמציא מסמכים ספציפיים לנתבע.
אשוב ואציין כי אין כל הצדקה לפגיעה באנטרס הצבורי ובזכויות הדיוניות של הנתבע בתביעה זו, בשים לב לסכוייה וכן לכך שאין הצדקה עניינית לאי הגשת התצהירים, וכן בשים לב לגישת התקנות החדשות שלפיה הסנקציה המתאימה במקרים אלה היא להחזיר את התביעה לראש התור, באמצעות מחיקתה.
בהחלטה בתום דיון קדם המשפט התרעתי כי אי הגשת תצהיר משמעה העדר יכולת להביא את העד "אלא אם כן ישתכנע בית המשפט, על פי בקשת בעל דין הנתמכת בתצהיר כאמור, כי תצהיר העד לא הוגש מסיבות מוצדקות". התובע לא הגיש תצהיר עדות ראשית, והטעם שצוין בתגובה הראשונה שהוגשה, תקלה במשרד ב"כ התובע עקב חילופי כוח אדם, אינו הצדקה מספקת, וזאת אף בייתר שאת בנסיבות שבהן הדברים נימסרו ללא פירוט מספק, ללא תצהיר ואף מבלי שהוגשה בקשה בעיניין (הדברים נימסרו במסגרת תגובה לבקשה לדחיית התביעה).
...
לאחר מכן הגיש את התביעה באמצעות עורך דין אחר, ובסופו של דבר ניתן פסק דין לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט בסך הנזק שאמד מומחה בית המשפט.
סוף דבר: בקשת הנתבע לדחיית התביעה מחמת אי הגשת ראיות התובע מתקבלת בזאת.
התביעה נדחית.
לפנים משורת הדין, מאחר שהתביעה נדחית (הגם שלא בהתאם להמלצת בית המשפט, דבר שהיה מביא ככל הנראה לאיון ההוצאות במקרה זה) יישא התובע בהוצאות הנתבע בשיעור מופחת מהשיעור הקבוע בתעריף המינימאלי המומלץ של לשכת עורכי הדין, בסך של 2,500 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ההחלטה מיום 21.7.2019 ביום 21.7.2019 החליט בית-המשפט קמא כדלקמן: "באשר לבקשות לזימון העדים כל צד יוכל לזמן את עדיו, ולאור התקנות החדשות שאושרו והגם שטרם ניכנסו לתוקף, העדים ישמעו ללא תצהירים. התקנות החדשות הם בבחינת קריאת כיוון ומשקפות את ההסדר הרצוי.
לעמדת המבקש, תקנה 214ט לתקנות סדר הדין האזרחי מחייבת הגשת תצהיר עדות ראשית, ולא היה מקום לחרוג מהוראות התקנה ועל-כן הטענה בעיניין לא הועלתה על-ידו בשיהוי.
אשר לטענת המבקש הנסמכת על תקנה 214ט לתקנות סדר הדין האזרחי: אמנם כן, תקנה זו קובעת כי, ככלל, בתביעות בסדר-דין מהיר יוגשו תצהירי עדות ראשית של העדים.
...
לפיכך, משלא קמה בענייננו עילה למתן רשות ערעור, דין הבקשה להידחות.
מטעמים אלו, בקשת רשות הערעור נדחית לפי תקנה 406(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו