הגנות סעיף 13 לחוק איסור לשון הרע וייצוג הולם
סעיפי החוק שבליבת ערעור זה הם סעיפים 13(5) ו-13(7) לחוק איסור לשון הרע, ולשונם כדלקמן:
לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי –
(5) פירסום ע"י שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין, שנעשה תוך כדי דיון בפניהם או בהחלטתם, או פירסום על ידי בעל דין, בא כוחו של בעל דין או עד, שנעשה תוך כדי דיון כאמור;
(7) דין וחשבון נכון והוגן על מה שנאמר או ארע כאמור בפסקות (5) או (6) בישיבה פומבית, ובילבד שהפירסום לא נאסר לפי סעיף 21;
סעיפים אלו מבטאים איזון בין הזכות לשם טוב כנגזרת של כבוד האדם לבין אינטרסים כדוגמת האנטרס של שמירת הגינות ויעילות ההליך, הגוברים על הזכות לשם טוב.
עמד על כך השופט מצא בדנ"א חטר-ישי (דנ"א 6077/02 דרור חטר-ישי נ' עדנה ארבל, 07.04.2003 – ש.ד.) הנ"ל:
'החסינות שסעיף זה [13] מעניק לפירסום הנעשה על-ידי בעל סמכות מעין-שיפוטית במסגרת מילוי תפקידו היא אחת מההגנות הללו [המוחלטות], והיא מבטאת את הכרעתו הנורמטיווית של המחוקק, שלפיה באיזון בין זכותו של אדם להגנה על שמו הטוב לבין האנטרס לשמור על הגינותו ועל יעילותו של ההליך המעין-שפוטי, ידו של האנטרס האחרון על העליונה.
בית המשפט היתייחס בפרשת יצחק לחשש כי בפרסומים אודות הליכים משפטיים יעשה שימוש בחסינות שניתנת בסעיף 13(7) לחוק איסור לשון הרע, בחזרה על דברי לשון הרע ואף בהחמרתם ומבלי לשאת באחריות על כך (עמוד 71 לפרשת יצחק).
...
לסיכום קבע בית משפט קמא כי התביעה נדחית, וכי נסיבות המקרה אינן מצריכות הכרעה בשאלה עקרונית ורחבה ביחס להתנהלות עורכי דין בכלל וסנגורים בפרט מול התקשורת.
צירוף לשכת עורכי הדין להליך
כיוון שמדובר בערעור שתוצאתו יכולה להביא להשלכות רוחב על כללי האתיקה של עורכי הדין שהלשכה אמונה עליהן (ראו: 11152/04 פרדו נ' מגדל (11.04.2005)), ולאור העובדה שהלשכה הייתה צד להליך בבית משפט קמא, החלטתי לצרף את לשכת עורכי הדין כצד להליך.
השאלות המשפטיות שעלו בערעור זה יכולות היו להשפיע על דרך התנהלות ציבור עורכי הדין כלפי לקוחותיהם והתקשורת, ולכן אין אני מקבלת את טענת המערער כי לא היה מקום לצרף את לשכת עורכי הדין להליך למרות שבסופו של יום לא היה בידי הלשכה להוסיף על הממצאים או ההלכות שנקבעו.
לאור האמור לעיל, החלטתי לדחות את הערעור.