בעת קבלתה לעבודה היא היתה צעירה ורווקה שעמדה להנשא ולאחר שהנתבעת ראתה כי היא נעדרת מעבודתה ימים רבים עקב מצבה הבריאותי, היא החלה לחפש דרכים להיפטר ממנה ולהסוות את מעשיה במעטה של "חוסר מקצועיות" או "חוסר התאמה".
הנתבעת פיטרה אותה כשהיא היתה בסיומו של החודש הרביעי להריונה, כאשר הסיבה האמיתית לפיטוריה היתה נקמנות וכעס ורצון להיפטר ממנה בטרם תשלים שישה חודשי עבודה, אשר יהפכו אותה למוגנת מכח חוק עבודת נשים.
וכן, נישאלה במהלך חקירתה החוזרת: "נשאלת הרבה לגבי המועדים, השעה ביום שבה הודעת על ההיעדרות שלך. למה לא הודעת תמיד ב- 7 בבוקר?" והשיבה: "למה לא הודעתי בזמן? הייתי במצב גמור, לא תיפקדתי בכלל. היה לי הריון מאוד קשה, ממש, ולא תמיד הצלחתי לדבר או לשתות מים, וירדתי 15 קילו בהיריון, הכוונה בחודשים הראשונים" (עמ' 22 שורות 7-11 לפרוטוקול) (ההדגשה אינה במקור א.י.).
...
הנוהל שלנו במפעל, יש לנו תגבור במחלקה שלי, אני מקבל ממחלקות אחרות ששם יורדת העבודה או משהו אחר, התובעת הגיעה אליי, עשיתי לה ראיון של כמה דקות והיא הייתה אמורה להגיע למחרת כדי להתחיל לעבוד במחלקה שלי, וזה לא קרה
אז היא לא עבדה שעות בודדות, היא לא עבדה בכלל
נכון
גם סעיף 7 כולו, כל הדברים האלה בעצם לא קרו
(בהתאם להנחיית בית הדין אני קורא את סעיף 7) אחרי שהתובעת לא הגיעה אליי לעבודה והתקשרה אליי ואמרה שהיא חולה, ואחרי כמה ימים שלא חזרה לעבודה, לא משנה מאיזו סיבה כרגע, התברר לי אחרי שבדקתי ורציתי להחזיר אותה למחלקת האם שלה כי אני הייתי צריך עובדים במידי, אז הבנתי שגם במחלקת האם היא הייתה נעדרת הרבה
ממי הבנת את זה
מהמנהל של מחלקת האם
פנית, דיברת עם המנהל הקודם והוא אמר לך שהיו לה העדרויות קודמות ולכן מה? הדעת למסקנה שאתה לא צריך את העובדת הזו?
לא הגעתי לשום מסקנה, כי אני לא מגיע למסקנות, כי כל עוד היא לא עבדה אצלי אפילו דקה אחת אני לא מכיר את הבנאדם, התובעת במקרה הזה, ואני לא יכול להסיק עליה שום דבר" (עמ' 39 שורות 23-28 לפרוטוקול ועמ' 40 שורות 1-15 שם).
לסיכום-
כל טענות התובעת בגין פיטורים מחמת הריונה בניגוד לחוק עבודת נשים ולחוק שיוויון הזדמנויות בעודה נדחות על ידינו מכל וכל, כאשר בגין הפגם המסויים שמצאנו שנפל בהליך השימוע שנערך לה, מצאנו לחייב את הנתבעת לשלם לה פיצוי בסכום של 2,500 ₪.
הוצאות ושכר טרחת עו"ד-
התובעת העמידה את תביעתה על סכום של 146,840 ₪, בסופו של דבר מצאנו ממש בטענה אחת מטענותיה ופסקנו לזכותה סכום של 2,500 ₪ בלבד, המהווה אחוז מזערי מסכום תביעתה, לפיכך ובהתחשב בעבודה שהשקיעה הנתבעת בהגנתה, עת נדרשה להתמודד עם תביעה, בסכום של 146,840 ₪, של עובדת שעבדה אצלה תקופה קצרה ביותר והואיל ואנו סבורים כי ראוי שידם של עובדים גם כאלה שהמחוקק בחר להגן עליהם הגנה מיוחדת במסגרת חוקים שונים שחוקק למענם, לא תהיה "קלה על ההדק", בבואם להגיש, תביעות הרינו מחייבים את התובעת לשלם לנתבעת את הסכומים הבאים:
סכום של 2,500 ₪ בגין הוצאות משפט, כאשר סכום זה יקוזז לגמרי עם הסכום שקבענו כי על הנתבעת לשלם לתובעת בגין הפגם המסוים שנפל בשימוע שנערך לה.
סכום של 12,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד, כאשר סכום זה יישא הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום אם לא ישולם בתוך 30 יום.