אף לא הוכח כי יש בשיטת ההפריה משום סיכון מוגבר לתיסמונת דאון.
.
" בענייננו, קיימת ספרות רפואית העוסקת בקשר אפשרי בין נקודה אקוגנית בלב לבין תיסמונת דאון. ספרות רפואית זו היא שעמדה ברקע הערותיו של ד"ר תדמור בדו"ח סקירת המערכות. אין חולק כי דיקור מי שפיר, אילו נעשה, היה מגלה בודאות כי התובעת 1 לוקה בתסמונת דאון. ד"ר ענטבי, בעת קבלת תוצאות סקירתו של ד"ר תדמור, שקלל את נתוניה השונים של התובעת ומצא כי אין בממצאיה כדי להעלות את הסיכון לתיסמונת דאון לרמה המחייבת ביצוע דיקור מי שפיר או אפילו הפנייה לייעוץ גנטי. ואולם, הוא לא מצא לשתף את התובעים במאזן השיקולים שערך. הוא לא פירט בפניהם מה משמעותו של הממצא שנצפה בסקירת המערכות, איזה סיכון הוא מעלה, אם בכלל, אלו אפשרויות אבחוניות נוספות עומדות בפניהם, ומה הסיכון הכרוך בכל אחת מהן. תחת לפרט בפניהם את כל הנתונים, בצרוף המלצתו המתבססת על הפרקטיקה הרפואית המקובלת, על מנת שיוכלו לקבל החלטה מושכלת, בחר ד"ר ענטבי להחליט עבורם בשאלה הרת גורל זו מבלי לשאול את פיהם.
חוות דעתה מתייחסת למצב הקיצוני ביותר של חולי תיסמונת דאון, ולמסגרת הצרכים הרחבה ביותר האפשרית, ללא שום קשר למצבה של התובעת כיום או לתחזית העתידית, בלא להתייחס למוסדות החינוכיים בהם היא שוהה, לזמני שהייתה שם או לטיפולים אותם היא מקבלת במסגרת זו.
לדעת ד"ר לנגר תזקק התובעת בחמש השנים הקרובות, לטיפולי פיזיותראפיה, ריפוי בעסוק וטיפולי תקשורת, אחד מכל סוג, שלוש פעמים בשבוע.
...
לסיכום סוגיית החבות יוסף כי תביעתם של התובעים מבוססת על טענת "הולדה בעוולה".
בענייננו, נולדה התובעת 1 כשהיא לוקה בתסמונת דאון.
סוף דבר 45.
הנתבעים ישלמו לתובעים פיצויים בשיעור 20% מגובה הנזק שנקבע לאחר ניכוי תגמולי המל"ל.
לסכום הפיצוי יתוספו הוצאות התובעים בגין חוות דעתם של פרופ' דוד ופרופ' עורי, ובגין הוצאות הופעתם בבית המשפט, אגרת משפט, וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 20% מסכום הפיצויים שנפסק בתוספת מע"מ כחוק.