מנגד טענה הנתבעת כי התובעים אינם זכאים לפצוי, שכן היו מודעים היטב לתנאי העסקתם ולעדכונים התכופים בתנאי שכרם, מאחר שאלה נעשו בהתאם לבקשותיהם ולדרישותיהם, והשתקפו בתלושי השכר המפורטים שקבלו מדי חודש.
סעיף 18 לחוק הגנת השכר קובע כי בית הדין מוסמך להפחית פיצוי הלנת שכר או לבטלו, אם נוכח כי שכר העבודה לא שולם במועדו בטעות כנה, או בגלל נסיבה שלמעסיק לא היתה שליטה עליה או עקב חילוקי דיעות בדבר עצם החוב, שיש בהם ממש לדעת בית הדין האיזורי, ובילבד שהסכום שלא היה שנוי במחלוקת שולם במועדו.
...
עוד נפסק, כי בבוא בית הדין להכריע בשאלה מי מהצדדים הביא את יחסי העבודה לידי גמר, עליו ליתן את הדעת "למכלול העובדות הרלבנטיות ומהן להסיק את המסקנה; ואין ללמוד מקטע דברים אלא מהתמונה כולה" (עניין בנצילוביץ').
הנתבעת תשלם לתובעים בתוך 30 ימים מיום שיומצא לה פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (10.9.19) ועד לתשלום בפועל:
לתובע:
גמול עבור עבודה בשעות נוספות בסך 169,557 ₪;
פדיון חופשה שנתית בסך 2,160 ₪;
פיצויי הלנת שכר ופיצויי הלנת פיצויי פיטורים בסך 5,000 ₪.
נוכח חוסר תום לבם של התובעים, מאחר שגרסתם נמצאה בלתי מהימנה בעליל בנוגע לעניינים המצויים בליבת המחלוקת, כמפורט בפרק הנוגע לנסיבות סיום העסקתם, ובשים לב לפער בין הסכום שנתבע (599,627 ₪ לתובע, 490,361 ₪ לתובעת), לסכום שנפסק בסופו של יום, ולכך שמרבית רכיבי התביעה נדחו, לא מצאנו מקום לפסוק הוצאות לטובת התובעים.
התוצאה היא, אפוא, שכל צד יישא בהוצאותיו.