מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תנאי מכרז לפינוי פסולת תעשייתית אווירית

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

ביום 5.2.09 בין השעה 13:30 לשעה 19:45 ניצפה ותועד שופל בבעלות הנאשמת נהוג על-ידי נאשם 3 כשהוא כורה בור בשטח או בסמוך לו (להלן: "הבור"), ומשאית בבעלות הנאשמת, נהוגה על-ידי נאשם 4, כשהיא מרוקנת מכולה מלאה בפסולת מסוגים שונים, לרבות פסולת ביניין, פסולת תעשייתית, פסולת גזם ופסולת רקבובית לתוך הבור.
הנאשמת 1 עוסקת באופן שוטף בהתמודדות במכרזים של רשויות מקומיות לאיסוף, פינוי ומחזור פסולת, ומרבית הרשויות קובעות תנאי סף של העידר הרשעה פלילית בעבירות מסוג זה. עוד טענה ההגנה כי הנאשמים חשים כי הם נרדפים על-ידי המאשימה באמצעות ריבוי כתבי האישום שהוגשו נגדם בשנים האחרונות, אשר מחלקם זוכו.
על חשיבות ההגנה על הערך המוגן עמד כב' הנשיא א' ברק בבג"צ 4128/02 אדם טבע ודין נ' ראש ממשלת ישראל, פ"ד נח (3) 503 (2004): "האדם הוא חלק מסביבתו. הוא מקיים עם סביבתו יחסי גומלין. הוא משפיע על סביבתו והוא מושפע ממנה. הקרקע, המים, האויר הם היסודות לקיום האנושי... הם הבסיס לקיום הפיזי. הם הבסיס לקיום הרוחני. איכות החיים נקבעת על-פי איכות הסביבה. אם לא נשמור על הסביבה, הסביבה לא תשמור עלינו. מכאן החשיבות הרבה – לכל פרט ופרט ולחברה ככלל – בשמירה על איכותה של הסביבה שבה מתנהלים חיינו... אכן, אחד האתגרים החשובים ביותר של ימינו (בעולם ובישראל) הוא זה של איכות הסביבה. יש בו ביטוי לצורך של "[שמירת הטבע והנוף – מעשה בראשית – בלא שיד אדם תקלקל את מעשה הבריאה" (השופט מ' חשין בבג"ץ 2920/94 הנ"ל, בעמ' 455).
...
באיזון בין השיקולים השונים סבורני כי יש לגזור על הנאשמים קנסות כספיים משמעותיים, בהתאם לחלקם היחסי במעשים וליתר השיקולים האמורים לעיל.
בנסיבות המקרה דנן, ובשים לב לאיזון בין חומרת העבירה, נסיבותיהם האישיות של הנאשמים, ולקנסות אשר מוטלים, סבורני כי אין מקום להורות אף על חילוט המשאית.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים: נאשמת 1 קנס כספי בסך של 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ברם, בעדותו בפניי מסר מגארבה גרסה חדשה המנוגדת לזו המצוינת בתצהירו ובגדרה שלל ביצוען של עבודות פינוי וסלוק פסולת, ובכלל זה באיזור התעשייה בו שוכנת חלקת התובע, לפני המיכרז שבו זכתה חברת בני צביקה (עמ' 23, ש' 23 וש' 16-32 והמשך בעמ' 24, ש' 1-11).
אמנם, צבי הכחיש בתחילת עדותו כי קיימים על-פי ההסכם שני סוגים של פסולת, ברם כאשר הוא עומת עם האמור בסע' 11 להסכם, עליו עמדתי קודם לכן, השיב צבי בתחילת דבריו כי החברה באה במטרה למחזר את פסולת הבניין ולא לפנותה, ולשם כך עובדיה היו מצוידים במערך כלים מתאים הכולל מגרסה, וכדבריו: "באנו לשחזר את הפסולת הגענו עם מערך מתאים והיתה מגרסה ונפה ומפרחד אויר ולוקחים את החומר ומפרידים את החומר הקטן ואת החומר הקל מעבירים להטמנה, ומערבבים את הדקים ומוסרים את החומר גלם למזמין וזה חומר איכותי וזו היתה המטרה והיא הוגדרה כך בחוזה" (עמ' 31, ש' 18-21).
הדגשים נוספים באשר לאחריות חברת בני וצביקה כזכור, הגנתה של חברת בני וצביקה, כעולה מכתב ההגנה מטעמה, נשענת על שני רבדים: הראשון - היא פעלה עפ"י תנאי המיכרז לבצוע עבודות טפול ומחזור ריכוזי פסולת שפורסם ע"י המועצה (זכייתה מינואר 2011) ובצעה את העבודות מושא ההסכם בהתאם להוראות המועצה.
...
המועצה תמכה בעמדת החברה וביום 10.6.14 היא הגישה הודעה לביהמ"ש, כי היא זו אשר נתנה לחברה את ההוראות הקשורות לפינוי וסילוק הפסולת, וזו לשונה של ההודעה: "בהתאם להחלטת כב' ביהמ"ש מתכבדת הנתבעת מס' 1 להודיע כי היא נתנה הוראה לנתבעת מס' 2 להוביל את הפסולת וכל החומרים בהתאם להסכם החתום לאתר פנוי פסולת מורשה". ייאמר כבר עתה, כי לאחר שקילת הראיות שהניחו הצדדים לפניי, תוך מתן דגש על הוראות ההסכם שבין המועצה לבין החברה, באתי לכלל מסקנה כי אין במסכת העובדתית שהובאה לפניי, לא כל שכן בהוראות ההסכם, כדי לשלול את חבותה של החברה להשלכת הפסולת לחלקת התובע ולפיכך, יש להורות על חיוב הנתבעות ביחד ולחוד לפנות ולסלק את הפסולת מחלקת התובע כמבוקש בתביעה, ואבאר.
ברם, משהעיד צבי, כי הוא לא נכח בשטח, לא היה מעורב באופן אישי בביצוע העבודה ואין לו ביחס אליה כל ידיעה אישית, ובשים לב לאי הבאתם של עדים רלוונטיים, הרי אין בידי לקבל עדות זו. סיכומם של דברים- גרסת התובע לפיה הושלכה פסולת מסוג חצץ בחלקה 7 שבבעלותו כלל לא נסתרה על ידי מי מהנתבעות, משהוכח לפניי בראיות מספקות כי הן ביצעו עבודות מחזור ופינוי פסולת בניין, עבודה שהוזמנה ע"י המועצה ובוצעה ע"י החברה, בסמוך לחלקת התובע ותוך שימוש במגרסה ; גרסה אותה מצאתי עדיפה במאזן ההסתברויות על פני גרסת הנתבעות שלא נתמכה כאמור בראיות, ומשלא הוכח כי ניתנה הסכמת התובע וגם לא הוכח כי הנתבעות או מי מהן קיבלו את הסכמתו להנחת פסולת מסוג חצץ בתוך הקרקע דנן, הרי שיש בכל האמור כדי להקים טענה מסוג הפרעה לשימוש בקרקע מכוח סעיף 17 לחוק המקרקעין.
סוף דבר לאור כל המקובץ לעיל, אני נעתרת לתביעה ומורה על מתן צו עשה המחייב את הנתבעות, יחד ולחוד, לפנות פסולת ועפר מהמקרקעין הידועים כגוש 17510 חלקה 54, תת חלקה 7 מאדמות כפר ריינה, ולהשיב את המקרקעין הנ"ל לידי התובע, כשהם ריקים ופנויים מכל חפץ השייך לנתבעות ו/או הושלך על ידן.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במסגרת הדיון בבקשה לצוו מניעה זמני טענה המבקשת כי יש לפסול את זכייתה של אולניק במיכרז בשל אי עמידה בתנאי הסף שנקבעו בסעיף 3.1.3 למכרז כדלקמן: "על המציע להיות בעל ניסיון בבצוע בפועל של עבודות ניפוי, מיון גריסת ומיחזור פסולת ביניין ואשפה ביתית, בהקף מיצטבר של 400,000 מ"ק כאשר לפחות אחת מהעבודות הנה בפרויקט של טפול ומחזור אשפה ביתית, והכל במצטבר במהלך 3 השנים האחרונות". המבקשת טענה כי יש לפרש את תנאי הסף האמור, כמציב דרישה של טפול בפרויקט שתכליתו פינוי אשפה ביתית בעוד שאולניק לא ביצעה פרויקט שרובו ככולו, טפול ומחזור של אשפה ביתית.
לטענתה, מעדויותיהם של אנשי המשרד להגנת הסביבה, ירושלמי וטל, עולה באופן ברור ומפורש כי הצהרת אולניק בנוגע לכמויות הפסולת שטופלו במכרזי טייבה וקלאנסווה (175,000 מ"ק אשפה בטייבה ו - 75,000 מ"ק בקלנסווה - כהצהרת אולניק), חסרות שחר, קלוטות מהאויר ומהוות מצגים כוזבים.
בהקשר זה ראיתי לחזור על דברי בהחלטה בצו המניעה הזמני: "טענתה של המבקשת כי יש לפרש את סעיף 3.1.3 לתנאי הסף, כמציב דרישת ניסיון של טפול בפרויקט של אשפה ביתית בלבד, אינה נקיה מספקות, שכן לא נאמר בתנאי המיכרז כי הדרישה היא לבצוע פרויקט אחד של טפול ומחזור אשפה ביתית "בלבד". נוכח טענת ח.ל.ת כי אין בנמצא פרויקט בו נידרש טפול באשפה ביתית בלבד וכי גם בפרויקט שלטענת המבקשת בוצע בו טפול באשפה שהיא בעיקרה אשפה ביתית (פריט 9 לרשימת הפרויקטים שצורפה להצעת המבקשת "הכשרה סביבתית של מטמנה עירונית ישנה במיתחם שקד בנתניה"), מדובר היה באתר שהיתה בו גם אשפה אחרת שניתן להגדירה כאשפה תעשייתית או פסולת בנין כגון זכוכית, ברזלים ובטון, כפי שהודה גם המצהיר מטעם המבקשת בחקירתו (עמ' 2-3 לפרוטוקול), נראה כי יש יסוד לטענה שיש לפרש דרישת סעיף 3.1.3 למכרז כמציבה דרישת ניסיון של טפול באתר בו מצויה גם אשפה ביתית אך אין מדובר בדרישה לטפול בפרויקט של אשפה ביתית בלבד" (סעיף 33 להחלטה בצו המניעה הזמני).
...
בא כוח ח.ל.ת, ביקש להגיש את יומני העבודה של פרויקט טייבה ובעניין זה קיבלתי את התנגדותו של בא כוח המבקשת, עו"ד שרעבי, מהטעמים המפורטים בהחלטתי ועיקרם: "לו רצתה המשיבה 2 להגיש מסמכים נוספים על אלה שהוגשו על ידה במסגרת התגובה לבקשה לצו מניעה זמני ניתנה לה אפשרות לעשות כן במסגרת תגובה להמרצת הפתיחה אשר המועד שנקצב להגשתה חל אף לאחר הגשת הבקשה הנוספת לצו מניעה זמני אליה צורפו אישורי המשרד לאיכות הסביבה אשר יומני העבודה שמבקשים להגיש עכשיו נועדו לסתור את האמור בהם. המשיבה 2 לא ראתה להגיש תצהיר משלים של המצהיר מטעמה על מנת לסתור או להגיב על האמור בבקשה הנוספת לצו מניעה זמני או בנספחים שצורפו לה. זאת ועוד, ב"כ המשיבה 2 מודה כי המשיבה 2 לא נענתה לבקשה להמצאת מסמכים אשר התבקשה על ידי המבקשת ביום 27.9.12. בנסיבות אלה, כאשר המסמכים שמבוקש להגישם כעת, לא גולו ולא הועברו לב"כ המבקשת ולא הוגשו מבעוד מועד במסגרת תצהיר משלים של מנהל המשיבה 2, לא ראיתי להתיר הגשתם כעת במסגרת חקירה נגדית לב"כ המשיבה 1. מעבר לכך, שיש לנהל את הדיון ב"קלפים פתוחים", הרי שהמסמכים האמורים אף לא גולו כאשר התבקשה בקשה ספציפית לגילויים ולא ניתן לצפות כעת כי ב"כ המבקשת יהיה ערוך לבדוק אותם או לחקור חקירה נגדית לגבי מסמכים המוגשים כעת מבלי שגולו קודם לכן" (עמ' 49 לפרוטוקול).
מהמקובץ עולה כי המבקשת עמדה בנטל הראיה המוטל עליה להוכיח טענתה כי כמויות הפסולת אשר פורטו על ידי אולניק, לצורך עמידה בתנאי הסף הכמותי, בכל הנוגע למכרזי טייבה קלאנסווה, אינם אמת.
בפסק הדין בפרשת חופרי השרון,התייחס כב' השופט רובינשטיין לסוגיית החזרת הערבות למציע שהצעתו נדחתה וציין: "כמותי כבית המשפט המחוזי סבורני, כי יש מקום להבחנה בין מקרה שבו ביקש המציע מיוזמתו את השבת הערבות, לבין מקרה בו הושבה לו זו באורח חד צדדי. כאשר מושבת למציע הערבות שלא מיוזמתו, לא ניתן לומר כי גילה דעתו בדרך זו או אחרת שאין בכוונתו לתקוף את החלטת הועדה. המלומד דקל מגיע למסקנה זו בהתבסס על הנמקתה של דעת הרוב בפרשת טמג"ש, לפיה מציע הדורש להחזיר לו את כתב הערבות מגלה את דעתו כי השלים עם תוצאת המכרז, עובדה היוצרת הסתמכות על ועדת המכרזים; נהיר שלא כך כאשר הערבות מושבת למציע באורח חד צדדי. כן מציין דקל שכל פרשנות אחרת תוביל לתוצאה אבסורדית, לפיה תוכל הרשות להשתיק את המציעים המפסידים מטענה לזכייתם במכרז, על ידי כך שתשלח להם את כתב הערבות חזרה (דקל ב', 382)); לשיטתו, מציע התוקף את תוצאות המכרז אינו חייב להותיר את ערבותו בידי עורך המכרז, ואף אינו חייב להמציא לידי עורך המכרז כתב ערבות חדש, כל עוד מתנהלת תביעה וטרם התקבלה הכרעה. לגישתו, משדחה בית המשפט את העתירה ואישר את החלטתה של ועדת המכרזים, ממילא הסתיים העניין והמצאת הערבות אינה רלבנטית; ועל כן, אם קיבל בית המשפט את העתירה, רשאית ועדת המכרזים לבקש מהמציע כי ימציא לה ערבות כתנאי להמשך ההליכים".באותו ענין, איחרה המשיבה בהגשת ערבות חליפית והחלטת בית המשפט לעניינים מנהליים להכשיר את ההצעה חרף הפגם האמור, אושרה על ידי בית המשפט העליון.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2003 בעליון נפסק כדקלמן:

עניינה של הבקשה במיכרז מספר 1035/2002, שעוסק בבצוע עבודות איסוף ופינוי פסולת ממתקני המשיבה 1 (להלן-"התעשייה האוירית"), וזאת החל מתחילת חודש ינואר 2003.
בין יתר טענותיו, טען כי אס.איי.אי לא עמדה בתנאים הנדרשים במיכרז, וביניהם, הצגת רישיון מוביל, החזקת ציוד הכרחי למכרז ועוד.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל.
איני מקבלת קביעה זו של בית המשפט קמא.
לעניין זה יפים דברי השופט חשין במקרה הדומה בנסיבותיו למקרה שלפנינו, שנאמרו בעע"ם 2311/02 י.ר.א.ב שירותי נוי (1985) בע"מ נ' דסאל מרחבים חברה לעבודות עפר בע"מ (לא פורסם): "אינני יכול לומר כי סיכויי המערערים לזכות גדולים מסיכוייהם שלא לזכות וכדברים האלה ניתן לומר על הגנתה של החברה המשיבה. השיקול המכריע לדעתי חייב שיהיה שיקול מאזן הנוחות, ושיקול זה נוטה בבירור לטובתם של המערערים; בעיקר לטובתה של החברה המערערת. חברה זו עסקה בפינוי האשפה בשנים האחרונות, ושילוחה לביתה יחייב פירוק כל המנגנון שבנתה לביצוע שינועה של האשפה. פירוק מנגנון זה – פירוק והרכבה מחדש אם תזכה החברה בערעורה – נזקם לדעתי מרובה באורח ניכר מן הנזק שיבוא על המשיבה בהיכזב ציפיותיה לזכות במיכרז לאלתר". אשר על כן דין הערעור להתקבל, וניתן בזה צו ביניים המופנה אל המשיבות ומורה להן שלא לבצע כל פעולה הקשורה לזכייתה של אס.איי.אי במכרז 1035/2002, וזאת עד למתן פסק דין בעת"מ 1526/02.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אסקור בקצרה את ההליכים הקודמים: (1) בחודש אפריל 2010 פירסמה הערייה מיכרז למתן "שירותי פינוי ומיחזור אשפה, טמוני קרקע, גזם וגרוטאות". עם פרסום המכרז עתרה המשיבה (עת"מ 25653-04-10) נגד תנאי סף שנכללו בו, בטענה כי המיכרז נתפר למידותיה של העותרת, אשר הייתה זו שסיפקה את השירותים לעירייה במועד פירסום המיכרז.
העבירות היחידות שבהן הורשעה המשיבה המשמשות תשתית לטענות העותרת (סעיפים 7 – 9 בכתב האישום המתוקן) הן עבירות לפי תקנות מניעת מפגעים (מניעת זיהום אוויר וריח בלתי סבירים מאתרים לסילוק פסולת), התש"ם – 1990, יחד עם סעיף 14 בחוק מניעת מפגעים, תשכ"א – 1961.
(ו) יש ממש גם בטענת הערייה כי יש להבחין בין העבירות שנעברו בקשר עם הפעלתה של תחנת מעבר לבין עבירות בקשר עם מתן שירותי פינוי פסולת, במיוחד כאשר כל בעלות הדין הסכימו להפריד בענייננו את המיכרז למתן שירותי הפסולת מהמכרז להפעלת תחנת המעבר.
ביום 12.4.11 הגישה העותרת בקשה לקביעת מועד להמשך הדיון, וצירפה לה מסמכים שלפיהם פנתה לב"כ הערייה (ביום 3.4.11 – נספח ז' להודעה), בטענה כי חברת אמניר תעשיות ושרותי סביבה בע"מ, שהיא חברה אחות של המשיבה, הורשעה בעבירות לפי חוק למניעת מפגעים ותקנותיו.
...
סבורני כי הדין עם המשיבות כי משלא טענה העותרת את טענתה הנוכחית בעתירתה הקודמת, אין לשמוע את הטענה עתה, רק לאחר שהתברר לעותרת שהמשיבה זכתה בהצעתה.
אפשר היה לדחות את העתירה מהנימוקים דלעיל, אך גם לגופה דין העתירה להידחות כפי שנראה להלן.
לסיכום העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו