לסיכום, לטענת ויטנס, לפי ההסכם, הנתבע הוא "מבצע הבניה", וככזה הוא אחראי לבצוע ואכיפה של כל החובות החוקיות הנוגעות לעבודות ולבטיחות במהלך ביצוען, והיה גם המחזיק האחראי ו/או בעל הפיקוח והשליטה על הבניין במהלך ביצוע העבודות, וכל עובדי האתר ומפעיליו היו עובדיו השכירים ו/או פעלו מטעמו ו/או לפי הסכם עמו.
על פי הוראת תקנות התיכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות), תש"ל-1970, ממונה "אחראי לבקורת על הבצוע של עבודות הבניה" בטרם תחילת הבנייה - מי שיכול להיות עורך הבקשה [ס' 16.2 לתקנות ההיתר]; יכול שבפועל בעניינינו זה נוכחות של "מהנדס ביצוע מוסמך מטעמו" שבסעיף 13 להסכם, שהוא חיוב שמוטל על הנתבע למלאו.
מחלוקת נוספת עולה בשאלה: האם ערב התאונה, במקביל לנתבע, עבדו באתר הבניה קבלנים אחרים, ומי "הביא" אותם? ובכן, אפתח ואומר כי מהעדויות עולה שחלק משיפוץ הבניין היה בפנים, וביצועו החל אף טרם קבלת היתר, ובודאי – טרם יציקת היסודות ורצפת הקומה הרביעית; נסיבות אלה תומכים בגירסת הנתבע בחקירתו, שהיו קבלנים נוספים: "כמו חשמלאי, טיח, קבלן פיגומים" [ש' 8 בעמ' 28 לפרו'].
...
בנוסף, ישלמו הנתבעים לתובע 1, ביחד לחוד - שכר טרחת עו"ד בשיעור 23.4% מהסכום הנקוב ב-ס' 1א' לעיל, היינו - 9,477 ₪.
כמו כן, ישלמו הנתבעים לתובע 2, ביחד ולחוד – החזר הוצאותיו בגין האגרה ששילם בתיק זה, והוצאות עדים ככל שנפסקו ושולמו; הכל, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד תשלומן.
בנוסף, ישלמו הנתבעים לתובע 2, ביחד לחוד - שכר טרחת עו"ד בשיעור 23.4% מהסכום הנקוב ב-ס' 1ב' לעיל, היינו - 28,431 ₪.