ביום 25.10.2018, לאחר קיום הפגישה, ניתן פסק דין בתביעת קק"ל, לפיו אישר בית המשפט הסכם גישור אליו הגיעו הצדדים (להלן: "פסק הדין").
דיון:
בס"ק 1(א) לחוק המחאת חיובים, תשכ"ט-1969 (להלן: "חוק המחאת חיובים"), נקבע כדלקמן:
"זכותו של נושה, לרבות זכות מוקנית או עתידה לבוא, ניתנת להמחאה ללא הסכמת החייב, זולת אם נשללה או הוגבלה עבירותה לפי דין, לפי מהות הזכות או לפי הסכם בין החייב לבין הנושה".
מהוראת הדין לעיל עולה כי המחאת הזכות על ידי החייב לנמחה, אינה מותנית בהסכמת החייב, זולת אם מתקיימים אחד הטעמים המפורטים בה (ואשר אינם רלוואנטיים בעיניינו בהעדר כל טענה בנדון מצד הנתבעת).
בסעיף 2 להסכם הנ"ל, אישרה חב' בולגו עץ כי היא קיבלה מהנתבעת עבור ביצוע עבודות המיכרז סכום מיצטבר של 36,474,326 ₪ לפני מע"מ, המהוה סילוק סופי ומוחלט עבור התמורה המגיעה לה. יחד עם זאת, בסעיף 12 להסכם העידר התביעות, נקבע כדלקמן:
"מוסכם בין הצדדים כי נותרה לחברת בולגו עץ בע"מ יתרה על סך של 274,169 ₪ כנגד חשבונית 145 שתושלם רק לאחר העברת הכספים ע"י קק"ל. סכום זה אינו סופי, במידה ולאחר קבלת הכספים מקק"ל יתברר כי מגיעים לחברת אחים פתחי כספים שהיא שילמה לקבלנים אחרים ו/או לכל מאן דהוא היא תהיה זכאית לקזז את סכומים ששילמה מחשבון זה ולא תהיה היתנגדות כלשהיא מחברת בולגו על זה".
הינה אם כן, הסכם העידר התביעות אין בו אישור העידר תביעות סופי ומוחלט, אלא בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 12 להסכם, חב' בולגו עץ זכאית לקבל מהנתבעת סכום נוסף של 274,169 ₪.
...
חיזוק למסקנה אליה הגעתי בסעיף 29 לעיל, ובכלל למסקנה כי על הנתבעת לשאת במלוא הסכום הנקוב בהמחאת הזכות, מצאתי הן במכתב התשובה הראשון והן במכתב התשובה השני שבאמצעותם השיבה הנתבעת לדרישות התובעת לתשלום החוב בהתאם להמחאת הזכות.
לסיכום, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת, באמצעות בא כוחה, סך של 570,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה, 11.11.19, ועד להיום, ובסה''כ 652,853 ₪.
כן תשלם הנתבעת לתובעת, באמצעות בא כוחה, הוצאות האגרה ובנוסף לכך שכר טרחת עו"ד בסך של 76,500 ₪ (כולל מע"מ), בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק על הוצאת האגרה מיום תשלומה ועל שכר טרחת עו"ד מהיום ועד התשלום המלא בפועל.