מן הצד האחר עמדו, הפעם הזו, כל בעלי-הדירות בבנין – שש במספר ובהם המנוח (הנספח הרביעי לתצהיר-התובעת).
"הואיל ורק 3 דירות מתוך 6 הקיימות", נכתב בסעיף 14.1 לו, "יזכו להרחבה בשטח של עד 25 מ'ר ומכיוון שלא כל המוכרים נהנים באופן שווה מן המעלית, המוכרים מסכימים בינם לבין עצמם על האיזונים הבאים...". במה שרלוונטי לעניננו קבע סעיף 14.4 איזון בין בעלי-הדירות בקומת-הקרקע באופן הבא:
"משפ' גינזבורג [המנוח] תעביר לגברת רחל חנוכה [שכנתה לקומת-הקרקע] סך של $17,500 ו[נתבעת 1] תוסיף לגב' רחל חנוכה סך של $2,500...".
הינה כי כן, אפילו שלפי ההסכם לא נידרש המנוח לשאת בעלותה הכספית של הבנייה, הרי שהיות, שמבין שתי הדירות בקומת-הקרקע רק הוא זכה בתוספת של שטח, הוסכם כי הוא יפצה את שכנתו לקומה בכסף.
מקורה באי-ההתאמה בין ההוראה לזו לבין קביעתו של ההסכם הפרטני, וכבר הובאה לעיל: "מוסכם כי החברה [נתבעת 1] תשלם [במקום המנוח] את סכום הפצוי לדירת החזית".
מה בין שני ההסכמים?
קושי זה מעורר את שאלת-היחס בין ההסכם הפרטני, המוקדם, לבין זה המשותף ומאוחר לו בזמן.
הצדדים סברו, אמנם, כי תמ"א 38 תפטור את העסקה ממס-שבח.
...
כל האמור, בהיתוספו למסקנה בענינה של המכירה לצדדים השלישיים, שומט, לשיטתי, את הבסיס לצידוקים אשר ביקשה ההגנה לאי-תשלומו של מס-השבח בידיה של נתבעת 1.
פיצוי מוסכם
משדחיתי את טענותיהם של הנתבעים לגבי התנהלותה של התובעת בסוגיית-המס, ממילא נדחית טענתם כי היא הפרה את ההסכם המשותף הפרה יסודית וכי יש לחייבה לשלם לנתבעים את הפיצוי המוסכם שבסעיף 15.3 להסכם.
התוצאה
התביעה מתקבלת באורח חלקי.
אני מחייב את נתבעת 1 לשלם לתובעת סך של 84,664 ש"ח – החזרם של תשלומי-האיזון לגב' חנוכה, בצירוף של הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום-הגשתה של התביעה (6.4.2017) ועד היום ובסך הכול בראש זה: 88,613 ש"ח. עוד אני מחייב את נתבעת 1 לשלם לתובעת סך של 130,683 ש"ח – החזרם של מסי-השבח ששולמו, בתוספת הפרשי-הצמדה ורבית כאמור ובסך הכול בראש זה: 136,778 ש"ח. בסך הכול תשלם נתבעת 1 לתובעת בגין תביעתה סך של 225,391 ש"ח. את הנתבעים כולם, יחד ולחוד, אני מחייב לשלם לתובעת הוצאות-משפט בסך של 11 אלף ש"ח ועוד שכר-טרחה של עורכת-דין בסך, כולל מע"מ, של 33,200 ש"ח. את כל הסכומים הללו יש לשלם בתוך 15 ימים מיום קבלתו של פסק-דין זה. איחור יוסיף הפרשי-הצמדה ורבית לפי החוק האמור, מיום-החיוב ועד למועד-התשלום בפועל.