הנתבעת 1 (להלן: "הנתבעת"), הנה חברה העוסקת בבניית פרויקטים, ואשר מבצעת פרויקט תמ"א 38 בית המשותף בו מצויה דירת התובעת, בהתאם להסכם אשר נחתם ביום 22.10.14 בין הצדדים (נספח ג' לכתב התביעה; להלן: "הפרויקט" ו-"ההסכם", בהתאמה).
סעיף הבוררות הקבוע בהסכם
סעיף 20.5 בהסכם קובע, בין היתר, כדלקמן:
"א. מוסכם על הצדדים, כי כל חילוקי דיעות שיתגלעו ביניהם בכל הקשור להסכם זה יוכרעו ע"י בורר מוסכם יחיד, עו"ד במקצועו, אשר יבחר ע"י ב"כ הצדדים תוך 72 יום מעת שידרשו ע"י מי מהצדדים לעשות כן. בהיעדר החלטה או הסכמה בין ב"כ הצדדים יהיה רשאי כל צד לפנות בבקשה ליו"ר לישכת עוה"ד בישראל בבקשה כי ימנה עו"ד כבורר. לכל צד מהצדדים שמורה זכות לפסול בורר אחד בלבד מכל טעם שהוא, ובילבד שהודעה על פסילה כאמור תמסר לבורר ולצד השני תוך ארבעה ימים מעת שנודע לצדדים על מינוי בורר כאמור, וזאת מבלי לגרוע מזכות הצדדים לבקש פסילת בורר על פי כל דין.
למרות האמור לעיל, כל מחלוקת בין הצדדים שתתגלע בכל עניין הכרוך במהלך הבניה, טיב הבניה, מצבן של עבודות הדיירים ו/או הצמדותיהן ו/או הרכוש המשותף במועד מסירת החזקה עליו הודע לדיירים על ידי הקבלן וכד', ימסרו לבוררות מהנדס בנין ו/או אדריכל ו/או בעל מיקצוע אחר, לפי העניין, אשר ימונה על ידי הצדדים, בהסכמה, תוך 15 יום מיום דרישת צד אחד ממשנהו, או בהעדר הסכמה, אשר ימונה על ידי יו"ר האגוד המקצועי הרלבנטי.
יתרה מכך, בסעיף 7.17 להסכם נקבע, בין היתר, כי "ככל שייגרם נזק לרכוש המשותף בבניין ו/או לדירות כתוצאה מהעבודות שיבוצע היזם, היזם מתחייב לתקן את הנזק על חשבונו בסמוך ככל הניתן לקרות הנזק ולהשיב את המצב לקדומות [כך במקור-ר.ס.] בהתאם לשביעות רצון המזמין...". משהתייחס ההסכם לחובת הנתבעת לתקן נזקים שייגרמו לדירות כתוצאה מעבודות שתבצע בפרויקט, כאשר לטענת הנתבעת בתשובתה לתגובת התובעת היא ביצעה תיקון בדירת התובעת אשר השיב את מצב הדירה לקדמותו עובר להגשת התביעה, ברי כי מחלוקת בעיניין זה הנה בגדר חילוקי דיעות "בכל הקשור להסכם".
לאור האמור, בין הצדדים נחתם הסכם בוררות החל על הסיכסוך נשוא התביעה.
אכן, נכונות לעשות כל הנידרש לשם קיום הבוררות נבחנת ביחס למועד שקדם להגשת התביעה ולא ביחס להשתלשלות האירועים שלאחר מכן, ואולם בעניינינו, התובעת לא טענה כי עובר להגשת התביעה הציעה לנתבעת לקיים הליכי בוררות וסורבה.
בעיניין זה יודגש כי על פי הפסיקה, תשובה לגופן של טענות שהועלו במסגרת מכתבי התראה בהם נטען כלפי הנתבע כי הוא מפר את התחייבויותיו תוך כדי התראה על נקיטת הליכים משפטיים, מבלי שהנתבע כלל בתשובתו דרישה להעביר את הסיכסוך לבוררות, אין בה כדי ללמד על כוונת הנתבע שלא להזקק להליכי בוררות, ואין הנתבעת חייבת להצביע על פניות קודמות מצדה להעברת הסיכסוך לבוררות.
...
העלאת הטענה בהזדמנות הראשונה ונכונות הנתבעת לעמוד בקיום הליך של בוררות
בפתחו של כתב ההגנה טענה הנתבעת כי יש לדחות את התביעה בשל קיומה של תניית בוררות בהסכם שבין הצדדים.
סיכום
מן המקובץ לעיל עולה כי התקיימו התנאים לעיכוב ההליכים בתובענה זו בשל תניית הבוררות בהסכם שבין הצדדים.
כפי שטענה התובעת בתגובתה, אין מקום להורות על דחיית התביעה, ואני מורה, אפוא, על עיכוב ההליכים בתביעה בהתאם לסעיף 5 בחוק הבוררות.