מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תליית שלטים בניגוד לחוק - כתב אישום

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

לטענת המשיבה, סמכותה להסיר את שלטי המערערת נלמדת מסעיף 39(א) לחוק עזר (שמירת הסדר והנקיון), אשר כותרתו "מיכשול ברחוב", המורה: "לא יניח אדם, לא ישאיר, לא יקים, לא יתלה ולא יטיל ברחוב, לא יבליט מעל לרחוב, ולא ירשה להניח, להשאיר, להקים, לתלות או להטיל ברחוב או להבליט מעל לרחוב, כל דבר, אלא אם דרוש לעשות כן לטעינת הדבר או לפריקתו ותוך כדי פריקתו או טעינתו ולא יותר מן הזמן הסביר הדרוש לכך, אלא אם ניתן לכך היתר בכתב מאת ראש העיריה ובהתאם לתנאי ההיתר". לגישת המשיבה, יש להעניק לסעיף זה פרשנות רחבה שלפיה אין לתלות על גבי חזית ביניין הפונה לרחוב "כל דבר", לרבות שלוט, אלא אם ניתן לכך היתר מאת ראש העיר; וכי ראש העיר ראשי להורות על סילוקו לפי הוראות סעיף 44 לחוק עזר זה, המורה בין היתר כי: "ראש העיריה רשאי באמצעות כל אדם לסלק כל דבר הנמצא ברחוב בנגוד לסעיף 39". לדידי, אין לקבל פרשנות מרחיבה זו, שכן היא אינה מתיישבת עם לשון סעיפים אלו ועם תכליותיהם; סותרת את העקרון שלפיו יש לפרש הוראות המגבילות את חופש הביטוי בצמצום; ואינה מתיישבת עם הוראות חוק עזר (שלוט).
השלוט כלל בעקרו מסרים שקראו לנשיא המדינה, שלא להטיל את תפקיד הרכבת הממשלה על חבר הכנסת וראש הממשלה המכהן בנימין נתניהו בשל כתב האישום שהוגש נגדו.
...
אני סבור כי הפעלת שיקול דעתו של ראש עיריית ירושלים איננה עומדת במבחן הביקורת השיפוטית, כמפורט בחוות דעתו של המשנה לנשיאה ח' מלצר (וכן ספק בעיניי, וסוגיה זו ניתן להותיר להכרעה לעת מצוא, אם יש ממש בטענת המשיבה כי השילוט היווה בכלל "מפגע אסתטי").
בהמשך חוות דעתו, ומשהגיע למסקנה כי ראש העירייה לא היה מוסמך להורות על הסרת השילוט, הדגיש השופט אלרון כי אין להידרש לסבירות החלטתו של ראש העיר ולמידתיותה: "מטבע הדברים, בחינת אופן הפעלת שיקול הדעת של הרשות המנהלית על ידי בית המשפט כרוך בפגיעה משמעותית בעצמאותה. על כן, ובהתאם לעקרון הפרדת הרשויות, על בית המשפט להימנע מבחינת סבירותן ומידתיותן של החלטות מינהליות כאשר אין כל צורך בכך" (פסקה 20 לחוות דעתו).
אני סבור כי החשש מהפגיעות בביטחון האישי ובפרטיות והחשש מהשפעה פסולה על נבחר הציבור – רלוונטי בעיקר כאשר מדובר בהפגנה המתקיימת בסמוך למעונו הפרטי של נבחר הציבור.

בהליך חוקי עזר עירוניים - ברירת משפט (חע"מ) שהוגש בשנת 2019 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

הנאשם טוען כי מדובר בשני מקרים של תליית שלטים בנגוד לחוק העזר, שלגביהם נקטה העיריה בשיטה של "איפה ואיפה". ביום 3.12.17 פנה ב"כ הנאשם למאשימה במכתב ובו ביקש לבטל את הודעת הקנס שקבל הנאשם.
אכן, יש מקום לקבל טענה כי הרשות אינה אוכפת את כל העבירות על חוקי העזר בשל מחסור בכוח אדם, אך הדעת אינה סובלת הגשת כתב אישום כלפי תושב אחד בעיר אשר תלה שלט על מרפסת ביתו, כאשר ישנם תושבים נוספים שביצעו עבירות דומות וכנגדם לא ננקטו פעולות אכיפה, אף כי קיומן של העבירות הובא לידיעת המאשימה.
...
לפיכך, אני קובעת כי הנאשם הוכיח כי תושבים נוספים בעיר ביצעו עבירה של תליית שלטים בחזית ביתם ללא רישיון, וכי תושבים אלה שייכים לקבוצת השוויון של הנאשם.
אשר לשלב השלישי, הגעתי למסקנה כי אין מקום לרפא את הפגם בדרך אחרת, מלבד ביטול כתב האישום.
לפיכך, אני מורה על ביטול כתב האישום לנוכח האכיפה הבררנית מצד המאשימה.

בהליך חוקי עזר עירוניים - ברירת קנס (חע"ק) שהוגש בשנת 2019 בעניינים מקומיים קריות נפסק כדקלמן:

כתב האישום וההליך המשפטי כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס שבעה אישומים שעניינם ביצוע עבירה של תליית מודעות/שלטי פירסום, עבירה לפי סעיף 2(א) לחוק עזר קריית מוצקין (שלוט), תשנ"ה- 1995 (להלן: "חוק עזר קרית מוצקין).
סיכומי הצדדים ב"כ המאשימה טען כי על פי חוק העזר לקריית מוצקין, קיימת חזקת אחריות לפיה מי שתולה או מפרסם את השלוט או מי שהזמין את הדפסתו של השרות הוא מחזיק באחריות לפירסום ואם נעשה שלא כדין – בנגוד לחוק העזר, אזי עבר על החוק.
...
יחד עם זאת, אני סבורה לאחר ששמעתי את ראיות הצדדים כי הנאשם הצליח לעורר ספק בדבר אשמתו.
כאמור, לאחר ששמעתי עדות הנאשם ועדות עד ההגנה מטעמו, אני סבורה, כי מתעורר ספק ביחס לבעלות הנאשם על השילוט מושא כתב האישום בין במישרין ובין בעקיפין .
לפיכך ולאור כל האמור לעיל אני מזכה את הנאשם מחמת הספק מהעבירה שיוחסה לו בכל אחד מהאישומים שבכתב האישום.

בהליך עניינים מקומיים אחרים (עמ"א) שהוגש בשנת 2013 בעניינים מקומיים קריות נפסק כדקלמן:

ניתן לומר איפוא, בהקבלה להליכים אגב-אישום, כי שלושה שלבים לבחינתה של בקשה לפי סעיף 17 לחוק רשוי עסקים; קיומן של ראיות לכאורה לכך כי נעברה עבירה בנגוד לחוק רשוי עסקים (ולחוקים נוספים שבאים להגן על הערכים האמורים), קיומה של "עילת סגירה" ובהתקיים שני השלבים האמורים יש לשקול אם קיימת "חלופת סגירה", אשר פגיעתה בחופש העיסוק, בזכויותיו של מפעיל העסק, של צדדים שלישיים ושל הציבור (משום שלעתים המדובר בעסק חיוני לציבור) פחותה מאשר סגירת העסק כליל.
כתב האישום המוגש בגין עבירות על חוק רשוי עסקים אינו שונה מכל כתב אישום אחר, ופעולת הרשות בהעמדת הנאשם לדין על ידי הגשת כתב אישום דומה לפעילותה של כל רשות תביעה אחרת; נאספים חומרי חקירה על ידי נציגי הרשות שמובאים לתובע ערוני אשר מעיין בראיות ומחליט אם להגיש כתב אישום.
יום בהיר אחד – והדבר היה רק לפני פחות מחודשיים ימים - החליט המשיב כי שוק יופעל, תלה שלט המבשר על בוא היריד, הצטופפו דוכנים, הובאו סחורות ומרכולת, הגיע ההמון ונהיה שוק בטבורה של עיר.
...
נטען גם כי ההחלטות הקודמות של בית המשפט שראו לאפשר המשך קיום השוק לתקופות מוגבלות תומכות אף הן במסקנה כי הסיכון הנטען על ידי המבקשת אינו קיים ולמצער אינו גבוה עד מצב שאינו מאפשר קיום השוק כלל.
לא ניתן גם להתעלם מעמדתה של משטרת ישראל (שהיא שאמורה בסופו של דבר לשקול את הפעלת השוק מההיבטים התחבורתיים) אשר סבורה כי פעילות העסק יוצרת סיכונים תחבורתיים אשר יש צורך בהסדרתם.
אין בידי לקבל את טענות המשיב למניעים פסולים העומדים בבסיס הגשת הבקשה.
סוף דבר, אני נעתר לבקשה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הנאשם היתחזה לרופא שיניים, בכך שיצר מצג שוא בפני לקוחותיו, אשר בא לידי ביטוי בתליית שלט בכניסה לביתו, שלט בו הוא מכונה "דוקטור" ו"רופא שיניים" בעוד שאינו מורשה לריפוי שיניים ואינו זכאי לכינוי "דוקטור". כמו כן ועל מנת ליצור מצג שוא, תלה הנאשם במרפאה תעודות גמר של קורסים בהם הישתתף וחברויות בעמותות דנטליות שונות בהם כינה עצמו "דוקטור". על מנת להישתתף ולקחת חלק בקורסים ובהשתלמויות דנטליות שונות, נהג הנאשם להציג עצמו במירמה כ"רופא שיניים" וכ"דוקטור" שלא כדין.
ב"כ המאשימה הטעימה עוד וטענה, כי לנאשם היו הזדמנויות רבות לחדול ממעשיו, אך הוא בחר להמשיך ולפעול בנגוד לחוק וכן כי לנאשם הרשעה קודמת בגין עבירה של היתחזות לרופא, דבר שלא הרתיעו מלהמשיך ולעבוד כרופא שיניים.
בשים לב לכך שאסופת הפסיקה המחמירה, אשר הוגשה על ידי המאשימה, אינה הולמת את נסיבותיו של תיק זה, שכן אסופת הפסיקה ת/9 כוללת בחובה מקרים החמורים בנסיבותיהם ממקרה זה, הרי שלא ניתן לאמץ את מיתחם הענישה לו עתרה המאשימה כמתחם ענישה הולם בתיק זה. לדידי, מדיניות הענישה הנהוגה במקרים כגון דא מלמדת בדבר הטלת עונש של מאסר בפועל לתקופה לא ממושכת, לרבות עונש של מאסר בפועל בדרך של עבודות שרות, זאת על מי שהורשע בעבירות כדוגמת העבירות מושא כתב האישום המתוקן.
...
סיכומו של דבר, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: למאסר בפועל לתקופה של 6 חודשים, אשר ירוצה על ידי הנאשם בדרך של עבודות שרות, כאמור בחוות דעת הממונה על עבודות שרות, היינו ב"יד עזרה ושולמית" ברח' המלאכה 2 בכרמיאל.
אני דנה את הנאשם למאסר על תנאי לתקופה של 9 חודשים למשך 3 שנים והתנאי הוא כי לא יעבור עבירה של קבלת דבר במרמה, עבירה לפי סעיף 415 לחוק העונשין, התשל"ז-1977, או עבירה של התחזות כרופא, עבירה לפי סעיפים 3(א) ו-52 לפקודת רופאי השיניים ויורשע בגין אחת מהן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו