הועדה המקומית, בפרויקטים אחרים (פרויקט אזורים, פרויקט אשדר), לא ראתה בעיה לגבי זכותן של החברות להגיש בקשות להיתר, הכוללות חלק משטח השצ"פ, והיא התירה, בפרויקטים אלה, הקמת חניות תת קרקעיות מתחת לשצ"פ.
התכנית קובעת במפורש כי ניתן להקים חניונים למגורים[footnoteRef:2] מתחת לשצ"פים, ולא עושה איבחנה בין "פס" השצ"פ לבין שאר שטח השצ"פ. [2: חניונים המשמשים את בנייני המגורים.
ב"כ הועדה המקומית מפנה לכך, שכאשר התכנית ביקשה לאפשר מעבר לרכב חירום, הצלה ושירות, בייעוד שעל פניו אינו מאפשר מעבר לכלי רכב (יעוד שפ"פ), היא ידעה לקבוע זאת במפורש, ראה סעיף 17.1, ס"ק 11 של התכנית.
התכנית לא מצאה לנכון לקבוע קביעה דומה ביחס לשטחי השצ"פ.
ועדת הערר קבעה בענין זה (פיסקה 77) כי "התכנית מתירה בשצ"פ סימון חניות וכן רחובות וככרות לטובת השימושים המותרים במקום, כך שהותרת אפשרות למעבר כלי רכב שנועד לעיתות חירום בלבד בתחום זה, והותרת שטח פתוח עבורו, אינה סותרת חזיתית את השימושים המותרים בשצ"פ ....".
המבחן לעניין זה איננו האם השמוש "סותר חזיתית" את הנאמר בתכנית, אם לאו, אלא האם השמוש הזה נכלל ברשימת השימושים המותרים לפי התכנית.
כך גם בערר (י-ם) 464/08 מלונות שלום נ' רשות הרשוי ירושלים, שם נאמר (בפסקה 158) כי "התכנית הרלוואנטית התירה באופן הברור ביותר מעבר של כלי רכב, הן חירום והן אחרים, על פני השצ"פ לשטח מס' 1, אשר אין חולק כי זהו המיגרש נושא הערר".
גם בערר (מרכז) 271+269/04 ציון לוי נ' הוועדה המקומית ראשל"צ עלתה, בין היתר, הסוגיה של שימוש בשצ"פ לצורך מעבר לרכב, ונקבע כי "ענין זה אכן הוא בשקול דעת, ותלוי בהגדרת שצ"פ לפי התכנית הקובעת אותו. במצב כפי שהונח בפנינו, איננו רואים מניעה לאפשר השמוש בשצ"פ".
הינה כי כן, ובאופן עיקבי, התכנית היא היא הקובעת את רשימת השימושים המותרים באיזור מסוים, ומטרת השמוש, שלגביו מבקשים היתר, צריכה "לעלות בקנה אחד עם אחת מהפעילויות המותרות, המפורטות באותה רשימה". במקרה דנן, השמוש בשצ"פ לצורך מעבר או חנייה של רכב חירום "לטובת" בנייני המגורים, לא הותר בתכנית, ועל כן לא ניתן להתירו.
...
פרשנות תכליתית מחייבת את המסקנה הזאת (שכאמור, יש לה עיגון בלשון התכנית), שהרי מגרש 8ב' הוא מגרש "כלוא", שאין אליו גישה כלל ועיקר.
לסיכום נושא זה, אני מקבל באופן מלא את החלטת ועדת הערר, בכל הנוגע לשביל הגישה להולכי רגל.
(ה) אני מקבל את העתירה (למעט בענין שביל הגישה להולכי רגל) ומבטל את החלטת ועדת הערר מיום 20/4/21, מלבד החלקים בהחלטה הנוגעים לשביל הגישה להולכי רגל.