מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תכנית לצרכי רישום: אישור הוועדה המקומית

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך הורה בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופט א' קיסרי) בהחלטה מיום 25.9.2016 כי אין הכרח לקבל את אישור הועדה המקומית לצורך רישום חלוקת החלקה וביום 9.4.2017 – לבקשת המנהלת המיוחדת, הורה בית המשפט כי המרכז למיפוי ישראל מחוז חיפה (להלן: מפ"י) יפעל לקידום אישור התשריט המתוקן לפי הוראות שפורטו – ובכלל זאת כי האחרון יכין הודעת רישום המופנית לרשם המקרקעין ויפעל לרשום את חלוקת החלקה בפנקסי המקרקעין ללא אישור הועדה המקומית לחלוקה המתוארת (להלן: ההחלטה מיום 9.4.2017).
עוד נקבע כי לאחר הפקדת תשלומי האיזון תהיה המנהלת המיוחדת רשאית להשלים את הליכי הרישום של התצ"ר בלישכת רישום המקרקעין, לפי הוראות שפורטו ובכלל זאת כי רשם המקרקעין ישלים את הרישום ללא צורך באישור הועדה המקומית לתצ"ר. בנוסף להוראות אלו, בית המשפט אישר את שכר המנהלת המיוחדת שהתבקש והורה כי המבקשת ויתר השותפים ישלמו את חלקם בו עד ליום 31.10.2020.
כעולה מפירוט השתלשלות ההליכים עד כה, לפנינו מקרה המגלה מורכבות לא מבוטלת, בשל אי ההתאמה בין חלוקת החלקה לפי תשריט תכנית המתאר לבין חלוקת הזכויות הקנייניות בה. בפסק הדין נושא הבקשה דנן אושר פיתרון ייחודי לגישור על הפער האמור כפי שהותווה בהחלטות הביניים לאורך ההליך, וכפי שצוין בו הקביעה שלפיה רישום תשריט החלוקה המעודכן יכול שייעשה ללא אישור הועדה המקומית אינה מובנת מאליה.
...
אשר לנזקים שפורטו בתשובת המשיבים 5-4, הנוגעים לעיכוב נוסף בהעברה לידיהם של סכומים שקיבלו בתמורה למכירת חלקם במקרקעין (המצויים כעת בנאמנות) אני סבור כי ניתן לתת להם מענה באמצעות מתן הוראות להפקדת ערבות מתאימה להבטחת פיצוי בגין נזקים שייגרמו להם כתוצאה ממתן הצו הזמני אם יידחה הערעור (אשר למען הסר ספק, תהיה יפה גם כלפי המשיבים אחרים, אם ייגרם להם נזק כתוצאה ממתן הצו כאמור).
אשר לעיכוב ביצוע תשלומי האיזון על ידי המבקשת, אני סבור כי אין מקום להקפיא את הוראת בית המשפט שלפיה המבקשת תפקיד אצל המנהלת המיוחדת סכום של 350,000 ש"ח. באיזון בין זכותם של המשיבים ליהנות מפירות זכייתם ובין העיכוב של השלמת הליך הרישום שעליו הוריתי, ונוכח ההתנהלות הדיונית העולה על פני הדברים מצד המבקשת (שבגדרה שונתה עמדתה לגבי האפשרות לרשום תשריט חלוקה ללא הסכמת הוועדה המקומית) אני סבור כי אין מקום להשהות לחלוטין את ביצוע המתווה שעליו הורה בית המשפט המחוזי וכי יש להתנות את מתן הסעד הזמני בהליך דכאן בהשלמת ההפקדה של תשלומי האיזון על ידי המבקשת אצל המנהלת המיוחדת כפי שהורה בית המשפט.
נוכח כל האמור לעיל, ביצוע הוראותיו של בית המשפט המחוזי בכל הנוגע להשלמת הליך הרישום של התצ"ר בלשכת רישום המקרקעין מעוכב בזה עד להכרעה בערעור או עד לקבלת החלטה אחרת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

כמו כן, מוטלת חובה על הועדה לפנות לכל בעלי הזכויות ולקבל עמדתם על מנת לקבוע אם ההליך נערך בהסכמה, וכן להשמיע את עמדתם ביחס אליה (עפ"י סעיף 125(א) לחוק, תוך 8 חודשים מיום תחילת תוקפה של החלוקה החדשה, יגיש יושב ראש הוועדה המקומית למנהל כהגדרתו בפקודת המדידות (מנהל המרכז למיפוי ישראל), תכנית לצורכי רישום התואמת את תכנית החלוקה החדשה שאושרה.
...
עוד צין רובינשטיין במכתבו זה כי "אנו נתמוך בכל הליך חוקי שתנקוט בו המועצה, שיאפשר רישומם של המקרקעין ע"ש המועצה המקומית". על יסוד האמור לעיל, אני קובעת כי עד שנת 2000 הביעה ממ"י גם בדוקומנטציה וגם בהתנהגות את מחויבותה להסכם החליפין, חרף אי ביצוע הרישום עד לאותו מועד, ולמרות אי חתימת ההסכמים או התנגדות הפרטיים (שלטעמי לא הוכחה) והביעה דעתה שהיא תתמוך בכל הליך חוקי שיביא לרישום הקרקע על שם המועצה למטרת בריכת מים ודרך גישה אליה מחלקה 94 שבבעלות משפחת הלוי.
לאור כל המפורט לעיל, מתחייבת המסקנה כי דינה של תביעה זו להתקבל, בין אם מכוח עסקת החליפין שאושרה על ידי הגורמים הרלוונטיים, והמוצאת ביטוי בתכנית ג/5274 ותכנית 819 שהמינהל ערך ואישר, כאשר הוכח כי אי רישומה של מחצית החלקה, בהתאם לעסקת החליפין, על שמו של התובע, תהליך שהמינהל היה אחראי לביצועו, לא היה, כטענת הנתבעות, עקב זניחת התהליך ע"י התובע או אי קיום תנאיו ע"י משפחת הלוי, אלא מסיבות אחרות שאינן קשורות להם, שכן לא בוצע רישום השטח בשל אישור תרש"צים באזור שמנע את אפשרות הרישום ועקב תקלה/טעות מטעם הגורמים בתהליך רישומה של התכנית ובתוכה איחוד וחלוקה.
התוצאה לשיטה אחרונה, אני מורה על קבלת התביעה במלואה ומחייבת את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 950,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ביום 20.12.17 ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בחלקה לא נעשה פירוק שתוף, התכנית איננה מהוה תשריט לצרכי רישום והיא אף לא הוגשה לאישור לועדה המקומית לתיכנון ובנייה.
...
כשהתבקש ניזאר, על ידי עו"ד אלמאדי, להסביר את ההפרש בין סכום החוב לבנק ובין הסכום ששלח ואת פער הזמנים, התחמק ניזאר ממתן תשובה, טען שהוא יכול לשלוח מתנות "איך שאני רוצה" ובסופו של דבר אמר לעו"ד אלמאדי: "כי אתה לא שילמת, כתוב בהסכם אנחנו מוכרים את האדמה של ניזאר בכדי לשלם את החובה בבנק הפועלים ואתה לא שילמת. איפה הכסף שלי? אתה הנציג שלי, איפה הכסף שלי?". אם ניזאר לא ידע על ההסכם ועל כך שזכויותיו נמכרו על מנת לשלם את החוב מכספי התמורה, כיצד הוא טוען בעדותו שהוא העביר את המארקים מאחר שעו"ד אלמאדי לא שילם את החוב? מטעמו של ניזאר העיד גם מר שפיק נשאת קאסם (להלן: "שפיק נשאת"), אשר לא היה צד להסכם המכר.
התוצאה אני מקבלת את התביעה וקובעת כדלקמן: הסכם המכר שנחתם בין התובע לבין נתבעים 4-1, ביום 5.6.1991 ואשר צורף לכתב התביעה, הוא הסכם אותנטי, שריר ותקף, אשר נעשה ונחתם כחוק, בידיעתם ובהסכמתם של כל המוכרים, לרבות נתבע 1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בנספח זה הצדדים הסכימו, בין היתר, כלהלן: "יתוסף תת סעיף 2.4 – "כי ביום 6.11.17 הוגש לאישור הוועדה המקומית לתיכנון ובנייה בחדרה תצ"ר [תוכנית לצרכי רישום- א' ב'], לפיו חולקה החלקה בהתאם להוראות הת.ב.ע כך שניתן יהיה לבנות על החלקה בנכוי השטחים שהופקעו 18 יחידות בגודל ממוצע של כ 400 מ"ר כל יחידה" רישום התצ"ר יעשה מיד לאחר קבלת אישורו ככשיר לרישום, ככל שלא תהיה מניעה משפטית או אחרת".
...
אף שזו טענת התובעים, הם החליטו לצאת מהעסקה והתובע שלח לנתבע הודעת וואטסאפ ביום 30.8.18 בה הודיע :"אני ואישתי כרמית החלטנו לממש את סעיף היציאה מהעסקה ברח' הבקעה.." (נספח 15 לתצהירי התובעים).
אמחיש מסקנתי זו בהודעת הוואטסאפ מיום 30.8.18 אותה שלח התובע לנתבע ובגדרה הביעה רצון לצאת מהעסקה "אני ואישתי כרמית החלטנו לממש את סעיף היציאה מהעסקה ברח' הבקעה.." (נספח 15 לתצהירי התובעים), דבר שלא מתיישב עם טענתם כי אך זמן קצר לפני כן (ביום 15.7.18) הוסכם לדחות את תשלום היתרה עד לקבלת היתר בנייה.
למרות מחדל זה ונוכח הנימוקים עליהם עמדתי לעיל, אני סבור כי התובעים לא עמדו בנטל.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

רשם המקרקעין ירשום בפנקסי המקרקעין, על פי בקשת בעל הקרקע ולאחר תשלום האגרות שנקבעו לכך על פי כל דין, תשריט הכשר לרישום על פי פקודת המודדים וחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, התואם תשריט הנושא עליו אישור יושב ראש הוועדה המקומית שאישרה את התשריט, המעיד כי אין בתשריט סטיות מתכנית שאושרה, וכי הוועדה המקומית אישרה את התשרי"ט. תשריט חלוקה כאמור לעיל, ישמש חלק מתצ"ר (תכנית לצרכי רישום) וזאת לפי הגדרת: - "תצ"ר (תכנית לצורכי רישום)" כפי שצוינה בתקנות המדידות (מדידות ומיפוי), תשע"ו – 2016 (להלן: "תקנות המדידות") שלפיה, תצ"ר הנה: " תכנית המגדירה גבולות מקרקעין ושטחיהם ותשריט, כמשמעותו בפרק ד' בחוק התיכנון והבנייה, המהוה חלק ממסמכיה, משמש לצורכי רישום בשיטת רישום זכויות קניין, או רישום ראשון, או רישום בשיטת השיטריות;
...
אכן, ב"הודעה לחוכר על כוונה להעביר בעלות ללא תשלום" שנשלחה למר קלינברג וגם להורי התובעת (עמודים 21 ו-58 לנספחי נ/5) צויין : "השטח הקלוט ברישומי המנהל. אם זכות החכירה שבידך אינה רשומה בפנקסי המקרקעין, עשוי להיות שינוי בשטח זה, בהתאם למדידות שיבוצעו לצורך הרישום. אם החכירה רשומה בפנקסי המקרקעין, במקרה של סתירה בין נתון השטח כפי שהוא רשום בספרי המנהל והשטח כפי שהוא רשום בפנקסי המקרקעין - יגבר השטח כפי שהוא רשום בפנקסי המקרקעין". ברם, משהמסקנה אליה הגעתי לעיל היא כי בפנקסי המקרקעין לא נרשם לזכות התובעת שטח של 748 מ"ר , הרי שלא נתקיימה כל סתירה בין ספרי המנהל לבין הרישום בפנקסי המקרקעין.
על כן הטענה נדחית.
סיכומו של דבר התביעה לסעדים שנתבקשו ע"י התובעת לתיקון רישומי המנהל כפי שנתבקש בתביעה (הגדרת חלק הורי התובעת / חלק התובעת ואחותה כחכירה של 748 מ"ר וזה של קלינברג/של הנתבעים 1-2 כחכירה של 494 מ"ר) נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו