העותרת החליטה: "לא לאשר את הבקשה וזאת בהתבסס לחוות דעת משפטית בנושא. ככל שתוגש בקשה קונקרטית להקמת אנטנה על עמוד חשמל קיים תשקול המשיבה לאשר הבקשה לתקופה קצובה לאור השינוי הצפוי במקרקעין ובסביבתם, והיות והמיקום המבוקש אינו מתיישב עם התכנית המוקדמת כמפורט לעיל. מדובר במיתקן הניתן להעתקה, מה עוד שעלויות פירוקו והתקנתו באתר אחר אינם משמעותיים באופן יחסי, ככל שבתום התקופה לא ינתן היתר חדש".
פלאפון עררה על ההחלטה האמורה לפני המשיבה מס' 1 (להלן: "ועדת הערר"), ובין היתר טענה בערר שהגישה, כי הבקשה מתייחסת למיקום מדויק וספציפי של המתקן שאותו מבקשת היא להקים, וכי אין כל מניעה תכנונית להקמת המתקן המבוקש, שכן תמ"א 36א' מתירה הקמת מיתקני תיקשורת בכל ייעודי הקרקע בהתאם להוראות התכנית ומגבלותיה, ובין היתר מתירה מפורשות הצבת מתקן שידור באזור בניה עירונית, בתנאי שישולב במיתקן תשתית, כפוף למגבלת גודל ולהנחיות מהנדס הוועדה המקומית (ס' 23.1 לתמ"א).
כמו המשיבות ושלא כב"כ העותרת, סבורני, כי העניין שלפנינו – הצבת מתקן שידור, אכן נכלל בעניינים שבהם עוסקת התמ"א. הקביעה שלפיה ניתן להתיר הקמת עמוד חשמל גבוה מזה הקיים כיום, שעליו יותקן מתקן שידור, מכח הוראת התמ"א (כפי שנקבע בין היתר, בעת"מ (מרכז-לוד) 31804-02-20 פלאפון תיקשורת בע"מ נ' רשות הרשוי אצל הועדה המקומית לתיכנון ובניה נתניה (9.9.20) המצוטט בתשובת ועדת הערר), מקובלת עלי גם היא.
...
מכל מקום, ככל שתאושרנה התכניות האמורות בעתיד, וככל שמיקום העמוד החדש ועליו מתקן השידור המתוכנן, יעמוד בסתירה להוראות התכנית, הרי שממילא ניתן יהיה לחייב העתקת מתקן השידור (בין אם על גבי העמוד שיועתק אף הוא, ובין אם העתקת המתקן לבדו, מקום שהעמוד יבוטל ויוחלף בתשתית תת קרקעית), בהתאם להוראת ס' 6.2 לתמ"א 36א', שלפיה אין בהוראות התמ"א למנוע שינוי ייעודי קרקע אך בשל קיום מתקני שידור שהוקמו על פיה, כאשר "אם נדרשת העתקת מתקן כתוצאה משינוי תכנית, ההעתקה תהיה על חשבון בעל המתקן". יאמר בהקשר זה, כי הטענה שנטענה בשולי העתירה, ללא פירוט רב, בדבר קושי צפוי בהעתקת המתקן בעתיד, בשל העלויות הכרוכות בכך, לא בוססה לסברתי במידה הנדרשת לענייננו, ואיני סבור, כי יש בה לבדה להצדיק קבלת העתירה, מה גם שפלאפון עצמה אישרה, עוד במסגרת הערר שהגישה (בס' 37 להודעת הערר), כי "...דין מתקן התקשורת שיותקן ע"ג עמוד החשמל המשולב, הוא כדין עמוד החשמל. היינו, אם וככל שתידרש בעתיד העתקת עמוד החשמל הקיים כחלק ממימוש תוכנית עתידית במיקום המתקן, הרי שברור כי מתקן התקשורת לא יוכל להישאר במקומו, בשעה שעמוד החשמל עליו הוא מותקן יועתק ממקומו".
נוכח האמור, סבורני כי החלטת ועדת הערר התקבלה כדין, תוך פרשנות נכונה של הוראות הדין הרלוונטיות, ועל יסוד שיקולים תכנוניים מקצועיים נכונים, תוך הפעלת שיקול דעת ראוי, והיא מצויה במתחם הסבירות.
לא מצאתי בהחלטה האמורה פגם העשוי להצדיק התערבות, משכך, סבורני כי אין לקבל את העתירה.
העתירה נדחית אפוא.