מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תיקון פנקס חברים באגודה שיתופית

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

השופט מ' חשין: ענייננו זו הפעם בנושא תיקון פנקס החברים של אגודה שיתופית; ביתר דיוק: במחיקת שמותיהם של חברי אגודה שיתופית פלונית מפנקס החברים של האגודה.
...
הוא הדין בטענות שונות שהועלו מטעם העותרים (כגון טענות בדבר ניגוד אינטרסים), שגם בהן לא מצאנו צורך לדון לעת הזו.
סוף דבר מסקנתנו מכל האמור היא, כי יש לבטל את החלטת הרשם וכי יש להחזיר אליו את הדיון לבחינה מחדש אם יש מקום כי תוחל הוראת תקנה 6 לתקנות החבֵרות על עניינו של כל אחד מן החברים אשר נטען לגביהם כי נתקיימו בהם התנאים להפסקת חברותם באגודה.
אנו עושים אפוא את הצו מוחלט ואנו מחליטים לבטל את החלטתו של רשם האגודות השיתופיות מיום 15 בספטמבר 1998.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 14.02.00 מינה עוזר הרשם חוקר, על פי סעיף 43 לפקודת האגודות השיתופיות, לשם בדיקת טענות האגודה לחברות בתנובה וזאת בהתאם להליך לתיקון פנקס החברים באגודה שיתופית, הקבוע בתקנה 6 לתקנות האגודות השיתופיות (חברות) התשל"ג – 1973 (להלן: "תקנות החברות").
...
אקצר ואומר כי דין התובענה להידחות על הסף בהיעדר סמכות עניינית של בית משפט זה לידון בתובענה.
לאור כל האמור לעיל, לא נותר לי אלא לדחות את התובענה על הסף בשל חוסר סמכות עניינית.
סוף דבר, אני דוחה את התובענה על הסף.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מכל מקום, מצאתי לנכון להבהיר כי אין באמור לעיל משום הבעת עמדה בשאלה זו, וכי על הצדדים ללבן אותה בערכאה המוסמכת ובהליך המתאים, ולא במסגרת ערעור זה. היתערבות בשקול דעת רשם האגודות השיתופיות שלא לתקן את פנקס החברים מכאן לשאלה שנותרה לדיון, והיא האם קמה עילה להתערב בהחלטתו של הרשם שלא להורות על תיקון פנקס החברים, וזאת בנגוד להמלצתה של החוקרת מטעמו של הרשם.
...
החוקרת דנה בעניינו של כל אחד מהמבקשים שלפניה, ובסופו של דבר החליטה להמליץ על קבלת המערערים לחברות בעיקר על יסוד עמדתה כי אף שמדובר במי שמעולם לא ביקשו להתקבל לחברות, יש להכיר בהם כחברי אגודה בשל היותם בעלי נחלה, וזאת בהתבסס על הוראת תקנה 2א לתקנות המאפשרת קבלת חברים לאגודה מקום בו "נהג אדם ונהגו בו כחבר האגודה משך תקופה סבירה, לפי נסיבות העניין...". האגודה הגישה לרשם הליך שכונה ערעור ובו עתרה לכך שלא יורה על תיקון פנקס החברים בהתאם להמלצת החוקרת.
לאור כל האמור לעיל ועל מנת לבחון את טענות המבקשים וטענות האגודה, הן בצד העובדתי והן בצד המשפטי, הנני ממנה את עו"ד אביגייל בהט כחוקרת באגודה.
מקום בו זה הבסיס היחידי או המרכזי למסקנה הרי שלא היה טעם בהתייחסות נפרדת, ולא נפל כל פגם בעמדת הרשם.
עיון בהתייחסות החוקרת אליהם (בסעיף 15 לנימוקים) אינו מלמד כי הנימוק להמלצתה לגביהם שונה או כי היו נסיבות עובדתיות שונות בעניינם באופן המצדיק התייחסות נפרדת, ואיני סבור על רקע המכלול כי יש באותו מסמך כדי לשנות את המסקנה הכללית ולפיה אין די בהכרה במערערים אלה כבעלי נחלה כדי להפוך אותם לחברי אגודה מכוח תקנה 2א לתקנות.
סיכום בכפוף לאמור לעיל לעניין מערערים 11-12, הערעור נדחה.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בקליפת האגוז יצוינו טיעוני ב"כ המשיבים 1 ו- 4, שם תיאר את ההליך אשר נעשה על ידי מוסדות האגודה לתיקון רישום פנקס החברים ביחס למבקש, בדומה למספר חברים נוספים, עת הוברר כי חדלו, לטעמה של האגודה, לקיים את "הסגולות הדרושות לחברות לפי תקנות האגודה" (ראה תקנה 5(א)(3) לתקנות האגודות השיתופיות (חברות), שעניינה "פקיעת חברות" וכן ראה עמוד 15 לפרוטוקול מיום 26/12/18, שו': 1-17).
...
בהתאם לכך ניתנה הסכמתם לעיכוב ההליך בכללותו והעברתו לבוררות בידי בורר על פי קביעת רשם האגודות השיתופיות בהתאם לחוק הבוררות וככל ויעשה כן, ללא דיון נוסף, כאמור, מוחלים הם על הוצאותיהם בגין הדיונים אשר נערכו עד כה. לאור האמור התוצאה היא אפוא, כי מצאתי לקבל את טענת המשיבים באופן חלקי במובן זה כי אין לקבל בשלב זה את טענת המבקש כי הינו חבר באגודה, אלא כי קיימת מחלוקת של ממש בין הצדדים בסוגיה זו, עת בפועל פני הדברים הוא כי ועד האגודה נקט בפועל בהליך לגריעתו מפנקס החברים.
תקנון האגודה ואף הדין ברורים בעניין זה. התוצאה אפוא, כי הנני מורה על עיכוב ההליך שבפני, בהתאם לסעיף 5 לחוק הבוררות תשכ"ח 1968, לצורך הבאתו ע"י ב"כ הצדדים בפני רשם האגודות השיתופיות, לצורך הכרעה במחלוקות שבין הצדדים.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענתו, אין חובה לפנות לרשם האגודות השיתופיות לשם תיקון פנקס החברים, ובאשר להליכי הבוררות, כי אז סעיף הבוררות בתקנון אינו חל על הסיכסוך שלפנינו, ואף אם היה חל, כי אז האגודה לא הראתה כי הייתה מוכנה לעשות כל הדרוש לקיום הבוררות, מה עוד שההליך הנוכחי הוא למעשה המשכו של ההליך הקודם, ובהליך הקודם לא עלתה כל טענה ביחס לבוררות בין הצדדים.
...
לאחר ששקלתי טענות באי כוח הצדדים, ובהסתמך על הדברים שלעיל, הנני מקבל טענתה של התובעת, כי עניין חברותה של התובעת באגודה (או אי חברותה בה) הוא עניין קונסטיטוציוני ואינו "עניין פנימי", ועל כן סעיף 132 לתקנון האגודה אינו חל על העניין שלפני.
סוף דבר אשר על כל האמור לעיל, הנני מחליט כדלקמן: (א) הנני דוחה את הבקשה.
(ב) הנני קובע התובענה לקדם משפט ליום א' 9.1.2020 בשעה 09:00.
(ג) הנני מחייב את האגודה לשלם לתובעת הוצאות הבקשה (כולל מע"מ) בסך 9,360 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו