מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תיקון כסא גלגלים על ידי המדינה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

מר פנחס גלעד (להלן: גלעד) הוא אדם עם מוגבלות פיזית ומתנייד באמצעות כסא גלגלים.
הואיל וגלעד סובל ממגבלה בניידות, רכישת האביזרים ממומנת על ידי המדינה (באמצעות המוסד לביטוח לאומי), במסגרת זכאותו לגימלת ניידות.
בסיכום חוות דעתו ציין מומחה בית המשפט כי לדידו קיימות שתי חלופות, האחת כי תמן תבצע את תיקון הליקויים או תפצה את התובע בשיעור שיקבע על ידי בית המשפט.
...
ביום 30.9.2021 דחיתי את בקשת גלעד וציינתי בין היתר דברים אלו – "התשתית הראייתית שמונחת כעת לפניי לא מובילה אותי למסקנה שיש קושי בחוות הדעת שמצדיק נקיטת מהלך קיצוני של מינוי מומחה אחר תחת המומחה שמסר חוות דעת, או אף מינוי מומחה נוסף. הטעם לכך הוא כי לא ניתן ללמוד מתוכן חוות דעת כי נפל פגם כלשהו בחוות הדעת או בעבודת המומחה. לא בכדי הצדדים צירפו לבקשה ולתגובה תצהירים. התצהירים כוללים טענות עובדתיות סותרות באשר לאופן בו התנהלה בדיקת המומחה, וברי כי לאור מחלוקת זו, לא ניתן לקבל את טענותיו של המבקש ללא בירור עובדתי. באופן כללי יותר, ראוי כי בקשה מסוג הבקשות שהגיש גלעד – ובמיוחד כשהיא מתייחסת לקביעות המקצועיות שכלולות בחוות הדעת – תוכרע לאחר בירור עובדתי שכולל גם את חקירת המומחה עצמו בבית המשפט". עם זאת, בהחלטתי לא שללתי את האפשרות כי גלעד ישוב ויעלה בקשת פסלות, ככל שלאחר חקירת מומחה בית המשפט, יצליח לבסס עילה לפסילתו או למינוי מומחה נוסף לצדו.
המסקנה אפוא שיש לדחות את תביעת גלעד ומנגד יש לקבל את תביעת תמן תוך הפחתת הסך של 29,385 ₪ (נכון למועד פתיחת תיק ההוצל"פ).
אשר על כן, אני מחליט לדחות את תביעת גלעד (שהוגשה בת"א 14238-09-19).
אני מקבל את תביעת תמן (שהוגשה בת"א 32655-04-19) באופן חלקי ומעמיד את החוב נכון למועד פתיחת תיק ההוצאה לפועל ע"ס 69,138 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ת"פ 47668-10-17 מדינת ישראל נ' חלפון (עציר) 13 פברואר 2019 לפני כבוד השופטת מיכל ברק נבו המאשימה מדינת ישראל על ידי פמ"מ - עו"ד ליאת גילבוע הנאשם חי יוסף חלפון על ידי בא כוחו עו"ד שירן ברגמן הכרעת דין
כמו כן, נגרמו נזקים לדירה בקומה הרביעית, שהערכת עלות תקונם מסתכמת בכ-77,278 ₪.
כך גם בהודעה נוספת: "הייתה טלוויזיה עומד על המזנון, שולחן סלון, כיסא גלגלים, כיסא של המקלחת, ספה. כל הציוד היה לי. הכול נשרף. מקרר, מכונת כביסה גז תנור מיקרו. מחשב. את כל הבית שרף לי חדר שינה הכול נשרף. גם לשכנה למעלה נשרף. כל הרכוש שלי הכספים שלי הניירות שלי". השוטר **** שרוני תיעד בצלום וידאו (ת/11) את ניזקי הדירה של השכנים, מישפחת סוויסה, וציין בדוח פעולה ת/9 את שעשה וראה.
...
סיכום אני קובעת, כי בסופו של יום, הוכח במידה הנדרשת במשפט פלילי, שביום 16.10.17, בשעה 23:30 לערך, עת הייתה מרים לבדה בדירתה, הגיע הנאשם לדירה כשהוא מצויד במצית.
אני קובעת שהאישום הראשון לא הוכח, וחלק מהעבירות שיוחסו לנאשם באישום השני - ניסיון הצתה, פציעה בנסיבות מחמירות וכניסה למקום מגורים בכוונה לבצע פשע - לא הוכחו, אף הן. לאור כל האמור, אני מזכה את הנאשם מביצוע העבירות מושא האישום הראשון.
אני מרשיעה את הנאשם בביצוע העבירות הבאות מתוך האישום השני: הצתה, לפי סעיף 448(א) רישא לחוק; תקיפה סתם, לפי סעיף 379 לחוק; איומים, לפי סעיף 192 לחוק; היזק בזדון, לפי סעיף 452 לחוק; העלבת עובד ציבור, עבירה לפי סעיף 288 לחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לפי חזקה זאת, יתפרשו דינים, ככל שהדבר ניתן, כמבקשים להגשים את האמנות הבינלאומיות שאושררו על ידי מדינת ישראל [בג"ץ 2599/00 יתד – עמותת הורים לילדי תיסמונת דאון נ' משרד החינוך פ"ד נו(5) 834 (2000)] .
(ה)  בבוא בית המשפט לפסוק פיצויים בלא הוכחת נזק כאמור בסעיף קטן (ב)(2), רשאי בית המשפט להיתחשב, בין השאר, במספר התביעות שהוגשו נגד הנתבע, בסוג השרות או המקום, בהקף פעילותו לרבות הקף האוכלוסייה הנדרשת לשירות או למקום, בטיב ועלות התאמת הנגישות, במועד בניית המקום, בקיומם של מקורות מימון חצוניים וממלכתיים לבצוע התאמת הנגישות ובהקף מחזור ההכנסות או שיעור הרווח של מי שאחראי לבצוע התאמות הנגישות על פי הוראות פרק זה. תיקון מס' 2אי מניעת סעדים אחרים בתובענה ייצוגית 19סד. אין בהוראות סעיפים 19נד עד 19סג כדי למנוע מאדם עם מוגבלות סעד משפטי אחר כלפי הנתבע.חזקות 19סה. (א)  הוכיח התובע בהליך אזרחי לפי סעיף 19ו אחד מאלה, חזקה שהנתבע פעל בנגוד להוראות אותו סעיף, כל עוד לא הוכיח הנתבע אחרת: (1)   הנתבע סרב לספק מוצר או שירות צבורי, מנע כניסה למקום צבורי או סרב לתת שירות במקום צבורי לאדם עם מוגבלות, לאחר שבירר פרטים הנוגעים למוגבלותו; (2)   הנתבע סרב לספק מוצר או שירות צבורי, מנע כניסה למקום צבורי או סרב לתת שירות במקום צבורי, לאדם עם מוגבלות, ולא סרב או מנע כניסה כאמור, באותן נסיבות, למי שאינו אדם עם מוגבלות; (3)   הנתבע היתנה הספקת מוצר או שירות צבורי, כניסה למקום צבורי או מתן שירות במקום צבורי, לאדם עם מוגבלות, בקיום תנאי אשר אינו נידרש ממי שאינו אדם עם מוגבלות.
אם ב- Manual on Access to Air Transport by Persons with Disabilities שהוציא האירגון הבנלאומי לתעופה אזרחית (ICAO] ב-2013, ניתן רק ללמוד על דרך הדרש כי האחריות לפירוקו של כסא גלגלים טרם העלאתו לטיסה, אם יש צורך בכך, מוטלת על מפעיל הטיסה [ראו נסוחו של סעיף 8.6 למדריך הכולל הוראה בדבר הרכבתו מחדש של כסא הגלגלים על ידי מפעיל הטיסה, כאשר בנגוד לפרשנותה השגויה של הנתבעת מס' 3 - Mobility aids כולל גם כסא גלגלים – ראו הכותרת לאותו פרק, וההקשר של סעיפים 8.1-8.3 לו], בא הקוד הפדראלי האמריקני Electronic Code of Federal Regulations, בפרק המיישם ה- Air Carrier Access Actמ-1986, ומורה כך ברחל ביתך הקטנה [Title 14 , Chapter II , Subchapter D , Part 382, סעיף 382.127 (c)]: If the battery on the passenger's wheelchair or other similar mobility device has been labeled by the manufacturer as non-spillable as provided in 49 CFR 173.159(d)(2), or if a battery-powered wheelchair with a spillable battery can be loaded, stored, secured and unloaded in an upright position, you must not require the battery to be removed and separately packaged.
...
מן התלמוד אל המעשה: אף מבלי להידרש לשאלה האם עמדו טרוול ואירו בנטל השכנוע, אל מול החזקה שבחוק השוויון, לכך שמטעמי בטיחות הייתה חובה לפרק את סוללות כיסא הגלגלים של ולדי בטרם הטענתו במטוס ולשאלה האם פרסמה טרוול לנוסעיה תנאים ברורים המתייחסים לכך, ולעניין זה אפנה לסתירות בין גרסאות שתי הנתבעות הללו ביחס לזהות גוזר הגזירה, הן לכך שטייס המטוס לא הובא לעדות, אף לא הוצג דו"ח הטיסה, ולא הוגשה חוות דעת מומחה כלשהי המאששת כי המדובר בסוללות מסוג המצריך פירוק כאמור מטעמי בטיחות [וראו הקוד האמריקני בסעיף 15 להלן], וכן לאמירות נציג הנתבעת מס' 2 ביחס לתנאי התובלה כי "יכול להיות שהסעיף לא מנוסח הכי בהיר בעולם" וכי "אי אפשר להיכנס בפרסום לדקויות שלא כל אחד יודע" [עמ' 36 לפרוטוקול מיום 31.5.20 ומיום 7.6.20, להלן "הפרוטוקול", שורה 16, עמ' 37, שורות 24-25], סבורני כי די בכך שעובדי הנתבעות מס' 2 ו-3 לא העלו על דעתם כי עליהם לסייע לולדי בפירוק כיסא הגלגלים וממילא לא טרחו לפרק את כיסא הגלגלים בעצמם, ודי בכך שהנתבעות 2-3 לא העמידו ולא הכשירו עובד מטעמם לצורך פירוק כיסאות גלגלים תוך ציודו בכלים מתאימים, על מנת לקבוע כי הנתבעות 2 ו-3 הפלו את ולדי בהעמידן תנאי שלא ממין העניין הדורש מאדם עם מוגבלות להרים עצמו בציציות ראשו ולפרק בעצמו את כיסא הגלגלים עליו הוא יושב.
פרי המפורט לעיל - נוכח המתואר בסעיפים 1-4 לפסק דין זה, והגדרת "מי שעיסוקו" לפי סעיף 19 (ה) לחוק השוויון, ובשים לב לשיקולים המפורטים בסעיף 19 נא (ה) לחוק השוויון, לרבות היקף האוכלוסייה הנדרשת לשירות או למקום, אני מקבל את התביעה במלואה כנגד הנתבעות מס' 2 ו-3, ביחד ולחוד.
בשל האמור בסעיף 19 לעיל נדחית התביעה כנגד הנתבעת מס' 1.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פרשת המקרה וטענות הצדדים התובעים הגישו נגד הנתבעת כתב תביעה, בו הם עותרים לתשלום סך של 11,921 ₪, בעקבות אובדן רגלית של כיסא גלגלים שבאמצעותו מתנייד התובע, במסגרת טיסה לצרפת.
על רקע זה עותרים התובעים להחזר בגין הוצאות בעין ולפצוי בגין נזק נפשי על-פי הוראות האמנה לאיחוד כללים מסוימים בדבר תובלה בין-לאומית באויר שנחתמה במונטראול, שאושררה על-ידי מדינת ישראל במסגרת תיקון לחוק התובלה האוירית, התש"ם-1980 (להלן: "אמנת מונטראול").
התובע העיד כי בשלב ראשון קיבל רגלית חלופית מהחברה שדרכה רכש את כסא הגלגלים על-מנת שיוכל לתפקד, גם אם בחוסר נוחות; וזמן קצר לאחר מכן רכש רגלית חדשה.
...
לאחר ששקלתי את מכלול הנסיבות בדבר הנזק בעין ועוגמת הנפש שנגרמה לתובעים, ואת ההתנהלות של כל אחד מהצדדים, אני סבורה כי זהו המקרה המצדיק מתן פיצוי בסכום הקרוב לתקרת הפיצוי הקבועה באמנת מונטריאול, העומדת על סך של 12,000 ₪ עבור שני התובעים.
בפסיקת הוצאות ההליך, סבורני כי יש להביא בחשבון גם את העובדה שלא הובאה בפניי מחלוקת מהותית, כאשר מלכתחילה הודתה הנתבעת באחריותה ובמחדליה, והכירה בעוגמת הנפש שנגרמה לתובעים ובזכאותם לפיצוי.
סוף דבר על יסוד כל האמור לעיל הגעתי למסקנה כי דין התביעה להתקבל בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במועד קבלת התובע לבית לוינשטיין היה התובע רתוק למיטה ובהמשך לכסא גלגלים, וזקוק לעזרה מלאה בכל הפעולות הבסיסיות.
המדינה הגישה תיק מוצגים ובו הצעת חוק ביטוח נפגעי חיסון (תיקון – הוספת חיסון השפעת) משנת 2007, וכן טיוטאות של שני צוים שעניינם שינוי התוספת לחוק לביטוח נפגעי חיסון, מהשנים 2020 ו-2021.
"ואמנם, רבים עמדו על הקשיים הכרוכים ביצירה פסיקתית של עוולה חוקתית, שעה שהמחוקק לא עיגן קיומה של עוולה כזו בחוק. כך, הטלת חבות זו בפסיקה עשויה להשליך באופן ניכר על המדיניות השלטונית בתחומים שונים, על סדרי עדיפויות צבוריים, על משאבי המדינה וכיוצא באלה. לפיכך, מתעורר קושי ממשי ביצירתה של עוולה חוקתית בפסיקה, חלף הסדרתה בחקיקה" (סעיף 12) בראייתי, ראוי ונכון לקבוע בחקיקה אחריות של המדינה לתשלום פיצויים בגין עוולה חוקתית ובהעדר אשם, על מנת למנוע מצב שבו הפרט משלם את מחיר הנזק שניגרם על ידי פעילות שלטונית לטובת כלל הציבור.
...
החלטתי לדחות את התביעה מן הנימוקים הבאים: לא הוכח קשר סיבתי בין החיסון להתפתחות המחלה.
סוף דבר, התביעה נדחית.
בהינתן כל אלה, ישלם התובע הוצאות בסך 7,500 ₪ לנתבעת 1, ו-10,000 ₪ לנתבעת 2.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו