מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תיקון טעות באמצעות תיקון צו בית משותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

מצג זה שהתברר כשגוי הביא להערכה נמוכה של הבית בגינה נאלצו למשכן את דירתם הנוספת ולשלם מס רכישה בסך 31,500 ₪, וכן הביא למניעת האפשרות להרחיב את הבית ע"י בניית חדרים נוספים.
בכל הנוגע לתביעה להשבת הסך של 9,472 ₪, על אף טענת הנתבע 3 כי מדובר בתשלום ששולם בעבור תיקון שטר המכר, ואכן התשלום שולם קודם לחתימה על הנספח, הסכמה מאוחרת לכך, בגוף הנספח, קובעת כי שכה"ט בעבור תיקון צו הבית המשותף יהא הסך הנ"ל ששולם כבר ע"י התובעים.
...
לאור כל האמור לעיל, התביעה כנגד הנתבעים 1 ו-2 נדחית.
התובעים ישלמו הוצאות הנתבעים 1 ו-2, במכלול נסיבות העניין, בסך כולל של 3,000 ₪.
כן, ישלם הנתבע 3 לתובעים הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד, במכלול נסיבות העניין בסך כולל של 1,500 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לאור נתונים אלה - בבחינת תום הלב של המשיבה, היתעלם ביהמ"ש מכך שהמשיבה לא טירחה לבדוק הרישום העדכני של נסח הרישום, למרות שידעה שבוצע תיקון של צו הבית המשותף ותחת לבדוק הענין או לפנות למפקחת על רישום המקרקעין, שהיא הפורום לטענות המשיבה הוגשה התלונה במישטרה, תוך הסתמכות על מסמכים ישנים ואי גילוי התיקון שנעשה בצו רישום הבית המשותף, לפיו החניה רשומה על שם סירוטה ולא על שם המשיבה, תוך הסתרת פרטים מהותיים אלה; מכל מקום המישטרה אינה הגוף הנכון לבדיקת הזכויות הקנייניות, ומכאן שהתנהלות המשיבה היא בחוסר תום לב, ולא עמדה בנטל להוכיח, כי התלונה הוגשה בתום לב, במיוחד כאשר הובהר לה על ידי עו"ד עירית אביר - שטיפלה בתיקון צו רישום הבית המשותף - שנפלה טעות ברשום בזיהוי הדירות בתשריט וכי דירת המשיבה נרשמה בחלקת משנה 27 במקום חלקת משנה 30 והיא פועלת לתיקון הצוו, אשר כפועל יוצא ממנו, יתוקנו גם הצמדות החניות ואין מדובר בתיקון טכני.
...
ביהמ"ש מוסיף שגם אם המשיבה היתה מודעת לרישום העדכני, הרי שלא היה בכך כדי לפגום באמינותה שהחניה שלה "שכן המסמכים שהציגה ועליהם הסתמכה מלפני אותו תיקון טעות ברישום, מלמדים כי המחלוקת סביב הבעלות בחניה הינה מחלוקת אמיתית ובהינתן כי מכתבה של עו"ד אביר מתייחס, כאמור, לטעות ב"רישום", מקובלת עלי לחלוטין טענת הנתבעת כי סברה כי גם לאחר התיקון החניה תמשיך להיות שלה ולא תועבר לאחר.
המסקנה, איפוא, שגם היא לא סברה שהנושא כה ברור ומובהק כפי שניסתה להציג זאת במהלך הדיון.
פנייתה למשטרה עם מסמכים ישנים שאינם עולים בקנה אחד עם הרישומים בלשכת רישום המקרקעין, גובלת בחוסר תום לב מובהק על כן, אני מקבלת הערעור וקובעת שהתנהלות המשיבה אינה חוסה תחת ההגנה שבסעיף 15 (8) לחוק.
ככל שביהמ"ש יגיע למסקנה שהפרסום אינו חוסה תחת ההגנה שבס' 15(3) ידון גם בשאלת הפיצוי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

טעות בתשריט הבית המשותף 11.1 לטענת התובעת, בעטיה של טעות שביצעה הנתבעת בתשריט הבית המשותף, נרשם אחד מחדרי דירתה תחת דירה אחרת, ובמשך חודשים רבים פנתה התובעת לנתבעת לתיקון הטעות.
11.4 יתרה על כן, במכתב בא-כוחה של התובעת מיום 25.2.19 (נספח 24 לתצהיר התובעת) אין כל זכר לטענה כי התובעת מבקשת למכור את הדירה או כי תיקון צו הבית המשותף מעכב אותה וגורם לה לנזקים.
12.3 מזגנים 12.3.1 בחוות דעתו, העריך מומחה בית המשפט את עלות תיקון המזגנים בדירה בסכום של 3,000 ש"ח. 12.3.2 אלא שהצורך בתיקון המזגנים כלל לא הוכח ע"י התובעת, אשר לא הביאה כל חוות דעת מומחה בתחום הרלוואנטי (מיזוג אויר) אשר יקבע כי המזגנים היתקלקלו מחמת עבודות שביצעה הנתבעת בבניין.
...
על כן, הדרישה לפיצוי בגין משקוף הממ"ד נדחית.
דרישתה של התובעת לפיצוי בגין עגמת נפש – נדחית.
התוצאה 14.1 אשר על כן, ועל יסוד כל המפורט לעיל, אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים ת"א 30354-01-21 טובול ואח' נ' קפלן ואח' בפני כבוד השופטת חגית מאק-קלמנוביץ התובעים: 1. עליזה טובול 2. ישראל אשכנזי 3. עפרה נחמיאס 4. אילנה לוי 5. עוזי רוטשטיין 6. רוברט ג'ון אומן 7. נגה אומן דוד 8. יוסף אליהו דוד 9. מיטל קדש הראון 10. עמית הראון ע"י ב"כ עו"ד שחר אלון נ ג ד הנתבעים: הנתבעים הפורמאליים: 1. שמואל קפלן 2. יהודית קפלן ע"י ב"כ עו"ד ראובן טקו 3. רות אהרונסון 4. יואב פז 5. עדית פז 6. מלכה עמדי 7. ורדית ציפורה טוקטלי 8. רונן בצלאל פסק דין
הנתבעים אינם מתנגדים לתיקון צו הבית המשותף כך שיכלול את ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים בהסכם 2005, אולם הם מתנגדים לשינויים נוספים, לתיקון טעויות שלטענתם אינן טעויות סופר, ולמינוי בעל תפקיד, אשר לטענתם ימנע מהם אפשרות להביע את עמדתם בהליך הרישום המתוקן.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, החלטתי למנות את ב"כ התובעים לפעול בשם כלל דיירי הבניין לתיקון רישום הבית המשותף.
אני מקבלת את התביעה, וקובעת כי ברישום המתוקן של הבית המשותף יש להביא בחשבון גם את ההצמדות כמתואר בסעיף 3 לפסק הדין.
לצורך ביצוע הרישום בהתאם לפסק הדין, אני ממנה את ב"כ התובעים עו"ד שחר אלון לפעול בשם כלל דיירי הבניין לתיקון רישום הבית המשותף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעות 1,6 הגישו כתב הגנה ובו טענו שאכן היו טעויות רבות ברשום הבית המשותף, ללא ידיעתן, שנעשו על ידי הנתבע 7, והן פנו אליו בדרישה לתיקון אך לא נענו.
בתגובה שהגיש הנתבע 7 טען שלא הייתה הצדקה לתבוע אותו לצורך תיקון צו הבית המשותף בשל הטעות שנפלה בו. הסעד של תיקון הבית המשותף נידרש כנגד הנתבעת 1 שהייתה אמורה לרשום את הבית במסגרת הסכמי המכר, וכן היה צריך להגיש את התביעה כנגד בעלים האמורים להפגע משינוי הרישום, ומי שהטילו עיקולים.
...
אני דוחה את טענת הנתבעת 1 שטענה בצורה סתמית ובלתי הגיונית שהתובעים אחראיים לטעות ברישום, משום שלדבריה לא שילמו את עלות רישום הבית המשותף.
ב), והאחר כמי שנטל על עצמו לטפל ברישום הבית המשותף וברישום הזכויות, וקיבל שכר על כך. אני דוחה את טענת הנתבע 7, כאילו מכיוון שמדובר בתביעה לצו עשה ולא לנזק והצו ניתן, אין מקום לחייבו בהוצאות.
לפי חשבון זה, שכר טרחת עורך דין עבור הרישום עצמו הוא 9,613 ₪ בתוספת מע"מ. בהנחה שהסכום הסביר עבור התביעה הוא 10,000 ₪ בתוספת מע"מ, אני מחייב את הנתבעים 1 ו-7 ביחד ולחוד לשלם לתובעים 1,153 ₪ בגין אגרת התביעה, ועוד 21,313 ₪ בגין שכר טרחת עורך דין, כשאליו נוסף סכום השווה למע"מ לפי תקנה 153 (ג).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו