לאחר שב"כ המאשימה מסר, כך על פי הפרוטוקול, כי לאחר שניסה ליצור קשר עם הנאשמים היתקבל מיסרון בנוסח "סליחה אין לי אפשרות לדבר כרגע" והמזכירה האלקטרונית ענתה לשיחה, התקבלה החלטה בזו הלשון:
"בהתאם לסעיף 118 לחוק סדר הדין הפלילי, מוסמך בית הדין להורות על גביית עדות מוקדמת גם שלא בנוכחות מי שעוי להיות נאשם. במקרה שכזה מורה החוק על תעוד חזותי של העדות.
...
טוענים הנאשמים, כי לא זו בלבד שלא זומנו לדיון - טענה אותה אין בידי לקבל לאור נימוקיו של כב' השופט ספיבק אשר הכריע בענין זה וקבע כי הוכח בפניו שהנאשמים אינם ששים לשתף פעולה עם רשות האוכלוסין וההגירה, לא התייצבו לחקירה אליה זומנה, לא ענו לשאלות הפקחים במועד הביקורת ועל פי תצהיר המוסר זומנו לישיבת גביית העדות המוקדמת ואף ב"כ המאשימה עשה נסיון ליצור עימם קשר מעמד הדיון, נסיון שלא צלח – אף נפלו פגמים בפרוטוקול הדיון אשר אינו משקף נאמנה את התעוד החזותי של הדיון.
לא שוכנעתי מעדותה של הנאשמת, כי אלה היו פני הדברים.
סיכומו של דבר, אין בטיעוני הנאשמים כדי להפריך את החזקה הקבועה בסעיף 4א' לחוק לפיה, משנתפסה העובדת הזרה בחצריהם ברי, כי הועסקה על ידם.
בפסה"ד בענין ערגה מן נקבע:
"ויודגש, אין באמור לעיל כדי להוביל למסקנה כי עת מבוצעת עבירה על ידי בני זוג המהווים "יחידה כלכלית" אחת יש לקבוע עונש אחד שמחולק בין בני הזוג, בין אם באופן שווה בין אם באופן אחר.