המבקשות טוענות כי ראוי להעניק את הסעד המשפטי המבוקש על פי דין ומנימוקי של גניבת עין, תאור כוזב והתערבות לא הוגנת על פי חוק עוולות מסחריות התשנ"ט – 1999 (להלן: "חוק עוולות מסחריות"), הפרת סימן מסחר, הטעיית הצרכן, הפרת זכויות יוצרים, עשיית עושר ולא במשפט ופגיעה במוניטין.
האם סימן הסנפיר המוטבע על מוצרי הטקסטיל של המבקשות הוא אכן סימן גנרי, כטענת המשיבה? או שמא מדובר בסימן שאופן עיצובו ייחודי למבקשות בלבד שהעתקתו מהוה הפרה ופגיעה בזכויות ?
אציין כבר עתה כי אין זה המקום והשלב הדיוני להכריע בשאלה זו. סוגיה מהותית זו טעונה בירור עובדתי ובחינה ראייתית במסגרת התיק העקרי, ולא בבקשה שעניינה מתן צו מניעה זמני, אשר הכרעה בה ניתנת בדוחק הזמן.
...
לסיכום סוגיית מבחן הדמיון החזותי:
אני מוצאת, כי על פני הדברים, לכאורה קיים דמיון בין מוצרי כלי המיטה והמגבות שמייצרת הגב' קופל לבין מוצרי המשיבה ואשר הוצגו לפני במסגרת בקשה זו.
הצרכן הסביר המתבונן בשני ההדפסים,עשוי לסבור כי זהו אותו מוצר.
בהחלטה זו לעיל, אני קובעת כי בשל העדר אלמנט ההטעיה כמו גם מבחני טיב הסחורה וסוג הלקוחות, הרי עילת התביעה העיקרית, גניבת עין, אינה עומדת למבקשות בשלב לכאורי זה לצורך הסעד הזמני המבוקש.
סיכום
מן המקובץ לעיל אני קובעת כדלקמן, לצורך הסעד הזמני בלבד, ומבלי לקבוע מסמרות בהליך העיקרי לגופו :
בשים לב למכלול הנתונים, חרף הדמיון בין פריטים מתוך קולקציית הים של המשיבה לבין קולקציית הטקסטיל של המבקשות, הרי נוכח השוני המהותי בין חוג הלקוחות וטיב הטובין, וקביעתי הלכאורית כי לקוחות המבקשות אינם מוטעים לחשוב, כי הסחורה אותה מוכרת המשיבה יוצרה על-ידי המבקשות ונחזית כשייכת להן, אינני רואה מקום למתן הסעד הזמני המבוקש.