המשיב הגיש נגד המבקשים תביעה כספית לסך של 120,000 ₪, בעילה מכוח חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה - 1965.
כתב התביעה כולל עילות תביעה חלופיות, ובהן עילות נזיקיות, לרבות רשלנות בייצוג, פגיעה בפרטיות, פגיעה בשם הטוב ופגיעה במוניטין.
(5) פירסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין-שיפוטית על פי דין, שנעשה תוך כדי דיון בפניהם, או בהחלטתם, או פירסום על ידי בעל דין, בא כוחו של בעל דין או עד, שנעשה תוך כדי דיון כאמור";
בפסיקת בית המשפט העליון בעיניין רע"א 1104/07 עו"ד פואד חיר נ' עו"ד עודד גיל, פ"ד סג(2) 511, נקבע, ברוב דיעות, כי החיסיון המוענק לפרסומי לשון הרע תוך כדי דיון שפוטי, לפי סעיף 13(5) לחוק, הוא חיסיון מוחלט:
"סעיף 13 קובע 'הגנות מוחלטות' (ראו אורי שנהר דיני לשון הרע 191 (1997)). אחת מן ההגנות המוחלטות - זו הקבועה בסעיף 13(5) לחוק - מתירה פירסום הכולל לשון הרע שנעשה על-ידי בעל דין, בא כוחו של בעל דין או עד, 'תוך כדי דיון' בפני גורם שפוטי. ניתן לומר כי המונח 'הגנה מוחלטת' יש בו חוסר דיוק מסוים, שהרי ההגנה מותנית בהתקיימות התנאים הנקובים בסעיף. אולם סעיף 13, בנגוד לסעיפי ההגנות השכנים (סעיפים 14 ו- 15), אינו מותנה בדרישה של אמתות הפירסום או בדרישה של תום-לב ... משמעות הדבר היא שגם פירסום כוזב, שנעשה שלא בתום-לב (ואף בזדון), לא יהווה עילה למשפט פלילי או אזרחי, ובילבד שמתקיימים התנאים הקבועים בסעיף המשנה הרלבנטי. במובן זה מדובר ב'הגנה מוחלטת'" (בעמ' 520).
פסק הדין היתייחס לתחולתו של סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע על מכתב התראה הנשלח טרם הגשת תביעה.
נמצא שהפרסומים שהמשיב ייחס למבקשים בכתב התביעה, כבסיס לעילת תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע, הם בבחינת "פרסומים מותרים", שאינם יכולים לשמש עילה למשפט אזרחי, מכוח הוראותיו של סעיף 13(5) לחוק.
...
ברע"א 4512/20 חברת מנו ספנות בע"מ נ' מעין בלס ואח' (פורסם במאגרים - 14/10/20), בית המשפט העליון אישר את קביעת הערכאות הקודמות, אשר סילקו על הסף את תביעת לשון הרע בעניין פרסום שנכלל במכתב התראה, וזאת למרות שבסופו של דבר כלל לא הוגשה תביעה לבית המשפט.
המשיב ישלם למבקשים הוצאות שכ"ט עו"ד בסך של 6,000 ₪ בתוספת מע"מ.
בסעיף 3 לבקשה לסילוק התביעה על הסף, המבקשים הודיעו שאם הם יידרשו לנהל את ההליך, הם ינהלו גם תביעה שכנגד.