מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תחולת הפטר על חובות שנוצרו לאחר צו הכינוס

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עמדת הנאמן: הנאמן תומך בעמדת המשיבה לפיה אין להחיל את ההפטר על חוב אשר "נוצר" לאחר מתן צו הכנוס מאחר וחוב זה לא היה בר תביעה במועד מתן צו הכנוס, דהיינו בטרם ניתן פסק הדין.
...
כמו כן, ומעבר לנדרש, אציין כי ספק רב אם הייתי נעתר לבקשה גם לו היה בידי לבחון את השאלה אם לצרף את החוב להליך ולהחיל עליו את צו ההפטר בהתעלם ממועד הפיכתו לחוב קצוב ביחס למועד מתן צו הכינוס ובהינתן הגישה או ההסדר שאומץ בסעיף 364 לחוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018 שעליו משתיתה החייבת, בין היתר, את בקשתה (אף שהוראה זו תיכנס לתוקף עם תחילתו של חוק זה בספטמבר 2019) ואשר לפיו גם חובות נזיקיים יהיו חובות בני תביעה בהליכי חדלות פרעון.
זאת, בשים לב לגובה החוב שנפסק (סך של 709,010 ₪) ביחס לסכום תביעות החוב שהוגשו בהליך (סה"כ 71,488 ₪), העובדה כי מדובר בפסק דין שניתן בהעדר הגנה והחייבת לא טרחה להגיש בקשה זו קודם לכן ואף לא הגיבה לבקשת המשיבה להתיר לה לפתוח תיק הוצאה לפועל כנגד החייבת על יסוד פסק הדין וזאת על אף החלטתי מיום 12.12.17.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה, וצו ההפטר שניתן בתיק זה לא יחול על פסק הדין האמור לעיל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת חייב להחיל את צו ההפטר שניתן לו בתיק פשיטת הרגל בתאריך 30.3.2017, גם על חוב מזונות למוסד לביטוח לאומי (להלן: "מל"ל"), בשל מצבו הכלכלי והבריאותי של החייב.
בנוסף ציין החייב כי מיתנהלת נגדו תביעה ע"י חברת 'עמידר' לפינוי מהדירה בה הוא מתגורר (יש מקום להעיר כאן כי בקשה לניהול ההליך נגד החייב הוגשה לבית משפט זה ואולם, בחינת הנושא מעלה כי מדובר בחוב שנוצר לאחר מתן צו הכנוס בעיניינו של החייב ולכן, אין מדובר בחוב בר תביעה בהליך הפש"ר ואף התייחסתי לעניין זה במסגרת החלטתי בדיון מתאריך 30.3.2017).
...
דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים ועל רקע מגמות הפסיקה שהובאו בין היתר לעיל, מצאתי כי דין הבקשה להידחות.
בנוסף, אני סבור, כדעת המל"ל בעניין זה, כי חלוף הזמן אינו מביא מזור ומחפה על זכויותיהם של הזכאים למזונות ושל המל"ל. יודגש כי אל מול זכויות החייב, עומדת זכותם של ילדיו לתשלום דמי המזונות, על אף שכיום חלק מהזכאים למזונות הינם בגירים.
עיכוב ביצוע הגביה על ידי המל"ל מבוטל אך על מנת לאפשר לצדדים לבוא בדברים ביניהם, אני מורה כי ביטול עיכוב הביצוע ייכנס לתוקף בתום 30 יום מהיום.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען כי עסקינן בבקשה להפטר מחוב פרטי למשיבה, גרושת החייב, בגין תיק ההוצל"פ ולא מחוב שחב החייב כלפי מל"ל. לגופו של עניין נטען, כי החייב איננו עומד בקריטריונים המחמירים כפי שנקבעו בפסיקה להחלת הפטר מחוב מזונות, זאת בין השאר, לאור גילו של החייב וכן הגשת הבקשה בשיהוי ניכר, כשנתיים ימים לאחר סגירת התיק.
נטען כי לא מתקיימים תנאים כלשהם או נסיבות חריגות המצדיקות החלת הפטר על חוב המזונות.
עוד, חוב מזונות שנוצר לאחר מועד צו הכנוס איננו חלק מהליך הפש"ר ועל כן אין משמעות לצוו ההפטר שניתן בגדריו של ההליך בגין חוב שנצבר במהלכו.
...
נטען כי הגם שמדובר בתיק שצו הכינוס בעניינו ניתן ביום 6.12.11, בעת שהבקשה אינה עונה על המבחנים שנקבעו בפסיקה, לא נמצא הצדק להיעתר לבקשה.
לאור המקובץ ובראי ההלכה, לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, שוכנעתי כי אין מקום ליתן הפטר לחייב בהתאם למבוקש.
אוסיף כי בהקשר זה נקבע בע"א 7092/13 (לעיל): "אסור ליצור מצב דברים שבו חייבים יעדיפו להימנע מתשלום חוב מזונות פסוק במשך שנים ארוכות (חרף יכולתם לעמוד בתשלום הסכום, אשר נקבע על ידי ערכאה שיפוטית מבררת), ובתוך כל יגדילו ויאדירו אותו, והכל במטרה לזכות, בסופו של דבר, בהפטר- מטעמים הנעוצים בהתנהלותם." 5129371טענות החייב בדבר קשייו הכלכליים והעדר היכולת להחזיר את חובותיו ידונו על ידי רשם ההוצל"פ. (ראו רע"א 3898/12 לרנר נ' כונס הנכסים הרשמי (30.8.12)).

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הכנ"ר הצטרף גם הוא לעמדת מל"ל. נטען כי מבלי להקל ראש במצבו הרפואי של החייב, הוא אינו עומד בקריטריונים המחמירים שנקבעו בפסיקה להחלת ההפטר גם על חוב המזונות (ר' רע"א 7940/13 יוסף קצקה נ' הכונס הרישמי ואח' (29.1.14)).
עוד, חוב מזונות שנוצר לאחר מועד צו הכנוס איננו חלק מהליך הפש"ר ועל כן אין משמעות לצוו ההפטר אשר ניתן לחייב בגין חוב זה. (ע"א 7092/13 ד.מ. נ' י.מ. (12.10.2015)).
...
בהקשר זה נקבע בע"א 7092/13 (לעיל): "אסור ליצור מצב דברים שבו חייבים יעדיפו להימנע מתשלום חוב מזונות פסוק במשך שנים ארוכות (חרף יכולתם לעמוד בתשלום הסכום, אשר נקבע על ידי ערכאה שיפוטית מבררת), ובתוך כל יגדילו ויאדירו אותו, והכל במטרה לזכות, בסופו של דבר, בהפטר- מטעמים הנעוצים בהתנהלותם." לחייב כאמור אין הסבר לנסיבות יצירת חוב המזונות, עובר להחמרה במצבו הבריאותי והדרדרות הנטענת במצבו הכספי.
בנסיבות אלו, לאור המקובץ ובראי ההלכה, לאחר ששקלתי טיעוני החייב, ובהמלצת המל"ל, הנאמן והכנ"ר, בנסיבות המקרה, מצבו הבריאותי והאישי הקשה של החייב, שוכנעתי כי יש מקום לתת הפטר חלקי לחייב על מנת למנוע הפגיעה בזכותו לקיום בכבוד וכן בראי התכליות המרכזיות של הליך פשיטת הרגל – מתן אפשרות לפתוח דף חדש בחייו.
לפיכך, באיזון האינטרסים וההלכה, כפי שפורטה לעיל, אני קובעת כי יינתן לחייב הפטר מהחוב שנצבר במל"ל בשיעור של 75% מהחוב למל"ל. טענות החייב בדבר קשייו הכלכליים והעדר היכולת להחזיר את חובותיו ידונו על ידי רשם ההוצל"פ. (ראו רע"א 3898/12 לרנר נ' כונס הנכסים הרשמי (30.8.2012)).

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

אלא שכפי שציין בית המשפט המחוזי בהחלטתו מיום 19.6.2023 – אף אם יינתן לחייב הפטר חלוט, הרי שהוא לא יחול על חובות שנוצרו לאחר שניתן צו הכנוס, בהיותם חובות שאינם בני תביעה בהליך פשיטת רגל (ראו: ע"א 4586/22 גרינברג נ' עו"ד מיכאל – מנהל מיוחד, פסקה 19 (5.9.2022); רע"א 5652/20 עמאש נ' הכונס הרישמי, פסקות 4-3 (3.12.2020)).
...
דין הבקשה להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיבים.
הבקשה נדחית אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו