יחד עם זאת, טוען הוא, כי חרף קיומה של חוקת העבודה, חלים עליו גם הוראות התקשי"ר ובהקשר זה הפנה התובע לסעיף 21 לחוקת העבודה, כותרתו "דרגות המשכורת" (סולמות שכר) הקובע כך:
"דרגת משכורת על פרטיה ותוספותיה תהיה לפי הנהוג בממשלה לגבי עובדי המדינה".
אולם, סעיף 21.1 שכותרתו "החלת שכר הדירוגים", קובע באופן ספציפי, כי:
"העובדים ברשויות המקומיות ישובצו ויקבלו את שכרם בהתאם לדירוגים השונים שחלים על אותם עובדים, מכח ההסכמים שנחתמים מעת לעת עם האיגודים המקצועיים.
לדידנו, בכל תפקיד נידרשת אחריות ברמה מסוימת ממבצע העבודה, רבים הם התפקידים בהם נידרשת אחריות על ביצוע עבודה תקינה.
...
יוער, כי טענת הסף של המועצה להתיישנות והשתק עילה נדחית בזאת, שכן, התביעה בתיק 2745-02-09 נמחקה בהסכמה, מה גם שהתביעה הייתה לתשלום שכר לחודשים 12/2006 ו-7/2007, קרי, לתובע קיימת הזכות להגיש תביעתו זו על כל מרכיביה והתביעה תידון בכפוף לדיני ההתיישנות.
לאור האמור, אנו קובעים כי המועצה תשלם לתובע הפרשי הוצאות נסיעה בסך של 5,066.20 ₪, בתוספת הצמדה וריבית ממועד מתן פסק הדין, ועד יום התשלום המלא בפועל.
נוכח קביעתנו דלעיל, כי המועצה נותרה חייבת לשלם לתובע הפרשי שכר כתוצאה ממתח הדרגות אשר מזכה את התובע בשכר גבוה יותר, הרי שאנו מקבלים את תביעת התובע לפיצויי הלנת שכר, ופוסקים כי על המועצה לשלם לתובע פיצויי הלנת שכר בגין הלנת שכרו ומרכיבי שכר החל מחודש 2/2010 (למעט הוצאות נסיעה, ביגוד והבראה), כאשר גובה הפיצוי יהיה בסך כולל של 10,000 ₪.
לסיכום
לאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים כי על המועצה לפעול כדלקמן:
על המועצה לעדכן את סולם מתח הדרגות של התובע, ובהתאם לכך את שיעור משכורתו, החל משנת 2004, ולפעול בהתאם לסעיף 4ח לפסק דין זה.
על המועצה לעדכן את הרישומים אצלה, כך שיתווספו לזכות התובע 33 ימי חופשה.